dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Escalivada met geitenkaas (thumbnail)Escalivada met geitenkaas

Escalivada met geitenkaas

50m
11
-
1.8K
Recepten

Escalivada met geitenkaas

Escalivada is een typisch Catalaans gerecht van koude geroosterde groenten. Je serveert het als voorgerecht of lichte lunch, met een lekker stukje vis erbij of met geitenkaas, zoals in deze vegetarische versie.
Escalivada met geitenkaas (thumbnail)Escalivada met geitenkaas

Escalivada met geitenkaas

50m
11
-
1.8K
Recepten

Escalivada met geitenkaas

Escalivada is een typisch Catalaans gerecht van koude geroosterde groenten. Je serveert het als voorgerecht of lichte lunch, met een lekker stukje vis erbij of met geitenkaas, zoals in deze vegetarische versie.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten11
Beoordeling-
Aantal likes1.8K

Ingrediënten

4 personen
Aubergine
1
Courgette
1
Ajuin
1
Rode paprika
1
Kerstomaten
1 bakje
Appelkappers
50 g
Olijfolie
Peper
Grof zout
Basilicum
Geitenkaas
400 g

Benodigdheden

Een barbecue, een plastic zakje

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de barbecue.
1 aubergine, 1 courgette, 1 ajuin, 1 rode paprika
2
Leg de rode paprika, de aubergine, de courgette en de ui in hun geheel en ongeschild op de barbecue. Laat zo’n 30 minuten roosteren op de grill. Draai ze af en toe even om.
3
Doe de geroosterde groenten in een plastic zakje en laat ze zo afkoelen.
TIPDe groenten beginnen te “zweten” in de plastic zak, zo kan je ze later makkelijker pellen.
1 bakje kerstomaten, 50 g appelkappers
4
Halveer de kerstomaten en de appelkappertjes. Schik ze op een schaal.
5
Haal de groenten uit de zak en snijd ze doormidden. Lepel of snijd het vruchtvlees eruit. Zorg dat je geen stukjes geroosterde pel mee hebt.
6
Leg het vruchtvlees op de schaal met de kerstomaten en kappertjes.
olijfolie, peper, grof zout
7
Besprenkel met een likje goede olijfolie en kruid met peper en grof zout.
basilicum, 400 g geitenkaas
8
Werk af met enkele blaadjes basilicum. Verkruimel er wat geitenkaas over en serveer.
1
Verwarm de barbecue.
2
Leg de rode paprika, de aubergine, de courgette en de ui in hun geheel en ongeschild op de barbecue. Laat zo’n 30 minuten roosteren op de grill. Draai ze af en toe even om.

Instructies

1
Verwarm de barbecue.
1 aubergine, 1 courgette, 1 ajuin, 1 rode paprika
2
Leg de rode paprika, de aubergine, de courgette en de ui in hun geheel en ongeschild op de barbecue. Laat zo’n 30 minuten roosteren op de grill. Draai ze af en toe even om.
3
Doe de geroosterde groenten in een plastic zakje en laat ze zo afkoelen.
TIPDe groenten beginnen te “zweten” in de plastic zak, zo kan je ze later makkelijker pellen.
1 bakje kerstomaten, 50 g appelkappers
4
Halveer de kerstomaten en de appelkappertjes. Schik ze op een schaal.
5
Haal de groenten uit de zak en snijd ze doormidden. Lepel of snijd het vruchtvlees eruit. Zorg dat je geen stukjes geroosterde pel mee hebt.
6
Leg het vruchtvlees op de schaal met de kerstomaten en kappertjes.
olijfolie, peper, grof zout
7
Besprenkel met een likje goede olijfolie en kruid met peper en grof zout.
basilicum, 400 g geitenkaas
8
Werk af met enkele blaadjes basilicum. Verkruimel er wat geitenkaas over en serveer.
1
Verwarm de barbecue.
2
Leg de rode paprika, de aubergine, de courgette en de ui in hun geheel en ongeschild op de barbecue. Laat zo’n 30 minuten roosteren op de grill. Draai ze af en toe even om.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Escalivada met geitenkaas (thumbnail)Escalivada met geitenkaas
4 personen
50m
Ingrediënten
Aubergine
1
Courgette
1
Ajuin
1
Rode paprika
1
Kerstomaten
1 bakje
Appelkappers
50 g
Olijfolie
Peper
Grof zout
Basilicum
Geitenkaas
400 g

Escalivada met geitenkaas

Escalivada is een typisch Catalaans gerecht van koude geroosterde groenten. Je serveert het als voorgerecht of lichte lunch, met een lekker stukje vis erbij of met geitenkaas, zoals in deze vegetarische versie.
Instructies
1
Verwarm de barbecue.
1 aubergine, 1 courgette, 1 ajuin, 1 rode paprika
2
Leg de rode paprika, de aubergine, de courgette en de ui in hun geheel en ongeschild op de barbecue. Laat zo’n 30 minuten roosteren op de grill. Draai ze af en toe even om.
3
Doe de geroosterde groenten in een plastic zakje en laat ze zo afkoelen.
TIPDe groenten beginnen te “zweten” in de plastic zak, zo kan je ze later makkelijker pellen.
1 bakje kerstomaten, 50 g appelkappers
4
Halveer de kerstomaten en de appelkappertjes. Schik ze op een schaal.
5
Haal de groenten uit de zak en snijd ze doormidden. Lepel of snijd het vruchtvlees eruit. Zorg dat je geen stukjes geroosterde pel mee hebt.
6
Leg het vruchtvlees op de schaal met de kerstomaten en kappertjes.
olijfolie, peper, grof zout
7
Besprenkel met een likje goede olijfolie en kruid met peper en grof zout.
basilicum, 400 g geitenkaas
8
Werk af met enkele blaadjes basilicum. Verkruimel er wat geitenkaas over en serveer.