Indiase gemarineerde kip met saffraanrijst, raita en opgelegde sjalot
Indiase gemarineerde kip met saffraanrijst, raita en opgelegde sjalot
Indiase gemarineerde kip met saffraanrijst, raita en opgelegde sjalot
Indiase gemarineerde kip met saffraanrijst, raita en opgelegde sjalot
Ingrediënten
4 personen
Basmatirijst
200 g
Sjalotten
2
Appelazijn
0,2 l
Zout
2 snuifjes
Bloemsuiker
1 tl
Kippendijen
600 g
Yoghurt
4 el
Kurkuma
2 snuifjes
Paprikapoeder
1 snuifje
Komkommer
1
Look
4 teentjes
Griekse yoghurt
200 g
Komijn
2 snuifjes
Munt
Ajuinen
2
Gember
30 g
Kardemom
1 snuifje
Garam masala
1 snuifje
Saffraan
2 dopje
Tomaten
2
Tomatenpuree
1 el
Koriander
Benodigdheden
Een rasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
200 g basmatirijst
1
Kook de rijst gaar en spoel daarna onder koud water. Laat de rijst uitlekken.
2 Sjalotten, 0,2 l appelazijn, 1 snuifje zout, 1 tl bloemsuiker
2
Pel de sjalotten en snijd ze in ringen. Meng de ringen met de appelazijn, de bloemsuiker en een snuif zout in een kommetje. Laat ze marineren in de koelkast.
600 g kippendijen, 4 el Yoghurt, 1 snuifje zout, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje paprikapoeder
3
Snijd de kippendijen in twee en voeg de yoghurt toe. Kruid met een snuif zout, peper, kurkuma en paprikapoeder. Zet de gemarineerde kip ook in de koelkast.
1 komkommer, 1 teentje Look, 200 g Griekse yoghurt, 1 snuifje komijn, Munt
4
Rasp de komkommer grof, doe alles in een neteldoek en knijp het meeste vocht eruit. Doe de uitgeperste komkommer in een kom. Pel een teentje look en rasp hem bij de komkommer. Schep de Griekse yoghurt erbij en breng het geheel op smaak met komijn, peper, zout en gesnipperde munt. Meng alles onder elkaar en werk de raita af met fijngesnipperde munt.
5
Verhit enkele eetlepels arachideolie in een wokpan op het vuur.
2 ajuinen, 3 teentjes Look, 30 g gember, 1 snuifje kardemom, 1 snuifje komijn, 1 snuifje garam masala, 2 dopje saffraan, 1 snuifje kurkuma
6
Schil de uien, de gember en de look. Snipper ze fijn en bak ze in de hete olie. Voeg vervolgens kardemom, garam masala, komijn, kurkuma en saffraan toe.
2 tomaten, 1 el Tomatenpuree
7
Snijd de tomaten in blokjes en doe ze mee in de wok. Schep de tomatenpuree erbij en laat even bakken. Blus met een scheut water en breng de saus zachtjes aan de kook.
8
Verhit een scheut olie in een andere, ruime pan. Haal de gemarineerde kip uit de koelkast en bak de stukken gevogelte goudbruin in de pan.
9
Schep de gare rijst door de saus en laat even meebakken.
koriander
10
Schep de gebakken rijst in een schaal, schik de gebakken kip op de rijst en werk het geheel af met wat gemarineerde sjalot, pluksels koriander en munt. Serveer de raïta erbij.
200 g basmatirijst
1
Kook de rijst gaar en spoel daarna onder koud water. Laat de rijst uitlekken.
2 Sjalotten, 0,2 l appelazijn, 1 snuifje zout, 1 tl bloemsuiker
2
Pel de sjalotten en snijd ze in ringen. Meng de ringen met de appelazijn, de bloemsuiker en een snuif zout in een kommetje. Laat ze marineren in de koelkast.
600 g kippendijen, 4 el Yoghurt, 1 snuifje zout, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje paprikapoeder
3
Snijd de kippendijen in twee en voeg de yoghurt toe. Kruid met een snuif zout, peper, kurkuma en paprikapoeder. Zet de gemarineerde kip ook in de koelkast.
1 komkommer, 1 teentje Look, 200 g Griekse yoghurt, 1 snuifje komijn, Munt
4
Rasp de komkommer grof, doe alles in een neteldoek en knijp het meeste vocht eruit. Doe de uitgeperste komkommer in een kom. Pel een teentje look en rasp hem bij de komkommer. Schep de Griekse yoghurt erbij en breng het geheel op smaak met komijn, peper, zout en gesnipperde munt. Meng alles onder elkaar en werk de raita af met fijngesnipperde munt.
