dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Wortelsoep ‘tikka masala’ met geroosterd sesambrood (thumbnail)Wortelsoep ‘tikka masala’ met geroosterd sesambrood

Wortelsoep ‘tikka masala’ met geroosterd sesambrood

50m
12
-
1.9K
Recepten

Wortelsoep ‘tikka masala’ met geroosterd sesambrood

Met wortelsoep kan je niks fout doen, maar waarom zou het groentebrouwsel niet dat ietsje meer mogen krijgen? Kip ‘tikka masala’ is een Indiase klassieker, maar de kruidige smaak doet evengoed z’n werk in soep. De Indiase kruidenpasta geeft ze een rijk smakenpalet en wat appel zorgt voor frisheid. Gebruik een hoeveelheid van de currypasta naar persoonlijke smaak. Je beslist ook zelf of je de soep pikant of mild maakt.
Wortelsoep ‘tikka masala’ met geroosterd sesambrood (thumbnail)Wortelsoep ‘tikka masala’ met geroosterd sesambrood

Wortelsoep ‘tikka masala’ met geroosterd sesambrood

50m
12
-
1.9K
Recepten

Wortelsoep ‘tikka masala’ met geroosterd sesambrood

Met wortelsoep kan je niks fout doen, maar waarom zou het groentebrouwsel niet dat ietsje meer mogen krijgen? Kip ‘tikka masala’ is een Indiase klassieker, maar de kruidige smaak doet evengoed z’n werk in soep. De Indiase kruidenpasta geeft ze een rijk smakenpalet en wat appel zorgt voor frisheid. Gebruik een hoeveelheid van de currypasta naar persoonlijke smaak. Je beslist ook zelf of je de soep pikant of mild maakt.
Type gerechtSoep
Totale tijd50m
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes1.9K

Ingrediënten

4 personen
Wortels
1.000 g
Uien
2
Appels
2
Gember
40 g
Citroengras
1 stengel
Chilipeper
1
Boter
1 klontje
Currypasta
40 g
Kippen- of groentebouillon
3 l
Sesambrood
1
Sesamolie
1 scheutje
Zout

Benodigdheden

Staafmixer, een dunschiller, een vel bakpapier of een bakmatje, een staafmixer

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voorbereiding

1
De currypasta ‘tikka masala’ is kant-en-klaar te koop in Aziatische winkels of in supermarkten met een ruim aanbod Oosterse producten.
2
Ontdooi een flinke portie kippen- of groentebouillon. Je kan natuurlijk ook verse bouillon maken.

De wortelsoep

1.000 g Wortels, 2 uien, 2 appels, 40 g gember, 1 stengel Citroengras, 1 chilipeper, 1 klontje boter, 40 g currypasta, 3 l kippen- of groentebouillon
3
Pel de uien en het stukje gember. Snij alles in grove stukken.
4
Zet een grote stoofpot of soepketel op een matig vuur en smelt er een klontje boter in.
5
Laat de stukken ui en gember enkele minuten stoven in de hete boter. Roer regelmatig en schil tussendoor de appels en verwijder het klokhuis. Snij de partjes appel in grove stukken en laat ze meestoven.
6
Snij de rode chilipeper overlangs in twee en verwijder (eventueel) de zaadjes. Snij het heet pepertje in stukjes en doe ze in de stoofpot. (Wie niet van een pikante soep houdt, gebruikt minder of geen chilipeper.)
7
Snij het topje van de stengel citroengras en kneus de stengel zonder genade, zodat het kruid zoveel mogelijk smaak kan afgeven. Doe het verhakkelde citroengras in de pot.
8
Schil de wortelen en verwijder het bovenste stukje waar het loof groeit. Snij de penen in brede schijfjes en doe ze in de pot.
9
Laat de groenten 5 minuten stoven, roer regelmatig en voeg een deel van de currypasta ‘tikka masala’ toe. Roer tot de kruiden rondom de stukjes groente en appel kleven.
10
Schenk de bouillon erbij, plaats het deksel (licht gekanteld) op de pot en laat de soep een half uurtje pruttelen op een zacht vuur.
11
Als de soep gaar is, vis je de taaie stengel citroengras eruit. Mix de soep glad met de staafmixer. Als je het groentebrouwsel wat te dik vindt, voeg dan een scheut water toe.

