Escalivada met geitenkaas
Escalivada met geitenkaas
Escalivada met geitenkaas
Escalivada met geitenkaas
Ingrediënten
4 personen
Aubergine
1
Courgette
1
Ajuin
1
Rode paprika
1
Kerstomaten
1 bakje
Appelkappers
50 g
Olijfolie
Peper
Grof zout
Basilicum
Geitenkaas
400 g
Benodigdheden
Een barbecue, een plastic zakje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de barbecue.
1 aubergine, 1 courgette, 1 ajuin, 1 rode paprika
2
Leg de rode paprika, de aubergine, de courgette en de ui in hun geheel en ongeschild op de barbecue. Laat zo’n 30 minuten roosteren op de grill. Draai ze af en toe even om.
3
Doe de geroosterde groenten in een plastic zakje en laat ze zo afkoelen.
TIPDe groenten beginnen te “zweten” in de plastic zak, zo kan je ze later makkelijker pellen.
1 bakje kerstomaten, 50 g appelkappers
4
Halveer de kerstomaten en de appelkappertjes. Schik ze op een schaal.
5
Haal de groenten uit de zak en snijd ze doormidden. Lepel of snijd het vruchtvlees eruit. Zorg dat je geen stukjes geroosterde pel mee hebt.
6
Leg het vruchtvlees op de schaal met de kerstomaten en kappertjes.
olijfolie, peper, grof zout
7
Besprenkel met een likje goede olijfolie en kruid met peper en grof zout.
basilicum, 400 g geitenkaas
8
Werk af met enkele blaadjes basilicum. Verkruimel er wat geitenkaas over en serveer.
1
Verwarm de barbecue.
1 aubergine, 1 courgette, 1 ajuin, 1 rode paprika
2
Leg de rode paprika, de aubergine, de courgette en de ui in hun geheel en ongeschild op de barbecue. Laat zo’n 30 minuten roosteren op de grill. Draai ze af en toe even om.
3
Doe de geroosterde groenten in een plastic zakje en laat ze zo afkoelen.
TIPDe groenten beginnen te “zweten” in de plastic zak, zo kan je ze later makkelijker pellen.
1 bakje kerstomaten, 50 g appelkappers
4
Halveer de kerstomaten en de appelkappertjes. Schik ze op een schaal.
5
Haal de groenten uit de zak en snijd ze doormidden. Lepel of snijd het vruchtvlees eruit. Zorg dat je geen stukjes geroosterde pel mee hebt.
6
Leg het vruchtvlees op de schaal met de kerstomaten en kappertjes.
olijfolie, peper, grof zout
7
Besprenkel met een likje goede olijfolie en kruid met peper en grof zout.
basilicum, 400 g geitenkaas
8
Werk af met enkele blaadjes basilicum. Verkruimel er wat geitenkaas over en serveer.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Aubergine
1
Courgette
1
Ajuin
1
Rode paprika
1
Kerstomaten
1 bakje
Appelkappers
50 g
Olijfolie
Peper
Grof zout
Basilicum
Geitenkaas
400 g
Escalivada met geitenkaas
Escalivada is een typisch Catalaans gerecht van koude geroosterde groenten. Je serveert het als voorgerecht of lichte lunch, met een lekker stukje vis erbij of met geitenkaas, zoals in deze vegetarische versie.Instructies
1
Verwarm de barbecue.
1 aubergine, 1 courgette, 1 ajuin, 1 rode paprika
2
Leg de rode paprika, de aubergine, de courgette en de ui in hun geheel en ongeschild op de barbecue. Laat zo’n 30 minuten roosteren op de grill. Draai ze af en toe even om.
3
Doe de geroosterde groenten in een plastic zakje en laat ze zo afkoelen.
TIPDe groenten beginnen te “zweten” in de plastic zak, zo kan je ze later makkelijker pellen.
1 bakje kerstomaten, 50 g appelkappers
4
Halveer de kerstomaten en de appelkappertjes. Schik ze op een schaal.
5
Haal de groenten uit de zak en snijd ze doormidden. Lepel of snijd het vruchtvlees eruit. Zorg dat je geen stukjes geroosterde pel mee hebt.
6
Leg het vruchtvlees op de schaal met de kerstomaten en kappertjes.
olijfolie, peper, grof zout
7
Besprenkel met een likje goede olijfolie en kruid met peper en grof zout.
basilicum, 400 g geitenkaas
8
Werk af met enkele blaadjes basilicum. Verkruimel er wat geitenkaas over en serveer.