dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Kipfilet met kruidenkorst en schorseneren (thumbnail)Kipfilet met kruidenkorst en schorseneren

Kipfilet met kruidenkorst en schorseneren

1u 20m
21
-
2.5K
Recepten

Kipfilet met kruidenkorst en schorseneren

Jeroen maakt vandaag een lekkere polderkip klaar die op de oude manier gekweekt wordt. Deze kippen scharrelen vrij rond en mogen gemiddeld drie keer zo lang groeien als een traditioneel gekweekte kip. Op koopeenkip.be kun je met meerdere mensen een lot kopen. Pas wanneer de teller op 100% staat, worden de kippen verdeeld.Als groenten geeft hij er oesterzwammen en schorseneren bij. Hij werkt het geheel af met een Cross & Blackwellsaus. Dit gerecht vraagt een beetje tijd, maar het is bijzonder smakelijke dagelijkse kost.
Kipfilet met kruidenkorst en schorseneren (thumbnail)Kipfilet met kruidenkorst en schorseneren

Kipfilet met kruidenkorst en schorseneren

1u 20m
21
-
2.5K
Recepten

Kipfilet met kruidenkorst en schorseneren

Jeroen maakt vandaag een lekkere polderkip klaar die op de oude manier gekweekt wordt. Deze kippen scharrelen vrij rond en mogen gemiddeld drie keer zo lang groeien als een traditioneel gekweekte kip. Op koopeenkip.be kun je met meerdere mensen een lot kopen. Pas wanneer de teller op 100% staat, worden de kippen verdeeld.Als groenten geeft hij er oesterzwammen en schorseneren bij. Hij werkt het geheel af met een Cross & Blackwellsaus. Dit gerecht vraagt een beetje tijd, maar het is bijzonder smakelijke dagelijkse kost.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 20m
Ingrediënten21
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Schorseneren
500 g
Oesterzwammen
250 g
Aardappelen
600 g
Peterselie
0,5 bosjes
Ui
1
Look
1 teentje
Citroen
1
Bloem
15 g
Melk
0,5 l
Boter
Peper
Zout
Kipfilets
4
Witte wijn
1 scheutje
Runderfond
1 scheutje
Room
1 scheutje
Panko
100 g
Picklessaus
1 el
Tijm
1 tl
Kipkruiden
1 tl
Cayennepeper

Benodigdheden

Een ovenschaal

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Groenten en aardappelen

500 g Schorseneren, 250 g oesterzwammen, 600 g aardappelen, 0,5 bosjes peterselie, 1 ui, 1 teentje Look, 1 citroen, 15 g bloem, 0,5 l melk, boter, peper, zout
1
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2
Meng 5 dl water met een gelijke hoeveelheid melk. Pers er een citroen in uit en leg de citroenhelften in de kookpot. Doe er de bloem bij en roer goed om. Dit is de ‘blanc’.
TIPDoor de schorseneren in een blanc te koken, verkleuren ze niet en blijven ze mooi wit.
3
Schil de schorseneren en snijd de achterkant weg. Snijd ze meteen in stukken en doe ze in de ‘blanc’.
4
Laat de schorseneren op een middelhoog vuur gaar koken.
5
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de oesterzwammen schoon.
6
Smelt een klontje boter in een pan en bak de oesterzwammen kort aan. Doe er de ui en knoflook bij en laat stoven.
7
Giet de schorseneren en de aardappelen af en laat uitlekken in een vergiet.

