dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Roux (thumbnail)Roux

Roux

5m
2
-
2.3K
Recepten

Roux

Dé basis, hét fundament waarop elke witte saus kan bouwen. In twee stappen en klaar!
Roux (thumbnail)Roux

Roux

5m
2
-
2.3K
Recepten

Roux

Dé basis, hét fundament waarop elke witte saus kan bouwen. In twee stappen en klaar!
Type gerechtBasisbereiding
Totale tijd5m
Ingrediënten2
Beoordeling-
Aantal likes2.3K

Ingrediënten

4 personen
Boter
30 g
Bloem
40 g

Benodigdheden

Een garde klopper

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Roux

30 g boter, 40 g bloem
1
Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde.
2
Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een heerlijke biscuitgeur ruikt.
1
Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde.
2
Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een heerlijke biscuitgeur ruikt.

Instructies

Roux

30 g boter, 40 g bloem
1
Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde.
2
Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een heerlijke biscuitgeur ruikt.
1
Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde.
2
Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een heerlijke biscuitgeur ruikt.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Roux (thumbnail)Roux
4 personen
5m
Ingrediënten
Boter
30 g
Bloem
40 g

Roux

Dé basis, hét fundament waarop elke witte saus kan bouwen. In twee stappen en klaar!
Instructies

Roux

30 g boter, 40 g bloem
1
Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde.
2
Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een heerlijke biscuitgeur ruikt.