dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Macaroni à la Lea (thumbnail)Macaroni à la Lea

Macaroni à la Lea

20m
14
91%
2.7K
Recepten

Macaroni à la Lea

Niets zo lekker als een klassieke schotel uit grootmoeders keuken. En Lea ként haar klassiekers. In de vierde uitzending van Zomerkost deelt ze haar recept voor macaroni met ham en kaas. Met veel liefde gemaakt, à la Lea.
Macaroni à la Lea (thumbnail)Macaroni à la Lea

Macaroni à la Lea

20m
14
91%
2.7K
Recepten

Macaroni à la Lea

Niets zo lekker als een klassieke schotel uit grootmoeders keuken. En Lea ként haar klassiekers. In de vierde uitzending van Zomerkost deelt ze haar recept voor macaroni met ham en kaas. Met veel liefde gemaakt, à la Lea.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd20m
Ingrediënten14
Beoordeling91%
Aantal likes2.7K

Ingrediënten

4 personen
Macaroni
300 g
Ham
200 g
Prei
2 stengel
Champignons
Boter
50 g
Bloem
50 g
Melk
0,5 liter
Gruyere
150 g
Olijfolie
1 scheutje
Bouillon blokje
Peper
Zout
Selderijzout
Nootmuskaat
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Macaroni à la Lea

300 g macaroni, 200 g ham, 2 stengel prei, champignons, 50 g boter, 50 g bloem, 0,5 liter melk, 150 g gruyere, 1 scheutje olijfolie, Bouillon blokje, peper, zout, selderijzout, nootmuskaat
1
Breng 3 liter water aan de kook in een pot. Voeg een snuifje zout en een bouillonblokje toe. Met nog een scheut olijfolie erbij voorkom je dat de pasta straks aan elkaar kleeft.
2
Doe de pasta in de kookpot van zodra het water kookt. Volg de kooktijd zoals vermeld op de verpakking, maar proef zo nu en dan voor de gewenste al dente-beet.
3
Maak de stengels prei schoon, snijd ze in slierten en vervolgens in kleine stukjes. Kook ze gaar in water. Voor de roux: laat de boter smelten in een pan op een laag vuurtje. Roer er vervolgens de bloem door.
4
Giet de melk bij de roux en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout, peper, selderijzout en nootmuskaat. Zit de smaak goed? Roer dan ook de gruyèrekaas door de saus.
5
Snijd de plakken ham in kleine blokjes van 1 cm en strooi ze in de saus. Laat nog even op het vuur staan. Doe er ook de stukjes prei bij.
6
Intussen is de pasta gaar. Giet af, schud goed op en laat even uitlekken.
7
Giet de macaroni tot slot in een mooi diep bord en meng de kaassaus eronder. Voor de liefhebbers: doe zoals Lea en stoof nog snel een handvol champignons. Serveer ze in een “kuiltje” in het midden van je bord. Pure nostalgie!
1
Breng 3 liter water aan de kook in een pot. Voeg een snuifje zout en een bouillonblokje toe. Met nog een scheut olijfolie erbij voorkom je dat de pasta straks aan elkaar kleeft.
2
Doe de pasta in de kookpot van zodra het water kookt. Volg de kooktijd zoals vermeld op de verpakking, maar proef zo nu en dan voor de gewenste al dente-beet.

Instructies

Macaroni à la Lea

300 g macaroni, 200 g ham, 2 stengel prei, champignons, 50 g boter, 50 g bloem, 0,5 liter melk, 150 g gruyere, 1 scheutje olijfolie, Bouillon blokje, peper, zout, selderijzout, nootmuskaat
1
Breng 3 liter water aan de kook in een pot. Voeg een snuifje zout en een bouillonblokje toe. Met nog een scheut olijfolie erbij voorkom je dat de pasta straks aan elkaar kleeft.
2
Doe de pasta in de kookpot van zodra het water kookt. Volg de kooktijd zoals vermeld op de verpakking, maar proef zo nu en dan voor de gewenste al dente-beet.
3
Maak de stengels prei schoon, snijd ze in slierten en vervolgens in kleine stukjes. Kook ze gaar in water. Voor de roux: laat de boter smelten in een pan op een laag vuurtje. Roer er vervolgens de bloem door.
4
Giet de melk bij de roux en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout, peper, selderijzout en nootmuskaat. Zit de smaak goed? Roer dan ook de gruyèrekaas door de saus.
5
Snijd de plakken ham in kleine blokjes van 1 cm en strooi ze in de saus. Laat nog even op het vuur staan. Doe er ook de stukjes prei bij.
6
Intussen is de pasta gaar. Giet af, schud goed op en laat even uitlekken.
7
Giet de macaroni tot slot in een mooi diep bord en meng de kaassaus eronder. Voor de liefhebbers: doe zoals Lea en stoof nog snel een handvol champignons. Serveer ze in een “kuiltje” in het midden van je bord. Pure nostalgie!
1
Breng 3 liter water aan de kook in een pot. Voeg een snuifje zout en een bouillonblokje toe. Met nog een scheut olijfolie erbij voorkom je dat de pasta straks aan elkaar kleeft.
2
Doe de pasta in de kookpot van zodra het water kookt. Volg de kooktijd zoals vermeld op de verpakking, maar proef zo nu en dan voor de gewenste al dente-beet.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Macaroni à la Lea (thumbnail)Macaroni à la Lea
4 personen
20m
Ingrediënten
Macaroni
300 g
Ham
200 g
Prei
2 stengel
Champignons
Boter
50 g
Bloem
50 g
Melk
0,5 liter
Gruyere
150 g
Olijfolie
1 scheutje
Bouillon blokje
Peper
Zout
Selderijzout
Nootmuskaat

Macaroni à la Lea

Niets zo lekker als een klassieke schotel uit grootmoeders keuken. En Lea ként haar klassiekers. In de vierde uitzending van Zomerkost deelt ze haar recept voor macaroni met ham en kaas. Met veel liefde gemaakt, à la Lea.
Instructies

Macaroni à la Lea

300 g macaroni, 200 g ham, 2 stengel prei, champignons, 50 g boter, 50 g bloem, 0,5 liter melk, 150 g gruyere, 1 scheutje olijfolie, Bouillon blokje, peper, zout, selderijzout, nootmuskaat
1
Breng 3 liter water aan de kook in een pot. Voeg een snuifje zout en een bouillonblokje toe. Met nog een scheut olijfolie erbij voorkom je dat de pasta straks aan elkaar kleeft.
2
Doe de pasta in de kookpot van zodra het water kookt. Volg de kooktijd zoals vermeld op de verpakking, maar proef zo nu en dan voor de gewenste al dente-beet.
3
Maak de stengels prei schoon, snijd ze in slierten en vervolgens in kleine stukjes. Kook ze gaar in water. Voor de roux: laat de boter smelten in een pan op een laag vuurtje. Roer er vervolgens de bloem door.
4
Giet de melk bij de roux en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout, peper, selderijzout en nootmuskaat. Zit de smaak goed? Roer dan ook de gruyèrekaas door de saus.
5
Snijd de plakken ham in kleine blokjes van 1 cm en strooi ze in de saus. Laat nog even op het vuur staan. Doe er ook de stukjes prei bij.
6
Intussen is de pasta gaar. Giet af, schud goed op en laat even uitlekken.
7
Giet de macaroni tot slot in een mooi diep bord en meng de kaassaus eronder. Voor de liefhebbers: doe zoals Lea en stoof nog snel een handvol champignons. Serveer ze in een “kuiltje” in het midden van je bord. Pure nostalgie!