dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Shortbread met chocoladefudge en noten (thumbnail)Shortbread met chocoladefudge en noten

Shortbread met chocoladefudge en noten

40m
7
-
2.2K
Recepten

Shortbread met chocoladefudge en noten

Dit is een perfect recept om de chocolade die de paashaas bracht op te gebruiken. Jeroen maakt een typisch Brits koekje met fudge. Dat laatste kun je een beetje vergelijken met de vulling van een Chokotoff of een praline.
Shortbread met chocoladefudge en noten (thumbnail)Shortbread met chocoladefudge en noten

Shortbread met chocoladefudge en noten

40m
7
-
2.2K
Recepten

Shortbread met chocoladefudge en noten

Dit is een perfect recept om de chocolade die de paashaas bracht op te gebruiken. Jeroen maakt een typisch Brits koekje met fudge. Dat laatste kun je een beetje vergelijken met de vulling van een Chokotoff of een praline.
Type gerechtDessert
Totale tijd40m
Ingrediënten7
Beoordeling-
Aantal likes2.2K

Ingrediënten

4 personen
Boter
280 g
Kristalsuiker
100 g
Tarwebloem
300 g
Grof zout
Chocolade
300 g
Gecondenseerde melkblik
305 ml
Pecannoten
100 g

Benodigdheden

Waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Het koekje

1
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
200 g boter
2
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
3
Vet een ovenschaal in met een beetje boter en leg er een vel bakpapier in.
100 g kristalsuiker, 300 g tarwebloem, grof zout
4
Snijd de boter in stukjes en meng ze met de suiker, de bloem en een snuif grof zout.
5
Kneed met je handen tot een deeg en leg het op de bodem van de ovenschaal. Druk het deeg wat aan. Prik er met een vork gaatjes in.
6
Bak de koek 20 minuten in de voorverwarmde oven.
TIPDit is ook een perfecte bodem voor bijvoorbeeld een citroentaart of kaastaart. Je kan de koekjes natuurlijk ook zo serveren, zonder fudge.

De fudge

300 g Chocolade, 80 g boter, 305 ml gecondenseerde melk
7
Doe de chocolade met de boter en de gecondenseerde melk in een kookpot en verwarm op het vuur tot alle chocolade gesmolten is.

Afwerken en serveren

100 g pecannoten
8
Snijd de pecannoten grof.
9
Haal de koekjesbodem uit de oven en stort er de fudge over uit.
10
Strooi er de gehakte noten over.
11
Laat afkoelen. Zet in de koelkast en laat opstijven.
12
Dompel een mes in heet water. Snijd de koek in stukjes. Serveer bijvoorbeeld bij de koffie.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
2
Laat de boter op kamertemperatuur komen.

Instructies

Het koekje

1
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
200 g boter
2
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
3
Vet een ovenschaal in met een beetje boter en leg er een vel bakpapier in.
100 g kristalsuiker, 300 g tarwebloem, grof zout
4
Snijd de boter in stukjes en meng ze met de suiker, de bloem en een snuif grof zout.
5
Kneed met je handen tot een deeg en leg het op de bodem van de ovenschaal. Druk het deeg wat aan. Prik er met een vork gaatjes in.
6
Bak de koek 20 minuten in de voorverwarmde oven.
TIPDit is ook een perfecte bodem voor bijvoorbeeld een citroentaart of kaastaart. Je kan de koekjes natuurlijk ook zo serveren, zonder fudge.

De fudge

300 g Chocolade, 80 g boter, 305 ml gecondenseerde melk
7
Doe de chocolade met de boter en de gecondenseerde melk in een kookpot en verwarm op het vuur tot alle chocolade gesmolten is.

Afwerken en serveren

100 g pecannoten
8
Snijd de pecannoten grof.
9
Haal de koekjesbodem uit de oven en stort er de fudge over uit.
10
Strooi er de gehakte noten over.
11
Laat afkoelen. Zet in de koelkast en laat opstijven.
12
Dompel een mes in heet water. Snijd de koek in stukjes. Serveer bijvoorbeeld bij de koffie.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
2
Laat de boter op kamertemperatuur komen.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Shortbread met chocoladefudge en noten (thumbnail)Shortbread met chocoladefudge en noten
4 personen
40m
Ingrediënten
Boter
280 g
Kristalsuiker
100 g
Tarwebloem
300 g
Grof zout
Chocolade
300 g
Gecondenseerde melkblik
305 ml
Pecannoten
100 g

Shortbread met chocoladefudge en noten

Dit is een perfect recept om de chocolade die de paashaas bracht op te gebruiken. Jeroen maakt een typisch Brits koekje met fudge. Dat laatste kun je een beetje vergelijken met de vulling van een Chokotoff of een praline.
Instructies

Het koekje

1
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
200 g boter
2
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
3
Vet een ovenschaal in met een beetje boter en leg er een vel bakpapier in.
100 g kristalsuiker, 300 g tarwebloem, grof zout
4
Snijd de boter in stukjes en meng ze met de suiker, de bloem en een snuif grof zout.
5
Kneed met je handen tot een deeg en leg het op de bodem van de ovenschaal. Druk het deeg wat aan. Prik er met een vork gaatjes in.
6
Bak de koek 20 minuten in de voorverwarmde oven.
TIPDit is ook een perfecte bodem voor bijvoorbeeld een citroentaart of kaastaart. Je kan de koekjes natuurlijk ook zo serveren, zonder fudge.

De fudge

300 g Chocolade, 80 g boter, 305 ml gecondenseerde melk
7
Doe de chocolade met de boter en de gecondenseerde melk in een kookpot en verwarm op het vuur tot alle chocolade gesmolten is.

Afwerken en serveren

100 g pecannoten
8
Snijd de pecannoten grof.
9
Haal de koekjesbodem uit de oven en stort er de fudge over uit.
10
Strooi er de gehakte noten over.
11
Laat afkoelen. Zet in de koelkast en laat opstijven.
12
Dompel een mes in heet water. Snijd de koek in stukjes. Serveer bijvoorbeeld bij de koffie.