dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pasta pesto met oesterzwammen (thumbnail)Pasta pesto met oesterzwammen

Pasta pesto met oesterzwammen

30m
12
100%
3.2K
Recepten

Pasta pesto met oesterzwammen

Deze zalig romige pasta met pesto en gebakken oesterzwammen is klaar in een handomdraai. De pesto wordt lekker romig gemaakt door toevoeging van wat mascarpone. De ideale maaltijd na een lange werkdag.
Pasta pesto met oesterzwammen (thumbnail)Pasta pesto met oesterzwammen

Pasta pesto met oesterzwammen

30m
12
100%
3.2K
Recepten

Pasta pesto met oesterzwammen

Deze zalig romige pasta met pesto en gebakken oesterzwammen is klaar in een handomdraai. De pesto wordt lekker romig gemaakt door toevoeging van wat mascarpone. De ideale maaltijd na een lange werkdag.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten12
Beoordeling100%
Aantal likes3.2K

Ingrediënten

4 personen
Pijnboompitten
40 g
Parmezaanse kaas
50 g
Olijfolie
0,1 l
Olijfolie
1 scheutje
Look
1 teentje
Peterselie
0,5 bosjes
Volkorenpasta
400 g
Basilicum
1 bosje
Citroen
1
Mascarpone
3 el
Oesterzwammen
400 g
Sjalotten
1
Rucola
1 bosje

Benodigdheden

Blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

40 g pijnboompitten
1
Rooster de pijnboompitjes in een hete pan en houd ze nadien even apart.
50 g Parmezaanse kaas, 0,1 l olijfolie
2
Breek de parmezaan in stukken en doe ze in de pot van de blender met een flinke scheut olijfolie. Laat de machine even draaien en voeg de pijnboompitjes eraan toe.
1 teentje Look, 0,5 bosjes peterselie
3
Pel een teentje look en doe een half teentje in de blender. Spoel de peterselie onder koud water, ga er even met je mes door en voeg hem toe aan de pijnboompitten en de parmezaan.
400 g volkorenpasta
4
Breng ondertussen een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti gaar in het gezouten water.
1 bosje basilicum, 1 citroen, 3 el mascarpone
5
Voeg de basilicum toe aan de pesto in de blender, mix fijn en voeg er wat citroensap aan toe. Kruid de pesto met peper en zout en voeg er tot slot de mascarpone aan toe.
1 scheutje olijfolie, 400 g oesterzwammen
6
Laat een scheut olijfolie heet worden in de pan. Scheur de champignons in stukken en bak ze in de olie.
1 Sjalotten
7
Snijd een sjalot in reepjes. Plet de rest van het teentje look en voeg het toe aan de bakkende champignons, net als de sjalot en kruid met peper en zout.
1 bosje Rucola
8
Voeg de gare pasta en een soeplepel kookvocht toe aan de champignons en meng de pesto eronder. Kruid wat bij met extra peper van de molen en serveer met wat rucola, wat extra basilicum en wat extra parmezaan.
1
Rooster de pijnboompitjes in een hete pan en houd ze nadien even apart.
2
Breek de parmezaan in stukken en doe ze in de pot van de blender met een flinke scheut olijfolie. Laat de machine even draaien en voeg de pijnboompitjes eraan toe.

Instructies

40 g pijnboompitten
1
Rooster de pijnboompitjes in een hete pan en houd ze nadien even apart.
50 g Parmezaanse kaas, 0,1 l olijfolie
2
Breek de parmezaan in stukken en doe ze in de pot van de blender met een flinke scheut olijfolie. Laat de machine even draaien en voeg de pijnboompitjes eraan toe.
1 teentje Look, 0,5 bosjes peterselie
3
Pel een teentje look en doe een half teentje in de blender. Spoel de peterselie onder koud water, ga er even met je mes door en voeg hem toe aan de pijnboompitten en de parmezaan.
400 g volkorenpasta
4
Breng ondertussen een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti gaar in het gezouten water.
1 bosje basilicum, 1 citroen, 3 el mascarpone
5
Voeg de basilicum toe aan de pesto in de blender, mix fijn en voeg er wat citroensap aan toe. Kruid de pesto met peper en zout en voeg er tot slot de mascarpone aan toe.
1 scheutje olijfolie, 400 g oesterzwammen
6
Laat een scheut olijfolie heet worden in de pan. Scheur de champignons in stukken en bak ze in de olie.
1 Sjalotten
7
Snijd een sjalot in reepjes. Plet de rest van het teentje look en voeg het toe aan de bakkende champignons, net als de sjalot en kruid met peper en zout.
1 bosje Rucola
8
Voeg de gare pasta en een soeplepel kookvocht toe aan de champignons en meng de pesto eronder. Kruid wat bij met extra peper van de molen en serveer met wat rucola, wat extra basilicum en wat extra parmezaan.
1
Rooster de pijnboompitjes in een hete pan en houd ze nadien even apart.
2
Breek de parmezaan in stukken en doe ze in de pot van de blender met een flinke scheut olijfolie. Laat de machine even draaien en voeg de pijnboompitjes eraan toe.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pasta pesto met oesterzwammen (thumbnail)Pasta pesto met oesterzwammen
4 personen
30m
Ingrediënten
Pijnboompitten
40 g
Parmezaanse kaas
50 g
Olijfolie
0,1 l
Olijfolie
1 scheutje
Look
1 teentje
Peterselie
0,5 bosjes
Volkorenpasta
400 g
Basilicum
1 bosje
Citroen
1
Mascarpone
3 el
Oesterzwammen
400 g
Sjalotten
1
Rucola
1 bosje

Pasta pesto met oesterzwammen

Deze zalig romige pasta met pesto en gebakken oesterzwammen is klaar in een handomdraai. De pesto wordt lekker romig gemaakt door toevoeging van wat mascarpone. De ideale maaltijd na een lange werkdag.
Instructies
40 g pijnboompitten
1
Rooster de pijnboompitjes in een hete pan en houd ze nadien even apart.
50 g Parmezaanse kaas, 0,1 l olijfolie
2
Breek de parmezaan in stukken en doe ze in de pot van de blender met een flinke scheut olijfolie. Laat de machine even draaien en voeg de pijnboompitjes eraan toe.
1 teentje Look, 0,5 bosjes peterselie
3
Pel een teentje look en doe een half teentje in de blender. Spoel de peterselie onder koud water, ga er even met je mes door en voeg hem toe aan de pijnboompitten en de parmezaan.
400 g volkorenpasta
4
Breng ondertussen een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti gaar in het gezouten water.
1 bosje basilicum, 1 citroen, 3 el mascarpone
5
Voeg de basilicum toe aan de pesto in de blender, mix fijn en voeg er wat citroensap aan toe. Kruid de pesto met peper en zout en voeg er tot slot de mascarpone aan toe.
1 scheutje olijfolie, 400 g oesterzwammen
6
Laat een scheut olijfolie heet worden in de pan. Scheur de champignons in stukken en bak ze in de olie.
1 Sjalotten
7
Snijd een sjalot in reepjes. Plet de rest van het teentje look en voeg het toe aan de bakkende champignons, net als de sjalot en kruid met peper en zout.
1 bosje Rucola
8
Voeg de gare pasta en een soeplepel kookvocht toe aan de champignons en meng de pesto eronder. Kruid wat bij met extra peper van de molen en serveer met wat rucola, wat extra basilicum en wat extra parmezaan.