dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Tomaat-pompoensoep met feta en kikkererwten (thumbnail)Tomaat-pompoensoep met feta en kikkererwten

Tomaat-pompoensoep met feta en kikkererwten

2u
19
94%
2.8K
Recepten

Tomaat-pompoensoep met feta en kikkererwten

Dit frisse herfstweer vraagt om een stevige kom soep boordevol vitaminen. Deze tomaat-pompoensoep is helemaal seizoensgebonden en eenvoudig te bereiden.
Tomaat-pompoensoep met feta en kikkererwten (thumbnail)Tomaat-pompoensoep met feta en kikkererwten

Tomaat-pompoensoep met feta en kikkererwten

2u
19
94%
2.8K
Recepten

Tomaat-pompoensoep met feta en kikkererwten

Dit frisse herfstweer vraagt om een stevige kom soep boordevol vitaminen. Deze tomaat-pompoensoep is helemaal seizoensgebonden en eenvoudig te bereiden.
Type gerechtSoep
Totale tijd2u
Ingrediënten19
Beoordeling94%
Aantal likes2.8K

Ingrediënten

4 personen
Olijfolie
Olijfolie
1 een extra likje
Ajuinen
4
Wortel
1
Selder
4 stengel
Look
3 teentjes
Rode chilipepers
0,5
Pompoenen
0,5
Kikkererwten
2 blik
Tijm
Laurierblaadjes
Rozemarijn
Tandoori
1 flinke snuif
Tandoori
1 snuifje
Kippenkruiden
1 snuifje
Kurkuma
1 flinke snuif
Tomatenblokjes
2 blik
Groentebouillon
3 l
Zout
Krulpeterselie
Feta
200 g

Benodigdheden

Casserole, mixer

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

olijfolie
1
Zet een grote casserole met olijfolie op het vuur.
4 ajuinen
2
Snijd de ajuinen grof en stoof ze aan in de hete olijfolie.
1 Wortel, 4 stengel selder
3
Snijd vervolgens de wortel en de stengels selder grof. Laat ook deze meestoven in de casserole.
3 teentjes Look
4
Pel de teentjes look en voeg ze in hun geheel toe aan de stovende groenten.
0,5 rode chilipepers
5
Snijd de rode chilipeper grof en laat meestoven in de casserole.
0,5 pompoenen
6
Ontpit de pompoen en schil ze. Snijd ook de pompoen grof en stoof mee aan met de andere groenten.
1 blik Kikkererwten
7
Voeg er de kikkererwten aan toe.
tijm, laurierblaadjes, rozemarijn
8
Maak een bouquet garni van tijm, laurier en rozemarijn. Doe ook deze in de casserole.
1 flinke snuif Tandoori, 1 snuifje kippenkruiden, 1 flinke snuif kurkuma
9
Kruid de groenten met tandoori, kippenkruiden en kurkuma.
2 blik Tomatenblokjes, 3 l groentebouillon
10
Voeg er de tomatenblokjes aan toe en doe er vervolgens de groentebouillon bij.
TIPMaak verse groentebouillon klaar: https://dagelijksekost.een.be/gerechten/groentebouillon
zout
11
Kruid de soep bij met zout en laat de soep gedurende 1 u 30 garen op het vuur.
1 snuifje Tandoori
12
Haal de bouquet garni eruit en mix de soep fijn. Kruid extra bij met tandoori.
1 blik Kikkererwten
13
Laat een ander blik met kikkererwten uitlekken en spoel ze onder water.
krulpeterselie, 200 g feta, 1 een extra likje olijfolie
14
Serveer de soep in een kommetje en werk af met de kikkererwten, enkele takjes peterselie, wat verkruimelde feta en een likje olijfolie.
1
Zet een grote casserole met olijfolie op het vuur.
2
Snijd de ajuinen grof en stoof ze aan in de hete olijfolie.

