Instructies

4 personen
2 Pompelmoezen, 1 sinaasappel
1

Snijd de pompelmoezen en de sinaasappel à vif en bewaar de stukjes fruit in een kommetje.

150 g rijstnoedels
2

Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de noedels net gaar.

3

Doe wat ijsblokjes in een kom en giet er koud water bij.

200 g Daikon
4

Snijd de daikon in stukken van ongeveer 10 cm lang. Schil en snijd vervolgens in julienne en bewaar de reepjes op ijswater.

1 scheutje sesamolie
5

Giet de noedels af wanneer ze gaar zijn en spoel ze onder koud water. Schep in een grote kom en giet er een scheutje sesamolie over.

1 scheutje arachideolie
6

Laat een scheut arachideolie heet worden in een grote pan.

1 teentje Look, 1 Sjalotten, 40 g gember
7

Pel de look en de sjalot, en schil de gember. Snijd in fijne reepjes en stoof aan in de olie. Snijd vervolgens de look fijn en voeg toe.

1 bosje Waterkers
8

Kuis en was de waterkers en laat even uitlekken.

400 g oesterzwammen
9

Scheur de oesterzwammen in reepjes en doe ze in de pan. Laat het geheel even goed bakken.

10

Schep de daikonreepjes uit het ijswater en laat de reepjes even uitlekken op wat keukenpapier. Doe de daikonreepjes bij de noedels en voeg er de stukjes citrus aan toe. Meng vervolgens voorzichtig onder elkaar.

1 scheutje Zoete Ketjap, 1 een likje chilisaus, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje 5 spice poeder, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje zout
11

Breng de reepjes oesterzwam op smaak met ketjap manis, chilisaus, zout, paprikapoeder, currypoeder en 5 spice kruiden.

1 limoen
12

Pers er het sap van een limoen bij en voeg de rest van het sap van het citrusfruit toe.

13

Laat nog even doorkoken en voeg alles toe aan de salade.

100 g Bicky-uitjes
14

Schep de waterkers bij de salade en schep de salade in een diep bord. Werk af met wat krokante uitjes.