dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pittige pasta met mosselen (thumbnail)Pittige pasta met mosselen

Pittige pasta met mosselen

30m
16
87%
2.3K
Recepten

Pittige pasta met mosselen

Voor wie eerder deze week veel tijd in de keuken doorbracht, mag het vandaag wel eens vooruitgaan. Deze pasta met mosselen zet je in een mum van tijd op tafel. De chiliflakes zorgen voor de pit, de ansjovisfilets voor een zoute toets.
Pittige pasta met mosselen (thumbnail)Pittige pasta met mosselen

Pittige pasta met mosselen

30m
16
87%
2.3K
Recepten

Pittige pasta met mosselen

Voor wie eerder deze week veel tijd in de keuken doorbracht, mag het vandaag wel eens vooruitgaan. Deze pasta met mosselen zet je in een mum van tijd op tafel. De chiliflakes zorgen voor de pit, de ansjovisfilets voor een zoute toets.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten16
Beoordeling87%
Aantal likes2.3K

Ingrediënten

4 personen
Mosselen
2.000 g
Zout
Olijfolie
Rode ui
1
Sjalotten
1
Look
2 teentjes
Ansjovis
40 g
Kappertjes
3 tl
Zwarte olijven
4 el
Chiliflakes
Tomatenpuree
50 g
Witte wijn
1 scheutje
Tomaten passata
0,2 l
Linguine
500 g
Gedroogde oregano
Basilicum

Benodigdheden

Een vergiet

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

2.000 g mosselen, zout
1
Was de mosselen grondig in koud water met een snuif zout. Laat uitlekken.
TIPVoor dit gerecht werkt Jeroen met de Franse bouchot mosselen. Klein van formaat, maar wel met enorm veel smaak.
olijfolie
2
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote, hoge pan.
1 rode ui, 1 Sjalotten
3
Pel de rode ui en de sjalot. Snijd ze in halve ringen en stoof ze aan in de olie.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en stoof ze mee aan met de uien.
40 g Ansjovis
5
Laat de ansjovis uitlekken en hak de visjes grof. Doe de stukjes in de pan en laat alles zo’n 5 minuten rustig stoven.
3 tl kappertjes, 4 el Zwarte olijven, chiliflakes
6
Voeg de kappertjes en de olijven toe. Breng op smaak met wat chiliflakes.
50 g Tomatenpuree
7
Doe er de tomatenpuree bij en laat even meebakken.
1 scheutje witte wijn, 0,2 l Tomaten passata
8
Bevochtig met een scheutje witte wijn. Voeg de passata toe.
500 g linguine
9
Kook de linguine gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
gedroogde oregano
10
Schep de mosselen bij de saus. Kruid met flink wat oregano en laat rustig garen onder deksel.
11
Giet de pasta af. Laat de gare linguine uitlekken.
basilicum
12
Serveer de pasta in een diep bord en schep er de mosselen met saus over. Werk af met enkele blaadjes basilicum.
1
Was de mosselen grondig in koud water met een snuif zout. Laat uitlekken.
2
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote, hoge pan.

Instructies

2.000 g mosselen, zout
1
Was de mosselen grondig in koud water met een snuif zout. Laat uitlekken.
TIPVoor dit gerecht werkt Jeroen met de Franse bouchot mosselen. Klein van formaat, maar wel met enorm veel smaak.
olijfolie
2
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote, hoge pan.
1 rode ui, 1 Sjalotten
3
Pel de rode ui en de sjalot. Snijd ze in halve ringen en stoof ze aan in de olie.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en stoof ze mee aan met de uien.
40 g Ansjovis
5
Laat de ansjovis uitlekken en hak de visjes grof. Doe de stukjes in de pan en laat alles zo’n 5 minuten rustig stoven.
3 tl kappertjes, 4 el Zwarte olijven, chiliflakes
6
Voeg de kappertjes en de olijven toe. Breng op smaak met wat chiliflakes.
50 g Tomatenpuree
7
Doe er de tomatenpuree bij en laat even meebakken.
1 scheutje witte wijn, 0,2 l Tomaten passata
8
Bevochtig met een scheutje witte wijn. Voeg de passata toe.
500 g linguine
9
Kook de linguine gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
gedroogde oregano
10
Schep de mosselen bij de saus. Kruid met flink wat oregano en laat rustig garen onder deksel.
11
Giet de pasta af. Laat de gare linguine uitlekken.
basilicum
12
Serveer de pasta in een diep bord en schep er de mosselen met saus over. Werk af met enkele blaadjes basilicum.
1
Was de mosselen grondig in koud water met een snuif zout. Laat uitlekken.
2
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote, hoge pan.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pittige pasta met mosselen (thumbnail)Pittige pasta met mosselen
4 personen
30m
Ingrediënten
Mosselen
2.000 g
Zout
Olijfolie
Rode ui
1
Sjalotten
1
Look
2 teentjes
Ansjovis
40 g
Kappertjes
3 tl
Zwarte olijven
4 el
Chiliflakes
Tomatenpuree
50 g
Witte wijn
1 scheutje
Tomaten passata
0,2 l
Linguine
500 g
Gedroogde oregano
Basilicum

Pittige pasta met mosselen

Voor wie eerder deze week veel tijd in de keuken doorbracht, mag het vandaag wel eens vooruitgaan. Deze pasta met mosselen zet je in een mum van tijd op tafel. De chiliflakes zorgen voor de pit, de ansjovisfilets voor een zoute toets.
Instructies
2.000 g mosselen, zout
1
Was de mosselen grondig in koud water met een snuif zout. Laat uitlekken.
TIPVoor dit gerecht werkt Jeroen met de Franse bouchot mosselen. Klein van formaat, maar wel met enorm veel smaak.
olijfolie
2
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote, hoge pan.
1 rode ui, 1 Sjalotten
3
Pel de rode ui en de sjalot. Snijd ze in halve ringen en stoof ze aan in de olie.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en stoof ze mee aan met de uien.
40 g Ansjovis
5
Laat de ansjovis uitlekken en hak de visjes grof. Doe de stukjes in de pan en laat alles zo’n 5 minuten rustig stoven.
3 tl kappertjes, 4 el Zwarte olijven, chiliflakes
6
Voeg de kappertjes en de olijven toe. Breng op smaak met wat chiliflakes.
50 g Tomatenpuree
7
Doe er de tomatenpuree bij en laat even meebakken.
1 scheutje witte wijn, 0,2 l Tomaten passata
8
Bevochtig met een scheutje witte wijn. Voeg de passata toe.
500 g linguine
9
Kook de linguine gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
gedroogde oregano
10
Schep de mosselen bij de saus. Kruid met flink wat oregano en laat rustig garen onder deksel.
11
Giet de pasta af. Laat de gare linguine uitlekken.
basilicum
12
Serveer de pasta in een diep bord en schep er de mosselen met saus over. Werk af met enkele blaadjes basilicum.