dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Citrussalade met gebakken oesterzwammen en rijstnoedels (thumbnail)Citrussalade met gebakken oesterzwammen en rijstnoedels

Citrussalade met gebakken oesterzwammen en rijstnoedels

35m
19
-
19.8K
Recepten

Citrussalade met gebakken oesterzwammen en rijstnoedels

Een overheerlijke en lichte, vegetarische salade met oesterzwammen en citrusfruit als hoofdrolspelers. Een portie rijstnoedels erbij maakt deze maaltijd compleet.
Citrussalade met gebakken oesterzwammen en rijstnoedels (thumbnail)Citrussalade met gebakken oesterzwammen en rijstnoedels

Citrussalade met gebakken oesterzwammen en rijstnoedels

35m
19
-
19.8K
Recepten

Citrussalade met gebakken oesterzwammen en rijstnoedels

Een overheerlijke en lichte, vegetarische salade met oesterzwammen en citrusfruit als hoofdrolspelers. Een portie rijstnoedels erbij maakt deze maaltijd compleet.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes19.8K

Ingrediënten

4 personen
Pompelmoezen
2
Sinaasappel
1
Rijstnoedels
150 g
Daikon
200 g
Sesamolie
1 scheutje
Arachideolie
1 scheutje
Look
1 teentje
Sjalotten
1
Gember
40 g
Waterkers
1 bosje
Oesterzwammen
400 g
Zoete ketjap
1 scheutje
Chilisaus
1 een likje
Paprikapoeder
1 snuifje
5 spice poeder
1 snuifje
Currypoeder
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Limoenhet sap van
1
Bicky-uitjes
100 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

2 Pompelmoezen, 1 sinaasappel
1
Snijd de pompelmoezen en de sinaasappel à vif en bewaar de stukjes fruit in een kommetje.
150 g rijstnoedels
2
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de noedels net gaar.
3
Doe wat ijsblokjes in een kom en giet er koud water bij.
200 g Daikon
4
Snijd de daikon in stukken van ongeveer 10 cm lang. Schil en snijd vervolgens in julienne en bewaar de reepjes op ijswater.
1 scheutje sesamolie
5
Giet de noedels af wanneer ze gaar zijn en spoel ze onder koud water. Schep in een grote kom en giet er een scheutje sesamolie over.
1 scheutje arachideolie
6
Laat een scheut arachideolie heet worden in een grote pan.
1 teentje Look, 1 Sjalotten, 40 g gember
7
Pel de look en de sjalot, en schil de gember. Snijd in fijne reepjes en stoof aan in de olie. Snijd vervolgens de look fijn en voeg toe.
1 bosje Waterkers
8
Kuis en was de waterkers en laat even uitlekken.
400 g oesterzwammen
9
Scheur de oesterzwammen in reepjes en doe ze in de pan. Laat het geheel even goed bakken.
10
Schep de daikonreepjes uit het ijswater en laat de reepjes even uitlekken op wat keukenpapier. Doe de daikonreepjes bij de noedels en voeg er de stukjes citrus aan toe. Meng vervolgens voorzichtig onder elkaar.
1 scheutje Zoete Ketjap, 1 een likje chilisaus, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje 5 spice poeder, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje zout
11
Breng de reepjes oesterzwam op smaak met ketjap manis, chilisaus, zout, paprikapoeder, currypoeder en 5 spice kruiden.
1 limoen
12
Pers er het sap van een limoen bij en voeg de rest van het sap van het citrusfruit toe.
13
Laat nog even doorkoken en voeg alles toe aan de salade.
100 g Bicky-uitjes
14
Schep de waterkers bij de salade en schep de salade in een diep bord. Werk af met wat krokante uitjes.
1
Snijd de pompelmoezen en de sinaasappel à vif en bewaar de stukjes fruit in een kommetje.
2
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de noedels net gaar.

