Viscurry van zeeduivel met rijst
Viscurry van zeeduivel met rijst
Viscurry van zeeduivel met rijst
Viscurry van zeeduivel met rijst
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
Ajuinen
3
Tijm
Laurier
Peper
Zout
Rijst
300 g
Gember
40 g
Look
3 teentjes
Chilipeper
0,5
Kurkuma
1 tl
Currypoeder
1 el
Currypasta
2 el
Groene paprika
1
Rode paprika
1
Courgette
1
Witte wijn
0,2 l
Kokosmelk
1 blik
Zeeduivel
600 g
Lente-uien
2
Koriander
Benodigdheden
Hakmolen, een hakmolen met s vormig mes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
olijfolie
2
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote kookpot.
3
Verwarm een scheut olijfolie in een grote steelpan.
3 ajuinen
4
Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof 2/3 van de gesnipperde uien in de olie voor de curry (kookpot).
5
Stoof de rest van de uien in de olie in de steelpan.
tijm, laurier, peper, zout, 300 g rijst
6
Doe de rijst bij de uien in de steelpan. Giet er een dubbele hoeveelheid water bij en leg enkele blaadjes laurier en enkele takjes tijm in de pan. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de steelpan en laat ongeveer 20 minuten garen in de voorverwarmde oven.
40 g gember, 3 teentjes Look, 0,5 chilipeper
7
Schil de gember en pel de knoflook. Verwijder de zaadjes van de chilipeper. Mix alles in de hakmolen. Doe dit mengsel bij de ui in de kookpot en laat meestoven.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 tl kurkuma, 1 el currypoeder, 2 el currypasta
8
Voeg er de currypasta aan toe en kruid met kurkuma en currypoeder.
1 groene paprika, 1 rode paprika
9
Schil de rode en de groene paprika. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Stoof ze mee aan.
1 courgette
10
Snijd de courgette in blokjes en doe ze bij de rest van de groenten.
0,2 l witte wijn
11
Blus met de witte wijn en laat helemaal droogkoken.
1 blik kokosmelk
12
Doe er de kokosmelk bij en kruid met een snuifje zout. Laat al kokend indikken.
600 g zeeduivel
13
Snijd de zeeduivel in stukken en laat garen in de curry.
TIPZeeduivel wordt ook lotte of staartvis genoemd. Er zitten geen graten in en het vlees is heel stevig waardoor je er veel mee kunt doen.
14
Haal de rijst (pilav) uit de oven.
2 lente-uien, koriander
15
Snipper de lente-uien en haal de blaadjes van de koriander.
16
Werk de viscurry af met lente-ui en koriander. Serveer met de pilav.
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
olijfolie
2
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote kookpot.
3
Verwarm een scheut olijfolie in een grote steelpan.
3 ajuinen
4
Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof 2/3 van de gesnipperde uien in de olie voor de curry (kookpot).
5
Stoof de rest van de uien in de olie in de steelpan.
tijm, laurier, peper, zout, 300 g rijst
6
Doe de rijst bij de uien in de steelpan. Giet er een dubbele hoeveelheid water bij en leg enkele blaadjes laurier en enkele takjes tijm in de pan. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de steelpan en laat ongeveer 20 minuten garen in de voorverwarmde oven.
40 g gember, 3 teentjes Look, 0,5 chilipeper
7
Schil de gember en pel de knoflook. Verwijder de zaadjes van de chilipeper. Mix alles in de hakmolen. Doe dit mengsel bij de ui in de kookpot en laat meestoven.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 tl kurkuma, 1 el currypoeder, 2 el currypasta
8
Voeg er de currypasta aan toe en kruid met kurkuma en currypoeder.
1 groene paprika, 1 rode paprika
9
Schil de rode en de groene paprika. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Stoof ze mee aan.
1 courgette
10
Snijd de courgette in blokjes en doe ze bij de rest van de groenten.
0,2 l witte wijn
11
Blus met de witte wijn en laat helemaal droogkoken.
1 blik kokosmelk
12
Doe er de kokosmelk bij en kruid met een snuifje zout. Laat al kokend indikken.
600 g zeeduivel
13
Snijd de zeeduivel in stukken en laat garen in de curry.
TIPZeeduivel wordt ook lotte of staartvis genoemd. Er zitten geen graten in en het vlees is heel stevig waardoor je er veel mee kunt doen.
14
Haal de rijst (pilav) uit de oven.
2 lente-uien, koriander
15
Snipper de lente-uien en haal de blaadjes van de koriander.
16
Werk de viscurry af met lente-ui en koriander. Serveer met de pilav.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Olijfolie
Ajuinen
3
Tijm
Laurier
Peper
Zout
Rijst
300 g
Gember
40 g
Look
3 teentjes
Chilipeper
0,5
Kurkuma
1 tl
Currypoeder
1 el
Currypasta
2 el
Groene paprika
1
Rode paprika
1
Courgette
1
Witte wijn
0,2 l
Kokosmelk
1 blik
Zeeduivel
600 g
Lente-uien
2
Koriander
Viscurry van zeeduivel met rijst
Dit is echt een gerecht om klaar te maken na een dagje aan zee. Jeroen gebruikt zeeduivel voor de curry, een stevige vis met veel smaak, en geeft er pilav bij, een klassieke rijstbereiding die je eerst stooft, dan bevochtigt en laat garen in de oven.Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
olijfolie
2
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote kookpot.
3
Verwarm een scheut olijfolie in een grote steelpan.
3 ajuinen
4
Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof 2/3 van de gesnipperde uien in de olie voor de curry (kookpot).
5
Stoof de rest van de uien in de olie in de steelpan.
tijm, laurier, peper, zout, 300 g rijst
6
Doe de rijst bij de uien in de steelpan. Giet er een dubbele hoeveelheid water bij en leg enkele blaadjes laurier en enkele takjes tijm in de pan. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de steelpan en laat ongeveer 20 minuten garen in de voorverwarmde oven.
40 g gember, 3 teentjes Look, 0,5 chilipeper
7
Schil de gember en pel de knoflook. Verwijder de zaadjes van de chilipeper. Mix alles in de hakmolen. Doe dit mengsel bij de ui in de kookpot en laat meestoven.
1 tl kurkuma, 1 el currypoeder, 2 el currypasta
8
Voeg er de currypasta aan toe en kruid met kurkuma en currypoeder.
1 groene paprika, 1 rode paprika
9
Schil de rode en de groene paprika. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Stoof ze mee aan.
1 courgette
10
Snijd de courgette in blokjes en doe ze bij de rest van de groenten.
0,2 l witte wijn
11
Blus met de witte wijn en laat helemaal droogkoken.
1 blik kokosmelk
12
Doe er de kokosmelk bij en kruid met een snuifje zout. Laat al kokend indikken.
600 g zeeduivel
13
Snijd de zeeduivel in stukken en laat garen in de curry.
TIPZeeduivel wordt ook lotte of staartvis genoemd. Er zitten geen graten in en het vlees is heel stevig waardoor je er veel mee kunt doen.
14
Haal de rijst (pilav) uit de oven.
2 lente-uien, koriander
15
Snipper de lente-uien en haal de blaadjes van de koriander.
16
Werk de viscurry af met lente-ui en koriander. Serveer met de pilav.