Instructies

olijfolie
1
Zet een grote casserole met olijfolie op het vuur.
4 ajuinen
2
Snijd de ajuinen grof en stoof ze aan in de hete olijfolie.
1 Wortel, 4 stengel selder
3
Snijd vervolgens de wortel en de stengels selder grof. Laat ook deze meestoven in de casserole.
3 teentjes Look
4
Pel de teentjes look en voeg ze in hun geheel toe aan de stovende groenten.
0,5 rode chilipepers
5
Snijd de rode chilipeper grof en laat meestoven in de casserole.
0,5 pompoenen
6
Ontpit de pompoen en schil ze. Snijd ook de pompoen grof en stoof mee aan met de andere groenten.
1 blik Kikkererwten
7
Voeg er de kikkererwten aan toe.
tijm, laurierblaadjes, rozemarijn
8
Maak een bouquet garni van tijm, laurier en rozemarijn. Doe ook deze in de casserole.
1 flinke snuif Tandoori, 1 snuifje kippenkruiden, 1 flinke snuif kurkuma
9
Kruid de groenten met tandoori, kippenkruiden en kurkuma.
2 blik Tomatenblokjes, 3 l groentebouillon
10
Voeg er de tomatenblokjes aan toe en doe er vervolgens de groentebouillon bij.
TIPMaak verse groentebouillon klaar: https://dagelijksekost.een.be/gerechten/groentebouillon
zout
11
Kruid de soep bij met zout en laat de soep gedurende 1 u 30 garen op het vuur.
1 snuifje Tandoori
12
Haal de bouquet garni eruit en mix de soep fijn. Kruid extra bij met tandoori.
1 blik Kikkererwten
13
Laat een ander blik met kikkererwten uitlekken en spoel ze onder water.
krulpeterselie, 200 g feta, 1 een extra likje olijfolie
14
Serveer de soep in een kommetje en werk af met de kikkererwten, enkele takjes peterselie, wat verkruimelde feta en een likje olijfolie.
1
Zet een grote casserole met olijfolie op het vuur.
2
Snijd de ajuinen grof en stoof ze aan in de hete olijfolie.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Tomaat-pompoensoep met feta en kikkererwten (thumbnail)Tomaat-pompoensoep met feta en kikkererwten
4 personen
2u
Ingrediënten
Olijfolie
Olijfolie
1 een extra likje
Ajuinen
4
Wortel
1
Selder
4 stengel
Look
3 teentjes
Rode chilipepers
0,5
Pompoenen
0,5
Kikkererwten
2 blik
Tijm
Laurierblaadjes
Rozemarijn
Tandoori
1 flinke snuif
Tandoori
1 snuifje
Kippenkruiden
1 snuifje
Kurkuma
1 flinke snuif
Tomatenblokjes
2 blik
Groentebouillon
3 l
Zout
Krulpeterselie
Feta
200 g

Tomaat-pompoensoep met feta en kikkererwten

Dit frisse herfstweer vraagt om een stevige kom soep boordevol vitaminen. Deze tomaat-pompoensoep is helemaal seizoensgebonden en eenvoudig te bereiden.
Instructies
olijfolie
1
Zet een grote casserole met olijfolie op het vuur.
4 ajuinen
2
Snijd de ajuinen grof en stoof ze aan in de hete olijfolie.
1 Wortel, 4 stengel selder
3
Snijd vervolgens de wortel en de stengels selder grof. Laat ook deze meestoven in de casserole.
3 teentjes Look
4
Pel de teentjes look en voeg ze in hun geheel toe aan de stovende groenten.
0,5 rode chilipepers
5
Snijd de rode chilipeper grof en laat meestoven in de casserole.
0,5 pompoenen
6
Ontpit de pompoen en schil ze. Snijd ook de pompoen grof en stoof mee aan met de andere groenten.
1 blik Kikkererwten
7
Voeg er de kikkererwten aan toe.
tijm, laurierblaadjes, rozemarijn
8
Maak een bouquet garni van tijm, laurier en rozemarijn. Doe ook deze in de casserole.
1 flinke snuif Tandoori, 1 snuifje kippenkruiden, 1 flinke snuif kurkuma
9
Kruid de groenten met tandoori, kippenkruiden en kurkuma.
2 blik Tomatenblokjes, 3 l groentebouillon
10
Voeg er de tomatenblokjes aan toe en doe er vervolgens de groentebouillon bij.
TIPMaak verse groentebouillon klaar: https://dagelijksekost.een.be/gerechten/groentebouillon
zout
11
Kruid de soep bij met zout en laat de soep gedurende 1 u 30 garen op het vuur.
1 snuifje Tandoori
12
Haal de bouquet garni eruit en mix de soep fijn. Kruid extra bij met tandoori.
1 blik Kikkererwten
13
Laat een ander blik met kikkererwten uitlekken en spoel ze onder water.
krulpeterselie, 200 g feta, 1 een extra likje olijfolie
14
Serveer de soep in een kommetje en werk af met de kikkererwten, enkele takjes peterselie, wat verkruimelde feta en een likje olijfolie.