Witte chocolademousse met ananas en eiwitschuimpjes
Witte chocolademousse met ananas en eiwitschuimpjes
Ingrediënten
4 personen
Chocolade
400 g
Melk
1 scheutje
Grand marnier
1 scheutje
Gelatine
1 blaadje
Eiwitten
11
Slagroom
325 ml
Kristalsuiker
160 g
Bloemsuiker
125 g
Bloemsuiker
Amandelextract
1 dopje
Ananas
1
Pistachenoten
handvol
Benodigdheden
Een keukenmachine met klopper, een garde, huishoudfolie, een zeef, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De witte chocolademousse
400 g Chocolade
1
Vul een kookpot met water. Breek de chocolade in een kom die op de kookpot past. Breng het water aan de kook en smelt de chocolade au bain-marie.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 scheutje melk, 1 scheutje Grand Marnier
2
Doe er een scheutje melk en wat Grand Marnier bij. Roer de chocolade om en laat wat afkoelen. Test de warmte op je lip. De chocolade moet ongeveer lichaamstemperatuur hebben.
1 blaadje gelatine
3
Week de gelatine in koud water.
6 eiwitten
4
Klop de eiwitten stijf met de keukenmachine.
325 ml slagroom
5
Verwarm een klein scheutje room. Los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op.
6
Klop de rest van de slagroom op met de garde.
7
Spatel de opgeklopte slagroom door de chocolade.
8
Spatel er dan voorzichtig het eiwit door.
9
Span een stuk huishoudfolie over de kom en laat de chocolademousse opstijven in de koelkast.
De meringue
10
Verwarm de oven voor tot 90 °C.
5 eiwitten, 160 g kristalsuiker, 125 g bloemsuiker, 1 dopje amandelextract
11
Klop de eiwitten stijf met de keukenmachine. Doe er lepel per lepel de suiker en de bloemsuiker bij tijdens het kloppen. Voeg er tenslotte het amandelextract aan toe.
12
Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier of met een siliconen matje.
13
Strijk het opgeklopte eiwit uit op de bakplaat (of spuit toefjes).
14
Laat minstens 5 uur drogen in de oven.
Afwerken en serveren
1 ananas
15
Schil de ananas en verwijder de harde kern. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
16
Schep met een lepel een mooie quenelle van de chocolademousse. Leg op een bord. Doe er wat ananas bij.
handvol pistachenoten
17
Hak de pistaches wat fijner. Strooi ze over de mousse met ananas.
18
Verkruimel een beetje van de meringue over het dessert.
bloemsuiker
19
Zeef er wat bloemsuiker over.
1
Vul een kookpot met water. Breek de chocolade in een kom die op de kookpot past. Breng het water aan de kook en smelt de chocolade au bain-marie.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Doe er een scheutje melk en wat Grand Marnier bij. Roer de chocolade om en laat wat afkoelen. Test de warmte op je lip. De chocolade moet ongeveer lichaamstemperatuur hebben.
De witte chocolademousse
400 g Chocolade
1
Vul een kookpot met water. Breek de chocolade in een kom die op de kookpot past. Breng het water aan de kook en smelt de chocolade au bain-marie.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 scheutje melk, 1 scheutje Grand Marnier
2
Doe er een scheutje melk en wat Grand Marnier bij. Roer de chocolade om en laat wat afkoelen. Test de warmte op je lip. De chocolade moet ongeveer lichaamstemperatuur hebben.
1 blaadje gelatine
3
Week de gelatine in koud water.
6 eiwitten
4
Klop de eiwitten stijf met de keukenmachine.
325 ml slagroom
5
Verwarm een klein scheutje room. Los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op.
6
Klop de rest van de slagroom op met de garde.
7
Spatel de opgeklopte slagroom door de chocolade.
8
Spatel er dan voorzichtig het eiwit door.
9
Span een stuk huishoudfolie over de kom en laat de chocolademousse opstijven in de koelkast.