De kipfilets

4 kipfilets, 1 scheutje witte wijn, 1 scheutje runderfond, 1 scheutje Room, 100 g panko, 1 el Picklessaus, 1 tl tijm, 1 tl kipkruiden, cayennepeper, boter, peper, zout
8
Plet 80 g zachte boter met panko en kruid met tijm, kipkruiden en cayennepeper. Laat het opstijven in de koelkast.
9
Verhit een klontje boter in een pan. Kruid de kipfilets met peper en zout en schroei ze aan beide kanten dicht. Laat ze met het deksel op de pan garen op een zacht vuur.
10
Verwarm de ovengrill voor op hoge temperatuur.
11
Haal de kip uit de pan als ze bijna gaar is en leg ze in een ovenschaal. Verdeel het boter-pankomengsel over de filets en zet de kip onder de grill.
12
Giet een scheut wijn in de pan waarin de kip gebakken is en laat inkoken. Blus met runderfond en voeg er room en pickles aan toe.
13
Kruid de Cross & Blackwellsaus met peper en zout. Roer er een paar klontjes koude boter door en laat even inkoken.

Afwerken en serveren

14
Doe de schorseneren en aardappelen bij de oesterzwammen. Laat even bakken en voeg eventueel wat extra olijfolie toe. Kruid met peper en zout.
15
Snipper de peterselie fijn en roer hem door de groenten met aardappelen.
16
Haal de kip uit de oven en snijd de filets in plakken. Serveer met de groenten en de Blackwellsaus.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2
Meng 5 dl water met een gelijke hoeveelheid melk. Pers er een citroen in uit en leg de citroenhelften in de kookpot. Doe er de bloem bij en roer goed om. Dit is de ‘blanc’.

Instructies

Groenten en aardappelen

500 g Schorseneren, 250 g oesterzwammen, 600 g aardappelen, 0,5 bosjes peterselie, 1 ui, 1 teentje Look, 1 citroen, 15 g bloem, 0,5 l melk, boter, peper, zout
1
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2
Meng 5 dl water met een gelijke hoeveelheid melk. Pers er een citroen in uit en leg de citroenhelften in de kookpot. Doe er de bloem bij en roer goed om. Dit is de ‘blanc’.
TIPDoor de schorseneren in een blanc te koken, verkleuren ze niet en blijven ze mooi wit.
3
Schil de schorseneren en snijd de achterkant weg. Snijd ze meteen in stukken en doe ze in de ‘blanc’.
4
Laat de schorseneren op een middelhoog vuur gaar koken.
5
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de oesterzwammen schoon.
6
Smelt een klontje boter in een pan en bak de oesterzwammen kort aan. Doe er de ui en knoflook bij en laat stoven.
7
Giet de schorseneren en de aardappelen af en laat uitlekken in een vergiet.

De kipfilets

4 kipfilets, 1 scheutje witte wijn, 1 scheutje runderfond, 1 scheutje Room, 100 g panko, 1 el Picklessaus, 1 tl tijm, 1 tl kipkruiden, cayennepeper, boter, peper, zout
8
Plet 80 g zachte boter met panko en kruid met tijm, kipkruiden en cayennepeper. Laat het opstijven in de koelkast.
9
Verhit een klontje boter in een pan. Kruid de kipfilets met peper en zout en schroei ze aan beide kanten dicht. Laat ze met het deksel op de pan garen op een zacht vuur.
10
Verwarm de ovengrill voor op hoge temperatuur.
11
Haal de kip uit de pan als ze bijna gaar is en leg ze in een ovenschaal. Verdeel het boter-pankomengsel over de filets en zet de kip onder de grill.
12
Giet een scheut wijn in de pan waarin de kip gebakken is en laat inkoken. Blus met runderfond en voeg er room en pickles aan toe.
13
Kruid de Cross & Blackwellsaus met peper en zout. Roer er een paar klontjes koude boter door en laat even inkoken.