Sesamtoasten

1 sesambrood, 1 scheutje sesamolie
12
Snij het (sesam)brood in brede sneden (1,5 tot 2 cm dik). Snij de grootste toasten in twee.
13
Leg het brood op een bakplaat. (Op een vel bakpapier of een bakmatje.) Besprenkel ze met een beetje sesamolie. Overdrijf niet, want de olie heeft een krachtige smaak.
14
Zet de ovengrill op. Kleur de toasten langs de beide zijden onder de grill. Blijf in de buurt, zodat het brood niet verbrandt.

Afwerken en serveren

zout
15
Proef de soep en voeg naar smaak een beetje extra currypasta toe en kruid ze met wat zout. Peper is wellicht overbodig.
16
Serveer de hartverwarmende soep met een warme toast.
TIPWie dat wenst kan de soep ook serveren met pluksels verse koriander.
1
De currypasta ‘tikka masala’ is kant-en-klaar te koop in Aziatische winkels of in supermarkten met een ruim aanbod Oosterse producten.
2
Ontdooi een flinke portie kippen- of groentebouillon. Je kan natuurlijk ook verse bouillon maken.

Instructies

Voorbereiding

1
De currypasta ‘tikka masala’ is kant-en-klaar te koop in Aziatische winkels of in supermarkten met een ruim aanbod Oosterse producten.
2
Ontdooi een flinke portie kippen- of groentebouillon. Je kan natuurlijk ook verse bouillon maken.

De wortelsoep

1.000 g Wortels, 2 uien, 2 appels, 40 g gember, 1 stengel Citroengras, 1 chilipeper, 1 klontje boter, 40 g currypasta, 3 l kippen- of groentebouillon
3
Pel de uien en het stukje gember. Snij alles in grove stukken.
4
Zet een grote stoofpot of soepketel op een matig vuur en smelt er een klontje boter in.
5
Laat de stukken ui en gember enkele minuten stoven in de hete boter. Roer regelmatig en schil tussendoor de appels en verwijder het klokhuis. Snij de partjes appel in grove stukken en laat ze meestoven.
6
Snij de rode chilipeper overlangs in twee en verwijder (eventueel) de zaadjes. Snij het heet pepertje in stukjes en doe ze in de stoofpot. (Wie niet van een pikante soep houdt, gebruikt minder of geen chilipeper.)
7
Snij het topje van de stengel citroengras en kneus de stengel zonder genade, zodat het kruid zoveel mogelijk smaak kan afgeven. Doe het verhakkelde citroengras in de pot.
8
Schil de wortelen en verwijder het bovenste stukje waar het loof groeit. Snij de penen in brede schijfjes en doe ze in de pot.
9
Laat de groenten 5 minuten stoven, roer regelmatig en voeg een deel van de currypasta ‘tikka masala’ toe. Roer tot de kruiden rondom de stukjes groente en appel kleven.
10
Schenk de bouillon erbij, plaats het deksel (licht gekanteld) op de pot en laat de soep een half uurtje pruttelen op een zacht vuur.
11
Als de soep gaar is, vis je de taaie stengel citroengras eruit. Mix de soep glad met de staafmixer. Als je het groentebrouwsel wat te dik vindt, voeg dan een scheut water toe.

Sesamtoasten

1 sesambrood, 1 scheutje sesamolie
12
Snij het (sesam)brood in brede sneden (1,5 tot 2 cm dik). Snij de grootste toasten in twee.
13
Leg het brood op een bakplaat. (Op een vel bakpapier of een bakmatje.) Besprenkel ze met een beetje sesamolie. Overdrijf niet, want de olie heeft een krachtige smaak.
14
Zet de ovengrill op. Kleur de toasten langs de beide zijden onder de grill. Blijf in de buurt, zodat het brood niet verbrandt.