Instructies

2 Pompelmoezen, 1 sinaasappel
1
Snijd de pompelmoezen en de sinaasappel à vif en bewaar de stukjes fruit in een kommetje.
150 g rijstnoedels
2
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de noedels net gaar.
3
Doe wat ijsblokjes in een kom en giet er koud water bij.
200 g Daikon
4
Snijd de daikon in stukken van ongeveer 10 cm lang. Schil en snijd vervolgens in julienne en bewaar de reepjes op ijswater.
1 scheutje sesamolie
5
Giet de noedels af wanneer ze gaar zijn en spoel ze onder koud water. Schep in een grote kom en giet er een scheutje sesamolie over.
1 scheutje arachideolie
6
Laat een scheut arachideolie heet worden in een grote pan.
1 teentje Look, 1 Sjalotten, 40 g gember
7
Pel de look en de sjalot, en schil de gember. Snijd in fijne reepjes en stoof aan in de olie. Snijd vervolgens de look fijn en voeg toe.
1 bosje Waterkers
8
Kuis en was de waterkers en laat even uitlekken.
400 g oesterzwammen
9
Scheur de oesterzwammen in reepjes en doe ze in de pan. Laat het geheel even goed bakken.
10
Schep de daikonreepjes uit het ijswater en laat de reepjes even uitlekken op wat keukenpapier. Doe de daikonreepjes bij de noedels en voeg er de stukjes citrus aan toe. Meng vervolgens voorzichtig onder elkaar.
1 scheutje Zoete Ketjap, 1 een likje chilisaus, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje 5 spice poeder, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje zout
11
Breng de reepjes oesterzwam op smaak met ketjap manis, chilisaus, zout, paprikapoeder, currypoeder en 5 spice kruiden.
1 limoen
12
Pers er het sap van een limoen bij en voeg de rest van het sap van het citrusfruit toe.
13
Laat nog even doorkoken en voeg alles toe aan de salade.
100 g Bicky-uitjes
14
Schep de waterkers bij de salade en schep de salade in een diep bord. Werk af met wat krokante uitjes.
1
Snijd de pompelmoezen en de sinaasappel à vif en bewaar de stukjes fruit in een kommetje.
2
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de noedels net gaar.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Citrussalade met gebakken oesterzwammen en rijstnoedels (thumbnail)Citrussalade met gebakken oesterzwammen en rijstnoedels
4 personen
35m
Ingrediënten
Pompelmoezen
2
Sinaasappel
1
Rijstnoedels
150 g
Daikon
200 g
Sesamolie
1 scheutje
Arachideolie
1 scheutje
Look
1 teentje
Sjalotten
1
Gember
40 g
Waterkers
1 bosje
Oesterzwammen
400 g
Zoete ketjap
1 scheutje
Chilisaus
1 een likje
Paprikapoeder
1 snuifje
5 spice poeder
1 snuifje
Currypoeder
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Limoenhet sap van
1
Bicky-uitjes
100 g

Citrussalade met gebakken oesterzwammen en rijstnoedels

Een overheerlijke en lichte, vegetarische salade met oesterzwammen en citrusfruit als hoofdrolspelers. Een portie rijstnoedels erbij maakt deze maaltijd compleet.
Instructies
2 Pompelmoezen, 1 sinaasappel
1
Snijd de pompelmoezen en de sinaasappel à vif en bewaar de stukjes fruit in een kommetje.
150 g rijstnoedels
2
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de noedels net gaar.
3
Doe wat ijsblokjes in een kom en giet er koud water bij.
200 g Daikon
4
Snijd de daikon in stukken van ongeveer 10 cm lang. Schil en snijd vervolgens in julienne en bewaar de reepjes op ijswater.
1 scheutje sesamolie
5
Giet de noedels af wanneer ze gaar zijn en spoel ze onder koud water. Schep in een grote kom en giet er een scheutje sesamolie over.
1 scheutje arachideolie
6
Laat een scheut arachideolie heet worden in een grote pan.
1 teentje Look, 1 Sjalotten, 40 g gember
7
Pel de look en de sjalot, en schil de gember. Snijd in fijne reepjes en stoof aan in de olie. Snijd vervolgens de look fijn en voeg toe.
1 bosje Waterkers
8
Kuis en was de waterkers en laat even uitlekken.
400 g oesterzwammen
9
Scheur de oesterzwammen in reepjes en doe ze in de pan. Laat het geheel even goed bakken.
10
Schep de daikonreepjes uit het ijswater en laat de reepjes even uitlekken op wat keukenpapier. Doe de daikonreepjes bij de noedels en voeg er de stukjes citrus aan toe. Meng vervolgens voorzichtig onder elkaar.
1 scheutje Zoete Ketjap, 1 een likje chilisaus, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje 5 spice poeder, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje zout
11
Breng de reepjes oesterzwam op smaak met ketjap manis, chilisaus, zout, paprikapoeder, currypoeder en 5 spice kruiden.
1 limoen
12
Pers er het sap van een limoen bij en voeg de rest van het sap van het citrusfruit toe.
13
Laat nog even doorkoken en voeg alles toe aan de salade.
100 g Bicky-uitjes
14
Schep de waterkers bij de salade en schep de salade in een diep bord. Werk af met wat krokante uitjes.