Afwerken en serveren

14
Doe de schorseneren en aardappelen bij de oesterzwammen. Laat even bakken en voeg eventueel wat extra olijfolie toe. Kruid met peper en zout.
15
Snipper de peterselie fijn en roer hem door de groenten met aardappelen.
16
Haal de kip uit de oven en snijd de filets in plakken. Serveer met de groenten en de Blackwellsaus.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2
Meng 5 dl water met een gelijke hoeveelheid melk. Pers er een citroen in uit en leg de citroenhelften in de kookpot. Doe er de bloem bij en roer goed om. Dit is de ‘blanc’.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Kipfilet met kruidenkorst en schorseneren (thumbnail)Kipfilet met kruidenkorst en schorseneren
4 personen
1u 20m
Ingrediënten
Schorseneren
500 g
Oesterzwammen
250 g
Aardappelen
600 g
Peterselie
0,5 bosjes
Ui
1
Look
1 teentje
Citroen
1
Bloem
15 g
Melk
0,5 l
Boter
Peper
Zout
Kipfilets
4
Witte wijn
1 scheutje
Runderfond
1 scheutje
Room
1 scheutje
Panko
100 g
Picklessaus
1 el
Tijm
1 tl
Kipkruiden
1 tl
Cayennepeper

Kipfilet met kruidenkorst en schorseneren

Jeroen maakt vandaag een lekkere polderkip klaar die op de oude manier gekweekt wordt. Deze kippen scharrelen vrij rond en mogen gemiddeld drie keer zo lang groeien als een traditioneel gekweekte kip. Op koopeenkip.be kun je met meerdere mensen een lot kopen. Pas wanneer de teller op 100% staat, worden de kippen verdeeld.Als groenten geeft hij er oesterzwammen en schorseneren bij. Hij werkt het geheel af met een Cross & Blackwellsaus. Dit gerecht vraagt een beetje tijd, maar het is bijzonder smakelijke dagelijkse kost.
Instructies

Groenten en aardappelen

500 g Schorseneren, 250 g oesterzwammen, 600 g aardappelen, 0,5 bosjes peterselie, 1 ui, 1 teentje Look, 1 citroen, 15 g bloem, 0,5 l melk, boter, peper, zout
1
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2
Meng 5 dl water met een gelijke hoeveelheid melk. Pers er een citroen in uit en leg de citroenhelften in de kookpot. Doe er de bloem bij en roer goed om. Dit is de ‘blanc’.
TIPDoor de schorseneren in een blanc te koken, verkleuren ze niet en blijven ze mooi wit.
3
Schil de schorseneren en snijd de achterkant weg. Snijd ze meteen in stukken en doe ze in de ‘blanc’.
4
Laat de schorseneren op een middelhoog vuur gaar koken.
5
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de oesterzwammen schoon.
6
Smelt een klontje boter in een pan en bak de oesterzwammen kort aan. Doe er de ui en knoflook bij en laat stoven.
7
Giet de schorseneren en de aardappelen af en laat uitlekken in een vergiet.

De kipfilets

4 kipfilets, 1 scheutje witte wijn, 1 scheutje runderfond, 1 scheutje Room, 100 g panko, 1 el Picklessaus, 1 tl tijm, 1 tl kipkruiden, cayennepeper, boter, peper, zout
8
Plet 80 g zachte boter met panko en kruid met tijm, kipkruiden en cayennepeper. Laat het opstijven in de koelkast.
9
Verhit een klontje boter in een pan. Kruid de kipfilets met peper en zout en schroei ze aan beide kanten dicht. Laat ze met het deksel op de pan garen op een zacht vuur.
10
Verwarm de ovengrill voor op hoge temperatuur.
11
Haal de kip uit de pan als ze bijna gaar is en leg ze in een ovenschaal. Verdeel het boter-pankomengsel over de filets en zet de kip onder de grill.
12
Giet een scheut wijn in de pan waarin de kip gebakken is en laat inkoken. Blus met runderfond en voeg er room en pickles aan toe.
13
Kruid de Cross & Blackwellsaus met peper en zout. Roer er een paar klontjes koude boter door en laat even inkoken.

Afwerken en serveren

14
Doe de schorseneren en aardappelen bij de oesterzwammen. Laat even bakken en voeg eventueel wat extra olijfolie toe. Kruid met peper en zout.
15
Snipper de peterselie fijn en roer hem door de groenten met aardappelen.
16
Haal de kip uit de oven en snijd de filets in plakken. Serveer met de groenten en de Blackwellsaus.