5
Verhit enkele eetlepels arachideolie in een wokpan op het vuur.
2 ajuinen, 3 teentjes Look, 30 g gember, 1 snuifje kardemom, 1 snuifje komijn, 1 snuifje garam masala, 2 dopje saffraan, 1 snuifje kurkuma
6
Schil de uien, de gember en de look. Snipper ze fijn en bak ze in de hete olie. Voeg vervolgens kardemom, garam masala, komijn, kurkuma en saffraan toe.
2 tomaten, 1 el Tomatenpuree
7
Snijd de tomaten in blokjes en doe ze mee in de wok. Schep de tomatenpuree erbij en laat even bakken. Blus met een scheut water en breng de saus zachtjes aan de kook.
8
Verhit een scheut olie in een andere, ruime pan. Haal de gemarineerde kip uit de koelkast en bak de stukken gevogelte goudbruin in de pan.
9
Schep de gare rijst door de saus en laat even meebakken.
koriander
10
Schep de gebakken rijst in een schaal, schik de gebakken kip op de rijst en werk het geheel af met wat gemarineerde sjalot, pluksels koriander en munt. Serveer de raïta erbij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Basmatirijst
200 g
Sjalotten
2
Appelazijn
0,2 l
Zout
2 snuifjes
Bloemsuiker
1 tl
Kippendijen
600 g
Yoghurt
4 el
Kurkuma
2 snuifjes
Paprikapoeder
1 snuifje
Komkommer
1
Look
4 teentjes
Griekse yoghurt
200 g
Komijn
2 snuifjes
Munt
Ajuinen
2
Gember
30 g
Kardemom
1 snuifje
Garam masala
1 snuifje
Saffraan
2 dopje
Tomaten
2
Tomatenpuree
1 el
Koriander
Indiase gemarineerde kip met saffraanrijst, raita en opgelegde sjalot
Een wonderlijke rijstschotel uit de Indiase keuken met stukjes gemarineerde en gebakken kip, een frisse komkommeryoghurt en opgelegde zure sjalotjes. Een waar feest als je graag wat extra pit in je avondmaal hebt.Instructies
200 g basmatirijst
1
Kook de rijst gaar en spoel daarna onder koud water. Laat de rijst uitlekken.
2 Sjalotten, 0,2 l appelazijn, 1 snuifje zout, 1 tl bloemsuiker
2
Pel de sjalotten en snijd ze in ringen. Meng de ringen met de appelazijn, de bloemsuiker en een snuif zout in een kommetje. Laat ze marineren in de koelkast.
600 g kippendijen, 4 el Yoghurt, 1 snuifje zout, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje paprikapoeder
3
Snijd de kippendijen in twee en voeg de yoghurt toe. Kruid met een snuif zout, peper, kurkuma en paprikapoeder. Zet de gemarineerde kip ook in de koelkast.
1 komkommer, 1 teentje Look, 200 g Griekse yoghurt, 1 snuifje komijn, Munt
4
Rasp de komkommer grof, doe alles in een neteldoek en knijp het meeste vocht eruit. Doe de uitgeperste komkommer in een kom. Pel een teentje look en rasp hem bij de komkommer. Schep de Griekse yoghurt erbij en breng het geheel op smaak met komijn, peper, zout en gesnipperde munt. Meng alles onder elkaar en werk de raita af met fijngesnipperde munt.
5
Verhit enkele eetlepels arachideolie in een wokpan op het vuur.
2 ajuinen, 3 teentjes Look, 30 g gember, 1 snuifje kardemom, 1 snuifje komijn, 1 snuifje garam masala, 2 dopje saffraan, 1 snuifje kurkuma
6
Schil de uien, de gember en de look. Snipper ze fijn en bak ze in de hete olie. Voeg vervolgens kardemom, garam masala, komijn, kurkuma en saffraan toe.
2 tomaten, 1 el Tomatenpuree
7
Snijd de tomaten in blokjes en doe ze mee in de wok. Schep de tomatenpuree erbij en laat even bakken. Blus met een scheut water en breng de saus zachtjes aan de kook.
8
Verhit een scheut olie in een andere, ruime pan. Haal de gemarineerde kip uit de koelkast en bak de stukken gevogelte goudbruin in de pan.
9
Schep de gare rijst door de saus en laat even meebakken.
koriander
10
Schep de gebakken rijst in een schaal, schik de gebakken kip op de rijst en werk het geheel af met wat gemarineerde sjalot, pluksels koriander en munt. Serveer de raïta erbij.