Broodpudding rum raisin met vanillesaus
Broodpudding rum raisin met vanillesaus
Gebak van oud brood met melk, eieren en in rum gewelde rozijnen met klassieke vanillesaus.
Broodpudding rum raisin met vanillesaus
Broodpudding rum raisin met vanillesaus
Gebak van oud brood met melk, eieren en in rum gewelde rozijnen met klassieke vanillesaus.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Suiker
100 g
Natuurlijke zoetmakerBananen of dadels als suikervervanger
Wit broodvan 400 gr
1
Melk
3 dl
Bruine suiker
75 g
Eieren
3
Vanille-extract
ZoutEen
Kaneelpoeder
1 snuifje
Bakpoeder
1 tl
Rozijnen
50 g
Bruine rum
1 dl
Bruine suikerOm over de broodpudding te strooien
50 g
Vanillestokje
1
Eierdooiers
3
Bruine rumvan de geweekte rozijnen
2 el
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker
Bananen of dadels als suikervervangerWist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
Voor de broodpudding
50 g rozijnen, 1 dl bruine rum
1
Laat de rozijnen een half uurtje wellen in de rum. Zo nemen ze de smaak goed op.
2
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
1 wit brood
3
Breek of snijd het brood in hapklare stukken en doe ze in de kom van je keukenmachine.
2 el bruine rum (van de geweekte rozijnen)
4
Doe de geweekte rozijnen bij het brood en voeg er enkele lepels van de rum bij. Hou alvast 2 eetlepels rum apart voor de vanillesaus.
vanille-extract, 3 eieren, 3 dl melk, 75 g bruine suiker, zout, 1 tl bakpoeder, kaneelpoeder
5
Voeg het vanille-extract, de eieren, de melk, de bruine suiker, een snuifje zout, het bakpoeder en een snuif kaneel toe. Meng alles goed door elkaar tot een mooi beslag.
50 g bruine suiker (Om over de broodpudding te strooien)
6
Schep het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm. Strooi er de overige bruine suiker over en schuif de broodpudding voor zo'n 50 minuten in de voorverwarmde oven.
7
Laat de broodpudding nadien rustig afkoelen voor je hem uit de vorm haalt. Zo blijft hij mooi intact.
Voor de vanillesaus
1 vanillestokje, 3 dl melk
8
Breng de melk voor de saus zachtjes aan de kook in een steelpan.
3 eierdooiers, 100 g suiker
9
Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap er de zaadjes uit en voeg zowel de zaadjes als het stokje toe aan de melk. Zo trekken de smaken goed in.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Wist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
10
Roer de dooiers met de suiker los in een kom tot een bleek mengsel.
11
Giet de hete vanillemelk al roerend bij het dooiermengsel. Giet alles daarna terug in de steelpan.
2 el bruine rum (van de geweekte rozijnen)
12
Warm de melk met de dooiers en de suiker geleidelijk op, terwijl je blijft roeren, tot de vanillesaus mooi dikker wordt. Let op dat het niet kookt!
13
Roer er de apart gehouden bruine rum onder en laat de saus daarna afkoelen. Zo komen de smaken goed tot hun recht.
Om af te werken
14
Schep een royale lepel vanillesaus op een bord.
15
Snijd de afgekoelde broodpudding in mooie stukken en leg een stukje in de vanillesaus. Smakelijk!
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker
Bananen of dadels als suikervervangerWist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
Voor de broodpudding
50 g rozijnen, 1 dl bruine rum
1
Laat de rozijnen een half uurtje wellen in de rum. Zo nemen ze de smaak goed op.
2
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
1 wit brood
3
Breek of snijd het brood in hapklare stukken en doe ze in de kom van je keukenmachine.
2 el bruine rum (van de geweekte rozijnen)
4
Doe de geweekte rozijnen bij het brood en voeg er enkele lepels van de rum bij. Hou alvast 2 eetlepels rum apart voor de vanillesaus.
vanille-extract, 3 eieren, 3 dl melk, 75 g bruine suiker, zout, 1 tl bakpoeder, kaneelpoeder
5
Voeg het vanille-extract, de eieren, de melk, de bruine suiker, een snuifje zout, het bakpoeder en een snuif kaneel toe. Meng alles goed door elkaar tot een mooi beslag.
50 g bruine suiker (Om over de broodpudding te strooien)
6
Schep het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm. Strooi er de overige bruine suiker over en schuif de broodpudding voor zo'n 50 minuten in de voorverwarmde oven.
7
Laat de broodpudding nadien rustig afkoelen voor je hem uit de vorm haalt. Zo blijft hij mooi intact.
Voor de vanillesaus
1 vanillestokje, 3 dl melk
8
Breng de melk voor de saus zachtjes aan de kook in een steelpan.
3 eierdooiers, 100 g suiker
9
Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap er de zaadjes uit en voeg zowel de zaadjes als het stokje toe aan de melk. Zo trekken de smaken goed in.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Wist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
10
Roer de dooiers met de suiker los in een kom tot een bleek mengsel.
11
Giet de hete vanillemelk al roerend bij het dooiermengsel. Giet alles daarna terug in de steelpan.
2 el bruine rum (van de geweekte rozijnen)
12
Warm de melk met de dooiers en de suiker geleidelijk op, terwijl je blijft roeren, tot de vanillesaus mooi dikker wordt. Let op dat het niet kookt!
13
Roer er de apart gehouden bruine rum onder en laat de saus daarna afkoelen. Zo komen de smaken goed tot hun recht.
Om af te werken
14
Schep een royale lepel vanillesaus op een bord.
15
Snijd de afgekoelde broodpudding in mooie stukken en leg een stukje in de vanillesaus. Smakelijk!