Instructies

4 personen
olijfolie
1

Zet een grote casserole met olijfolie op het vuur.

4 ajuinen
2

Snijd de ajuinen grof en stoof ze aan in de hete olijfolie.

1 Wortel, 4 stengel selder
3

Snijd vervolgens de wortel en de stengels selder grof. Laat ook deze meestoven in de casserole.

3 teentjes Look
4

Pel de teentjes look en voeg ze in hun geheel toe aan de stovende groenten.

0,5 rode chilipepers
5

Snijd de rode chilipeper grof en laat meestoven in de casserole.

0,5 pompoenen
6

Ontpit de pompoen en schil ze. Snijd ook de pompoen grof en stoof mee aan met de andere groenten.

1 blik Kikkererwten
7

Voeg er de kikkererwten aan toe.

tijm, laurierblaadjes, rozemarijn
8

Maak een bouquet garni van tijm, laurier en rozemarijn. Doe ook deze in de casserole.

1 flinke snuif Tandoori, 1 snuifje kippenkruiden, 1 flinke snuif kurkuma
9

Kruid de groenten met tandoori, kippenkruiden en kurkuma.

2 blik Tomatenblokjes, 3 l groentebouillon
10

Voeg er de tomatenblokjes aan toe en doe er vervolgens de groentebouillon bij.

TIPMaak verse groentebouillon klaar: https://dagelijksekost.een.be/gerechten/groentebouillon
zout
11

Kruid de soep bij met zout en laat de soep gedurende 1 u 30 garen op het vuur.

1 snuifje Tandoori
12

Haal de bouquet garni eruit en mix de soep fijn. Kruid extra bij met tandoori.

1 blik Kikkererwten
13

Laat een ander blik met kikkererwten uitlekken en spoel ze onder water.

krulpeterselie, 200 g feta, 1 een extra likje olijfolie
14

Serveer de soep in een kommetje en werk af met de kikkererwten, enkele takjes peterselie, wat verkruimelde feta en een likje olijfolie.