Instructies
4 personen
1.000 g ajuinen
1
Pel de uien. Snijd de helft grof en de andere helft in fijne reepjes.
boter
2
Smelt een klont boter in een soepketel.
3
Stoof de grof gesneden uien aan. Hou de fijngesneden uien apart.
5 Wortels
4
Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Stoof ze met de ui in de soepketel.
2 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snijd de tenen in stukken en stoof ze mee aan.
TIPDe knoflook is optioneel. Als je liever geen knoflook eet, laat je hem gewoon weg.
tijm, rozemarijn, laurier
6
Bind de tijm, laurier en rozemarijn samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg het in de soep.
1 fles rode wijn
7
Giet er de wijn bij en laat even goed doorkoken zodat de alcohol verdampt.
1.360 g Tomaten passata, 800 g tomaten, 1 l Water
8
Doe de passata en de gepelde tomaten bij de soep. Giet er het water bij en zet een deksel op de soepketel. Laat 30 minuten garen op een zacht vuur.
boter
9
Smelt een klont boter in een hoge pan. Bak de apart gehouden uien mooi bruin in de boter. Ze zijn het lekkerst als ze wat gekaramelliseerd zijn.
200 g gerookt spek
10
Snijd het spek in reepjes. Bak het in een andere pan krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
11
Haal het bouquet garni uit de soep. Mix de soep met de staafmixer.
12