dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gevulde ciabatta met kalkoen, pesto van tuinkers en waldorfsalade (thumbnail)Gevulde ciabatta met kalkoen, pesto van tuinkers en waldorfsalade

Gevulde ciabatta met kalkoen, pesto van tuinkers en waldorfsalade

40m
20
-
2.9K
Recepten

Gevulde ciabatta met kalkoen, pesto van tuinkers en waldorfsalade

Deze gevulde broodjes zijn perfect om in de koelbox mee te nemen naar het strand. Je holt een ciabattabrood uit en vult het met gegrilde kalkoen, pesto en een lekkere variant van een Waldorfsalade.
Gevulde ciabatta met kalkoen, pesto van tuinkers en waldorfsalade (thumbnail)Gevulde ciabatta met kalkoen, pesto van tuinkers en waldorfsalade

Gevulde ciabatta met kalkoen, pesto van tuinkers en waldorfsalade

40m
20
-
2.9K
Recepten

Gevulde ciabatta met kalkoen, pesto van tuinkers en waldorfsalade

Deze gevulde broodjes zijn perfect om in de koelbox mee te nemen naar het strand. Je holt een ciabattabrood uit en vult het met gegrilde kalkoen, pesto en een lekkere variant van een Waldorfsalade.
Type gerechtTussendoortje
Totale tijd40m
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes2.9K

Ingrediënten

4 personen
Kalkoenlapjes
8
Peper
Zout
Kipkruiden
Olijfolie
Olijfolie
0,2 l
Selder
5 stengels
Appel
1
Rode ui
1
Ijsbergsla
0,25
Peterselie
0,5 bosjes
Kervel
0,5 bosjes
Mayonaise
2 el
Graanmosterd
2 el
Citroenen
0,99
Walnoten
100 g
Pijnboompitten
50 g
Parmezaanse kaas
120 g
Tuinkers
2 bakje
Tuinkers
Look
1 teentje
Ciabatta brood
1

Benodigdheden

Blender, een barbecue

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de barbecue.
8 kalkoenlapjes, peper, zout, kipkruiden, olijfolie
2
Kruid de kalkoenlapjes met peper, zout en kippenkruiden. Wrijf ze in met een beetje olijfolie en grill ze aan beide kanten op de barbecue. Laat het vlees afkoelen.
TIPIn plaats van kalkoen kun je natuurlijk ook plakjes gebraden rosbief gebruiken.
5 stengels selder, 1 appel, 1 rode ui, 0,25 ijsbergsla, 0,5 bosjes peterselie, 0,5 bosjes kervel
3
Haal de lange draden uit de stengels selder en snijd de selder in kleine stukjes (julienne). Schil de appel en snijd het vruchtvlees in julienne. Snipper de ui, de ijsbergsla, de peterselie en de kervel.
2 el mayonaise, 2 el graanmosterd, 0,33 citroenen, 100 g Walnoten
4
Meng de selder met appel, ui, ijsbergsla, peterselie en kervel. Schep er de mayonaise en de graanmosterd door. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Hak de walnoten grof en meng ze door de salade.
TIPJe kunt de groenten ook raspen in plaats van ze in fijne julienne te snijden.

De pesto

50 g pijnboompitten, 0,66 citroenen, 120 g Parmezaanse kaas, 2 bakje tuinkers, 1 teentje Look, 0,2 l olijfolie
5
Doe de pijnboompitten met de olijfolie, het citroensap en de parmezaan in de blender. Doe er de tuinkers bij. Kneus en pel de knoflook en doe het teentje ook in de blender.
6
Mix tot een gladde pesto en breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Afwerken en serveren

1 ciabatta brood
7
Snijd de ciabatta open en haal er het broodkruim uit.
tuinkers
8
Besmeer beide kanten van het brood met pesto. Leg er de gegrilde kalkoenlapjes, de salade en een beetje extra tuinkers op.
9
Leg de bovenste helft op het brood en snijd het in stukken.
1
Verwarm de barbecue.
2
Kruid de kalkoenlapjes met peper, zout en kippenkruiden. Wrijf ze in met een beetje olijfolie en grill ze aan beide kanten op de barbecue. Laat het vlees afkoelen.

Instructies

1
Verwarm de barbecue.
8 kalkoenlapjes, peper, zout, kipkruiden, olijfolie
2
Kruid de kalkoenlapjes met peper, zout en kippenkruiden. Wrijf ze in met een beetje olijfolie en grill ze aan beide kanten op de barbecue. Laat het vlees afkoelen.
TIPIn plaats van kalkoen kun je natuurlijk ook plakjes gebraden rosbief gebruiken.
5 stengels selder, 1 appel, 1 rode ui, 0,25 ijsbergsla, 0,5 bosjes peterselie, 0,5 bosjes kervel
3
Haal de lange draden uit de stengels selder en snijd de selder in kleine stukjes (julienne). Schil de appel en snijd het vruchtvlees in julienne. Snipper de ui, de ijsbergsla, de peterselie en de kervel.
2 el mayonaise, 2 el graanmosterd, 0,33 citroenen, 100 g Walnoten
4
Meng de selder met appel, ui, ijsbergsla, peterselie en kervel. Schep er de mayonaise en de graanmosterd door. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Hak de walnoten grof en meng ze door de salade.
TIPJe kunt de groenten ook raspen in plaats van ze in fijne julienne te snijden.

De pesto

50 g pijnboompitten, 0,66 citroenen, 120 g Parmezaanse kaas, 2 bakje tuinkers, 1 teentje Look, 0,2 l olijfolie
5
Doe de pijnboompitten met de olijfolie, het citroensap en de parmezaan in de blender. Doe er de tuinkers bij. Kneus en pel de knoflook en doe het teentje ook in de blender.
6
Mix tot een gladde pesto en breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Afwerken en serveren

1 ciabatta brood
7
Snijd de ciabatta open en haal er het broodkruim uit.
tuinkers
8
Besmeer beide kanten van het brood met pesto. Leg er de gegrilde kalkoenlapjes, de salade en een beetje extra tuinkers op.
9
Leg de bovenste helft op het brood en snijd het in stukken.
1
Verwarm de barbecue.
2
Kruid de kalkoenlapjes met peper, zout en kippenkruiden. Wrijf ze in met een beetje olijfolie en grill ze aan beide kanten op de barbecue. Laat het vlees afkoelen.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gevulde ciabatta met kalkoen, pesto van tuinkers en waldorfsalade (thumbnail)Gevulde ciabatta met kalkoen, pesto van tuinkers en waldorfsalade
4 personen
40m
Ingrediënten
Kalkoenlapjes
8
Peper
Zout
Kipkruiden
Olijfolie
Olijfolie
0,2 l
Selder
5 stengels
Appel
1
Rode ui
1
Ijsbergsla
0,25
Peterselie
0,5 bosjes
Kervel
0,5 bosjes
Mayonaise
2 el
Graanmosterd
2 el
Citroenen
0,99
Walnoten
100 g
Pijnboompitten
50 g
Parmezaanse kaas
120 g
Tuinkers
2 bakje
Tuinkers
Look
1 teentje
Ciabatta brood
1

Gevulde ciabatta met kalkoen, pesto van tuinkers en waldorfsalade

Deze gevulde broodjes zijn perfect om in de koelbox mee te nemen naar het strand. Je holt een ciabattabrood uit en vult het met gegrilde kalkoen, pesto en een lekkere variant van een Waldorfsalade.
Instructies
1
Verwarm de barbecue.
8 kalkoenlapjes, peper, zout, kipkruiden, olijfolie
2
Kruid de kalkoenlapjes met peper, zout en kippenkruiden. Wrijf ze in met een beetje olijfolie en grill ze aan beide kanten op de barbecue. Laat het vlees afkoelen.
TIPIn plaats van kalkoen kun je natuurlijk ook plakjes gebraden rosbief gebruiken.
5 stengels selder, 1 appel, 1 rode ui, 0,25 ijsbergsla, 0,5 bosjes peterselie, 0,5 bosjes kervel
3
Haal de lange draden uit de stengels selder en snijd de selder in kleine stukjes (julienne). Schil de appel en snijd het vruchtvlees in julienne. Snipper de ui, de ijsbergsla, de peterselie en de kervel.
2 el mayonaise, 2 el graanmosterd, 0,33 citroenen, 100 g Walnoten
4
Meng de selder met appel, ui, ijsbergsla, peterselie en kervel. Schep er de mayonaise en de graanmosterd door. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Hak de walnoten grof en meng ze door de salade.
TIPJe kunt de groenten ook raspen in plaats van ze in fijne julienne te snijden.

De pesto

50 g pijnboompitten, 0,66 citroenen, 120 g Parmezaanse kaas, 2 bakje tuinkers, 1 teentje Look, 0,2 l olijfolie
5
Doe de pijnboompitten met de olijfolie, het citroensap en de parmezaan in de blender. Doe er de tuinkers bij. Kneus en pel de knoflook en doe het teentje ook in de blender.
6
Mix tot een gladde pesto en breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Afwerken en serveren

1 ciabatta brood
7
Snijd de ciabatta open en haal er het broodkruim uit.
tuinkers
8
Besmeer beide kanten van het brood met pesto. Leg er de gegrilde kalkoenlapjes, de salade en een beetje extra tuinkers op.
9
Leg de bovenste helft op het brood en snijd het in stukken.