De meringue
10
Verwarm de oven voor tot 90 °C.
5 eiwitten, 160 g kristalsuiker, 125 g bloemsuiker, 1 dopje amandelextract
11
Klop de eiwitten stijf met de keukenmachine. Doe er lepel per lepel de suiker en de bloemsuiker bij tijdens het kloppen. Voeg er tenslotte het amandelextract aan toe.
12
Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier of met een siliconen matje.
13
Strijk het opgeklopte eiwit uit op de bakplaat (of spuit toefjes).
14
Laat minstens 5 uur drogen in de oven.
Afwerken en serveren
1 ananas
15
Schil de ananas en verwijder de harde kern. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
16
Schep met een lepel een mooie quenelle van de chocolademousse. Leg op een bord. Doe er wat ananas bij.
handvol pistachenoten
17
Hak de pistaches wat fijner. Strooi ze over de mousse met ananas.
18
Verkruimel een beetje van de meringue over het dessert.
bloemsuiker
19
Zeef er wat bloemsuiker over.
1
Vul een kookpot met water. Breek de chocolade in een kom die op de kookpot past. Breng het water aan de kook en smelt de chocolade au bain-marie.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Doe er een scheutje melk en wat Grand Marnier bij. Roer de chocolade om en laat wat afkoelen. Test de warmte op je lip. De chocolade moet ongeveer lichaamstemperatuur hebben.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Chocolade
400 g
Melk
1 scheutje
Grand marnier
1 scheutje
Gelatine
1 blaadje
Eiwitten
11
Slagroom
325 ml
Kristalsuiker
160 g
Bloemsuiker
125 g
Bloemsuiker
Amandelextract
1 dopje
Ananas
1
Pistachenoten
handvol
Witte chocolademousse met ananas en eiwitschuimpjes
De meringues moeten een tijdje drogen, dus die maak je best van tevoren klaar. Ze zijn de perfecte krokante toets bij de klassieke witte chocolademousse en verse, zoete ananas.Instructies
De witte chocolademousse
400 g Chocolade
1
Vul een kookpot met water. Breek de chocolade in een kom die op de kookpot past. Breng het water aan de kook en smelt de chocolade au bain-marie.
1 scheutje melk, 1 scheutje Grand Marnier
2
Doe er een scheutje melk en wat Grand Marnier bij. Roer de chocolade om en laat wat afkoelen. Test de warmte op je lip. De chocolade moet ongeveer lichaamstemperatuur hebben.
1 blaadje gelatine
3
Week de gelatine in koud water.
6 eiwitten
4
Klop de eiwitten stijf met de keukenmachine.
325 ml slagroom
5
Verwarm een klein scheutje room. Los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op.
6
Klop de rest van de slagroom op met de garde.
7
Spatel de opgeklopte slagroom door de chocolade.
8
Spatel er dan voorzichtig het eiwit door.
9
Span een stuk huishoudfolie over de kom en laat de chocolademousse opstijven in de koelkast.
De meringue
10
Verwarm de oven voor tot 90 °C.
5 eiwitten, 160 g kristalsuiker, 125 g bloemsuiker, 1 dopje amandelextract
11
Klop de eiwitten stijf met de keukenmachine. Doe er lepel per lepel de suiker en de bloemsuiker bij tijdens het kloppen. Voeg er tenslotte het amandelextract aan toe.
12
Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier of met een siliconen matje.
13
Strijk het opgeklopte eiwit uit op de bakplaat (of spuit toefjes).
14
Laat minstens 5 uur drogen in de oven.
Afwerken en serveren
1 ananas
15
Schil de ananas en verwijder de harde kern. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
16
Schep met een lepel een mooie quenelle van de chocolademousse. Leg op een bord. Doe er wat ananas bij.
handvol pistachenoten
17
Hak de pistaches wat fijner. Strooi ze over de mousse met ananas.
18
Verkruimel een beetje van de meringue over het dessert.
bloemsuiker
19
Zeef er wat bloemsuiker over.