Uien- en tomatensoep met gebakken ui en spekjes
Uien- en tomatensoep met gebakken ui en spekjes
Jeroen kreeg dit recept voor tomatensoep van Quinten, een Vlaamse chef die in Lapland werkt. Hij doet er spekjes en gebakken ui bij als garnituur. Heerlijk voor als het ijskoud is.
Uien- en tomatensoep met gebakken ui en spekjes
Uien- en tomatensoep met gebakken ui en spekjes
Jeroen kreeg dit recept voor tomatensoep van Quinten, een Vlaamse chef die in Lapland werkt. Hij doet er spekjes en gebakken ui bij als garnituur. Heerlijk voor als het ijskoud is.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Gerookt spek
200 g
Vegan speklapjePlantaardig lekker, download de gids nu
Ajuinen
1.000 g
Boter
Wortels
5
Look
2 teentjes
Tijm
Rozemarijn
Laurier
Rode wijn
1 fles
Tomaten passata
1.360 g
Tomaten
800 g
Water
1 l
Benodigdheden
Staafmixer, keukentouw, een elektrische staafmixer
Ad door GAIA
Vegan speklapje
Plantaardig lekker, download de gids nuWist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
1.000 g ajuinen
1
Pel de uien. Snijd de helft grof en de andere helft in fijne reepjes.
boter
2
Smelt een klont boter in een soepketel.
3
Stoof de grof gesneden uien aan. Hou de fijngesneden uien apart.
5 Wortels
4
Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Stoof ze met de ui in de soepketel.
2 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snijd de tenen in stukken en stoof ze mee aan.
TIPDe knoflook is optioneel. Als je liever geen knoflook eet, laat je hem gewoon weg.
tijm, rozemarijn, laurier
6
Bind de tijm, laurier en rozemarijn samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg het in de soep.
1 fles rode wijn
7
Giet er de wijn bij en laat even goed doorkoken zodat de alcohol verdampt.
1.360 g Tomaten passata, 800 g tomaten, 1 l Water
8
Doe de passata en de gepelde tomaten bij de soep. Giet er het water bij en zet een deksel op de soepketel. Laat 30 minuten garen op een zacht vuur.
boter
9
Smelt een klont boter in een hoge pan. Bak de apart gehouden uien mooi bruin in de boter. Ze zijn het lekkerst als ze wat gekaramelliseerd zijn.
200 g gerookt spek
10
Snijd het spek in reepjes. Bak het in een andere pan krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Ad door GAIA
Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
11
Haal het bouquet garni uit de soep. Mix de soep met de staafmixer.
12
Doe de gebakken uien en het spek bij de soep. Geef er brood bij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door GAIA
Vegan speklapje
Plantaardig lekker, download de gids nuWist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
1.000 g ajuinen
1
Pel de uien. Snijd de helft grof en de andere helft in fijne reepjes.
boter
2
Smelt een klont boter in een soepketel.
3
Stoof de grof gesneden uien aan. Hou de fijngesneden uien apart.
5 Wortels
4
Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Stoof ze met de ui in de soepketel.
2 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snijd de tenen in stukken en stoof ze mee aan.
TIPDe knoflook is optioneel. Als je liever geen knoflook eet, laat je hem gewoon weg.
tijm, rozemarijn, laurier
6
Bind de tijm, laurier en rozemarijn samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg het in de soep.
1 fles rode wijn
7
Giet er de wijn bij en laat even goed doorkoken zodat de alcohol verdampt.
1.360 g Tomaten passata, 800 g tomaten, 1 l Water
8
Doe de passata en de gepelde tomaten bij de soep. Giet er het water bij en zet een deksel op de soepketel. Laat 30 minuten garen op een zacht vuur.
boter
9
Smelt een klont boter in een hoge pan. Bak de apart gehouden uien mooi bruin in de boter. Ze zijn het lekkerst als ze wat gekaramelliseerd zijn.
200 g gerookt spek
10
Snijd het spek in reepjes. Bak het in een andere pan krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Ad door GAIA
Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
11
Haal het bouquet garni uit de soep. Mix de soep met de staafmixer.
12
Doe de gebakken uien en het spek bij de soep. Geef er brood bij.