Afwerken en serveren

zout
15
Proef de soep en voeg naar smaak een beetje extra currypasta toe en kruid ze met wat zout. Peper is wellicht overbodig.
16
Serveer de hartverwarmende soep met een warme toast.
TIPWie dat wenst kan de soep ook serveren met pluksels verse koriander.
1
De currypasta ‘tikka masala’ is kant-en-klaar te koop in Aziatische winkels of in supermarkten met een ruim aanbod Oosterse producten.
2
Ontdooi een flinke portie kippen- of groentebouillon. Je kan natuurlijk ook verse bouillon maken.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Wortelsoep ‘tikka masala’ met geroosterd sesambrood (thumbnail)Wortelsoep ‘tikka masala’ met geroosterd sesambrood
4 personen
50m
Ingrediënten
Wortels
1.000 g
Uien
2
Appels
2
Gember
40 g
Citroengras
1 stengel
Chilipeper
1
Boter
1 klontje
Currypasta
40 g
Kippen- of groentebouillon
3 l
Sesambrood
1
Sesamolie
1 scheutje
Zout

Wortelsoep ‘tikka masala’ met geroosterd sesambrood

Met wortelsoep kan je niks fout doen, maar waarom zou het groentebrouwsel niet dat ietsje meer mogen krijgen? Kip ‘tikka masala’ is een Indiase klassieker, maar de kruidige smaak doet evengoed z’n werk in soep. De Indiase kruidenpasta geeft ze een rijk smakenpalet en wat appel zorgt voor frisheid. Gebruik een hoeveelheid van de currypasta naar persoonlijke smaak. Je beslist ook zelf of je de soep pikant of mild maakt.
Instructies

Voorbereiding

1
De currypasta ‘tikka masala’ is kant-en-klaar te koop in Aziatische winkels of in supermarkten met een ruim aanbod Oosterse producten.
2
Ontdooi een flinke portie kippen- of groentebouillon. Je kan natuurlijk ook verse bouillon maken.

De wortelsoep

1.000 g Wortels, 2 uien, 2 appels, 40 g gember, 1 stengel Citroengras, 1 chilipeper, 1 klontje boter, 40 g currypasta, 3 l kippen- of groentebouillon
3
Pel de uien en het stukje gember. Snij alles in grove stukken.
4
Zet een grote stoofpot of soepketel op een matig vuur en smelt er een klontje boter in.
5
Laat de stukken ui en gember enkele minuten stoven in de hete boter. Roer regelmatig en schil tussendoor de appels en verwijder het klokhuis. Snij de partjes appel in grove stukken en laat ze meestoven.
6
Snij de rode chilipeper overlangs in twee en verwijder (eventueel) de zaadjes. Snij het heet pepertje in stukjes en doe ze in de stoofpot. (Wie niet van een pikante soep houdt, gebruikt minder of geen chilipeper.)
7
Snij het topje van de stengel citroengras en kneus de stengel zonder genade, zodat het kruid zoveel mogelijk smaak kan afgeven. Doe het verhakkelde citroengras in de pot.
8
Schil de wortelen en verwijder het bovenste stukje waar het loof groeit. Snij de penen in brede schijfjes en doe ze in de pot.
9
Laat de groenten 5 minuten stoven, roer regelmatig en voeg een deel van de currypasta ‘tikka masala’ toe. Roer tot de kruiden rondom de stukjes groente en appel kleven.
10
Schenk de bouillon erbij, plaats het deksel (licht gekanteld) op de pot en laat de soep een half uurtje pruttelen op een zacht vuur.
11
Als de soep gaar is, vis je de taaie stengel citroengras eruit. Mix de soep glad met de staafmixer. Als je het groentebrouwsel wat te dik vindt, voeg dan een scheut water toe.

Sesamtoasten

1 sesambrood, 1 scheutje sesamolie
12
Snij het (sesam)brood in brede sneden (1,5 tot 2 cm dik). Snij de grootste toasten in twee.
13
Leg het brood op een bakplaat. (Op een vel bakpapier of een bakmatje.) Besprenkel ze met een beetje sesamolie. Overdrijf niet, want de olie heeft een krachtige smaak.
14
Zet de ovengrill op. Kleur de toasten langs de beide zijden onder de grill. Blijf in de buurt, zodat het brood niet verbrandt.

Afwerken en serveren

zout
15
Proef de soep en voeg naar smaak een beetje extra currypasta toe en kruid ze met wat zout. Peper is wellicht overbodig.
16
Serveer de hartverwarmende soep met een warme toast.
TIPWie dat wenst kan de soep ook serveren met pluksels verse koriander.