Tomaat-pompoensoep met feta en kikkererwten
Tomaat-pompoensoep met feta en kikkererwten
Tomaat-pompoensoep met feta en kikkererwten
Tomaat-pompoensoep met feta en kikkererwten
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
Olijfolie
1 een extra likje
Ajuinen
4
Wortel
1
Selder
4 stengel
Look
3 teentjes
Rode chilipepers
0,5
Pompoenen
0,5
Kikkererwten
2 blik
Tijm
Laurierblaadjes
Rozemarijn
Tandoori
1 flinke snuif
Tandoori
1 snuifje
Kippenkruiden
1 snuifje
Kurkuma
1 flinke snuif
Tomatenblokjes
2 blik
Groentebouillon
3 l
Zout
Krulpeterselie
Feta
200 g
Benodigdheden
Casserole, mixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
olijfolie
1
Zet een grote casserole met olijfolie op het vuur.
4 ajuinen
2
Snijd de ajuinen grof en stoof ze aan in de hete olijfolie.
1 Wortel, 4 stengel selder
3
Snijd vervolgens de wortel en de stengels selder grof. Laat ook deze meestoven in de casserole.
3 teentjes Look
4
Pel de teentjes look en voeg ze in hun geheel toe aan de stovende groenten.
0,5 rode chilipepers
5
Snijd de rode chilipeper grof en laat meestoven in de casserole.
0,5 pompoenen
6
Ontpit de pompoen en schil ze. Snijd ook de pompoen grof en stoof mee aan met de andere groenten.
1 blik Kikkererwten
7
Voeg er de kikkererwten aan toe.
tijm, laurierblaadjes, rozemarijn
8
Maak een bouquet garni van tijm, laurier en rozemarijn. Doe ook deze in de casserole.
1 flinke snuif Tandoori, 1 snuifje kippenkruiden, 1 flinke snuif kurkuma
9
Kruid de groenten met tandoori, kippenkruiden en kurkuma.
2 blik Tomatenblokjes, 3 l groentebouillon
10
Voeg er de tomatenblokjes aan toe en doe er vervolgens de groentebouillon bij.
TIPMaak verse groentebouillon klaar: https://dagelijksekost.een.be/gerechten/groentebouillon
zout
11
Kruid de soep bij met zout en laat de soep gedurende 1 u 30 garen op het vuur.
1 snuifje Tandoori
12
Haal de bouquet garni eruit en mix de soep fijn. Kruid extra bij met tandoori.
1 blik Kikkererwten
13
Laat een ander blik met kikkererwten uitlekken en spoel ze onder water.
krulpeterselie, 200 g feta, 1 een extra likje olijfolie
14
Serveer de soep in een kommetje en werk af met de kikkererwten, enkele takjes peterselie, wat verkruimelde feta en een likje olijfolie.
olijfolie
1
Zet een grote casserole met olijfolie op het vuur.
4 ajuinen
2
Snijd de ajuinen grof en stoof ze aan in de hete olijfolie.
1 Wortel, 4 stengel selder
3
Snijd vervolgens de wortel en de stengels selder grof. Laat ook deze meestoven in de casserole.
3 teentjes Look
4
Pel de teentjes look en voeg ze in hun geheel toe aan de stovende groenten.
0,5 rode chilipepers
5
Snijd de rode chilipeper grof en laat meestoven in de casserole.
0,5 pompoenen
6
Ontpit de pompoen en schil ze. Snijd ook de pompoen grof en stoof mee aan met de andere groenten.
1 blik Kikkererwten
7
Voeg er de kikkererwten aan toe.
tijm, laurierblaadjes, rozemarijn
8
Maak een bouquet garni van tijm, laurier en rozemarijn. Doe ook deze in de casserole.
1 flinke snuif Tandoori, 1 snuifje kippenkruiden, 1 flinke snuif kurkuma
9
Kruid de groenten met tandoori, kippenkruiden en kurkuma.
2 blik Tomatenblokjes, 3 l groentebouillon
10
Voeg er de tomatenblokjes aan toe en doe er vervolgens de groentebouillon bij.
TIPMaak verse groentebouillon klaar: https://dagelijksekost.een.be/gerechten/groentebouillon
zout
11
Kruid de soep bij met zout en laat de soep gedurende 1 u 30 garen op het vuur.
1 snuifje Tandoori
12
Haal de bouquet garni eruit en mix de soep fijn. Kruid extra bij met tandoori.
1 blik Kikkererwten
13
Laat een ander blik met kikkererwten uitlekken en spoel ze onder water.
krulpeterselie, 200 g feta, 1 een extra likje olijfolie
14
Serveer de soep in een kommetje en werk af met de kikkererwten, enkele takjes peterselie, wat verkruimelde feta en een likje olijfolie.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
2u
Ingrediënten
Olijfolie
Olijfolie
1 een extra likje
Ajuinen
4
Wortel
1
Selder
4 stengel
Look
3 teentjes
Rode chilipepers
0,5
Pompoenen
0,5
Kikkererwten
2 blik
Tijm
Laurierblaadjes
Rozemarijn
Tandoori
1 flinke snuif
Tandoori
1 snuifje
Kippenkruiden
1 snuifje
Kurkuma
1 flinke snuif
Tomatenblokjes
2 blik
Groentebouillon
3 l
Zout
Krulpeterselie
Feta
200 g
Tomaat-pompoensoep met feta en kikkererwten
Dit frisse herfstweer vraagt om een stevige kom soep boordevol vitaminen. Deze tomaat-pompoensoep is helemaal seizoensgebonden en eenvoudig te bereiden.Instructies
olijfolie
1
Zet een grote casserole met olijfolie op het vuur.
4 ajuinen
2
Snijd de ajuinen grof en stoof ze aan in de hete olijfolie.
1 Wortel, 4 stengel selder
3
Snijd vervolgens de wortel en de stengels selder grof. Laat ook deze meestoven in de casserole.
3 teentjes Look
4
Pel de teentjes look en voeg ze in hun geheel toe aan de stovende groenten.
0,5 rode chilipepers
5
Snijd de rode chilipeper grof en laat meestoven in de casserole.
0,5 pompoenen
6
Ontpit de pompoen en schil ze. Snijd ook de pompoen grof en stoof mee aan met de andere groenten.
1 blik Kikkererwten
7
Voeg er de kikkererwten aan toe.
tijm, laurierblaadjes, rozemarijn
8
Maak een bouquet garni van tijm, laurier en rozemarijn. Doe ook deze in de casserole.
1 flinke snuif Tandoori, 1 snuifje kippenkruiden, 1 flinke snuif kurkuma
9
Kruid de groenten met tandoori, kippenkruiden en kurkuma.
2 blik Tomatenblokjes, 3 l groentebouillon
10
Voeg er de tomatenblokjes aan toe en doe er vervolgens de groentebouillon bij.
TIPMaak verse groentebouillon klaar: https://dagelijksekost.een.be/gerechten/groentebouillon
zout
11
Kruid de soep bij met zout en laat de soep gedurende 1 u 30 garen op het vuur.
1 snuifje Tandoori
12
Haal de bouquet garni eruit en mix de soep fijn. Kruid extra bij met tandoori.
1 blik Kikkererwten
13
Laat een ander blik met kikkererwten uitlekken en spoel ze onder water.
krulpeterselie, 200 g feta, 1 een extra likje olijfolie
14
Serveer de soep in een kommetje en werk af met de kikkererwten, enkele takjes peterselie, wat verkruimelde feta en een likje olijfolie.