Pladijs met zeekraal

Pladijs met zeekraal

1u
17
-
90
Recepten

Pladijs met zeekraal

Volgens Jeroens visboer zijn Leuvenaars dol op rog, bakharing en pladijs. Die laatste wordt wel eens de zeetong van de gewone man genoemd. Het is een platvis met veel smaak uit de Noordzee waar je heel veel kanten mee uitkunt. Jeroen maakt er een tussengerecht van. Hij stoomt de pladijsrolletjes gaa…
Pladijs met zeekraal

Pladijs met zeekraal

1u
17
-
90
Recepten

Pladijs met zeekraal

Volgens Jeroens visboer zijn Leuvenaars dol op rog, bakharing en pladijs. Die laatste wordt wel eens de zeetong van de gewone man genoemd. Het is een platvis met veel smaak uit de Noordzee waar je heel veel kanten mee uitkunt. Jeroen maakt er een tussengerecht van. Hij stoomt de pladijsrolletjes gaa…
Totale tijd1u
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes90

Ingrediënten

4 personen
Pladijsfilet zonder vel
4
Water
0,2 l
Witte wijn
0,2 l
Witte wijnazijn
0,1 l
Sjalotten
1
Look
3 teentjes
Witte peperbollen
10
Tijm
Laurier
3
Olijfolie
Peper
Zout
Garnalen
250 g
Zeekraal
200 g
Room (Lactose-vrij)
1 scheutje
Boter
250 g
Citroensap
1 scheutje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voorbereiding

4 Pladijsfilet zonder vel
1
Vraag de visboer om de pladijzen te fileren en het vel te verwijderen. Neem de graten mee om er visfumet van te maken.

De pladijs met zeekraal

0,2 l Water, 0,2 l witte wijn, 0,1 l Witte wijnazijn
2
Doe het water, de witte wijn en de witte wijnazijn in een kookpot. Laat op een hoog vuur tot 1/3 inkoken.
1 Sjalotten, 3 teentjes Look
3
Pel de sjalot en snijd het grof. Kneus en pel de knoflook.
10 Witte peperbollen, tijm, 3 laurier
4
Kneus de peperbollen in de vijzel. Doe de sjalot, knoflook, tijm, laurier en peperbollen bij de reductie en laat verder inkoken op een matig vuur.
5
Vul een tweede kookpot met water. Zet er een potje of kommetje in met daarop een bord zodat je een soort stoomoven creëert.
olijfolie
6
Giet een scheutje olijfolie op het bord en breng het water aan de kook met het deksel op de kookpot.
peper, zout
7
Kruid de pladijsfilets met peper en zout. Leg telkens een grote en een kleine filet op elkaar met de dikke kant op de platte kant zodat het overal ongeveer even dik is. Rol op en steek vast met een tandenstoker.
250 g garnalen
8
Pel de garnalen. Neem de garnaal tussen je vingers, draai even aan het kopje en verwijder het pantser.
200 g Zeekraal
9
Breek eventueel de houterige uiteinden van de zeekraal. Breng water aan kook in de waterkoker of –ketel en giet het kokende water op de zeekraal. Laat even garen.
10
Leg de pladijsrolletjes op het bord in de kookpot. Zet een deksel op de kookpot en stoom de vis gaar in je zelfgemaakte stoomoventje.
1 scheutje Room (Lactose-vrij)
11
Zeef de wijnreductie. Giet de saus in een steelpan en doe er een scheutje room bij. Warm op.
250 g boter, 1 scheutje citroensap
12
Werk de saus op door er klontjes koude boter door te roeren. Breng op smaak met peper, zout en een beetje citroensap.
13
Leg wat zeekraal in een diep bord of kommetje. Leg er pladijsrolletjes en gepelde garnalen op. Werk af met de beurre blanc.
1
Vraag de visboer om de pladijzen te fileren en het vel te verwijderen. Neem de graten mee om er visfumet van te maken.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

Voorbereiding

4 Pladijsfilet zonder vel
1
Vraag de visboer om de pladijzen te fileren en het vel te verwijderen. Neem de graten mee om er visfumet van te maken.

De pladijs met zeekraal

0,2 l Water, 0,2 l witte wijn, 0,1 l Witte wijnazijn
2
Doe het water, de witte wijn en de witte wijnazijn in een kookpot. Laat op een hoog vuur tot 1/3 inkoken.
1 Sjalotten, 3 teentjes Look
3
Pel de sjalot en snijd het grof. Kneus en pel de knoflook.
10 Witte peperbollen, tijm, 3 laurier
4
Kneus de peperbollen in de vijzel. Doe de sjalot, knoflook, tijm, laurier en peperbollen bij de reductie en laat verder inkoken op een matig vuur.
5
Vul een tweede kookpot met water. Zet er een potje of kommetje in met daarop een bord zodat je een soort stoomoven creëert.
olijfolie
6
Giet een scheutje olijfolie op het bord en breng het water aan de kook met het deksel op de kookpot.
peper, zout
7
Kruid de pladijsfilets met peper en zout. Leg telkens een grote en een kleine filet op elkaar met de dikke kant op de platte kant zodat het overal ongeveer even dik is. Rol op en steek vast met een tandenstoker.
250 g garnalen
8
Pel de garnalen. Neem de garnaal tussen je vingers, draai even aan het kopje en verwijder het pantser.
200 g Zeekraal
9
Breek eventueel de houterige uiteinden van de zeekraal. Breng water aan kook in de waterkoker of –ketel en giet het kokende water op de zeekraal. Laat even garen.
10
Leg de pladijsrolletjes op het bord in de kookpot. Zet een deksel op de kookpot en stoom de vis gaar in je zelfgemaakte stoomoventje.
1 scheutje Room (Lactose-vrij)
11
Zeef de wijnreductie. Giet de saus in een steelpan en doe er een scheutje room bij. Warm op.
250 g boter, 1 scheutje citroensap
12
Werk de saus op door er klontjes koude boter door te roeren. Breng op smaak met peper, zout en een beetje citroensap.
13
Leg wat zeekraal in een diep bord of kommetje. Leg er pladijsrolletjes en gepelde garnalen op. Werk af met de beurre blanc.
1
Vraag de visboer om de pladijzen te fileren en het vel te verwijderen. Neem de graten mee om er visfumet van te maken.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden