Instructies

4 personen
40 g pijnboompitten
1

Rooster de pijnboompitjes in een hete pan en houd ze nadien even apart.

50 g Parmezaanse kaas, 0,1 l olijfolie
2

Breek de parmezaan in stukken en doe ze in de pot van de blender met een flinke scheut olijfolie. Laat de machine even draaien en voeg de pijnboompitjes eraan toe.

1 teentje Look, 0,5 bosjes peterselie
3

Pel een teentje look en doe een half teentje in de blender. Spoel de peterselie onder koud water, ga er even met je mes door en voeg hem toe aan de pijnboompitten en de parmezaan.

400 g volkorenpasta
4

Breng ondertussen een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti gaar in het gezouten water.

1 bosje basilicum, 1 citroen, 3 el mascarpone
5

Voeg de basilicum toe aan de pesto in de blender, mix fijn en voeg er wat citroensap aan toe. Kruid de pesto met peper en zout en voeg er tot slot de mascarpone aan toe.

1 scheutje olijfolie, 400 g oesterzwammen
6

Laat een scheut olijfolie heet worden in de pan. Scheur de champignons in stukken en bak ze in de olie.

1 Sjalotten
7

Snijd een sjalot in reepjes. Plet de rest van het teentje look en voeg het toe aan de bakkende champignons, net als de sjalot en kruid met peper en zout.

1 bosje Rucola
8

Voeg de gare pasta en een soeplepel kookvocht toe aan de champignons en meng de pesto eronder. Kruid wat bij met extra peper van de molen en serveer met wat rucola, wat extra basilicum en wat extra parmezaan.