
De Indiase keuken is misschien niet alledaags, maar wel zeer inspirerend. Een prettig gestoorde Indiase chef leerde Jeroen dit kruidige gerechtje kennen, de oosterse versie van onze balletjes in tomatensaus.
Ingrediënten
- 450 g lamsgehakt
- 2 lente-uitje
- koriander
- 2 teentje look
- 1 eetlepel gember
- olijfolie
- 1 theelepel kaneelpoeder
- zwarte peper
- zout
- 1 dl arachideolie
- 150 milliliter yoghurt
- 3 chilipeper
- 0.5 bussel koriander
- munt
- 1 eetlepel gember
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel garam masala
- 1 theelepel kurkuma
- 0.5 limoen
- rijst
Benodigdheden
Bereiding
De balletjes
Doe het gehakt in een mengschaal.
Snij het bleke en het lichtgroene gedeelte van de lente-uitjes in fijne stukjes (geen ringen). Plet de look tot pulp met de brede zijde van je koksmes. Voeg alles bij het gehakt.
Schil het knolletje gember en rasp het in het gehakt.
Snipper de koriander fijn en voeg de kruiden ook toe aan het vlees.
Doe ook het kaneelpoeder, een stevige snuif zwarte peper en een beetje zout bij het gehakt en meng alle ingrediënten met de hand onder het vlees (zorg voor propere handen).
Rol vleesballetjes met een diameter van ongeveer 3 cm.
Verhit een scheut olijfolie in een pan op hoog vuur. Kleur de balletjes hierin aan. Ze hoeven niet gaar te zijn. Een goudbruin korstje is voldoende.
Hou de balletjes even aan de kant en bereid de groene saus.
De saus
Afwerking
Rooster de amandelschilfers in een hete pan. Laat de stukjes noot een beetje kleuren. Let op, want het gaat snel.
Serveer de balletjes met witte rijst of Indisch naanbrood.