dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
New Yorkse ‘worteldog’ (thumbnail)New Yorkse ‘worteldog’

New Yorkse ‘worteldog’

20m
17
-
3.2K
Recepten

New Yorkse ‘worteldog’

Een recept uit Jeroens nieuwste creatie 'Groentekost'. Een vegetarische knipoog naar een klassieker onder de snacks: de hotdog. De worst wordt vervangen door een gebakken wortel, vergezeld van een salsa van komkommer en chili, mosterd en uiensaus met ketchup. Als vegetarisch alternatief voor de New York hotdog kan dit zeker tellen!
New Yorkse ‘worteldog’ (thumbnail)New Yorkse ‘worteldog’

New Yorkse ‘worteldog’

20m
17
-
3.2K
Recepten

New Yorkse ‘worteldog’

Een recept uit Jeroens nieuwste creatie 'Groentekost'. Een vegetarische knipoog naar een klassieker onder de snacks: de hotdog. De worst wordt vervangen door een gebakken wortel, vergezeld van een salsa van komkommer en chili, mosterd en uiensaus met ketchup. Als vegetarisch alternatief voor de New York hotdog kan dit zeker tellen!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd20m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes3.2K

Ingrediënten

4 personen
Broodjes
4
Wortels
4
Zuurkool
200 g
Ajuinen
2
Ketchup
4 el
Cayennepeper
1 snuifje
Komkommers
0,5
Groene chilipeper
0,5
Sjalotten
1
Kristalsuiker
1 el
Ciderazijn
3 el
Dille
Honing
1 el
Citroenen
0,5
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Tijm
Mosterd

Benodigdheden

Blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

4 broodjes
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C en bak de broodjes krokant.
4 Wortels
2
Spoel de wortelen onder koud water, je hoeft ze niet te schillen. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de wortelen beetgaar.
200 g Zuurkool
3
Warm de zuurkool met een scheutje water zachtjes op.
2 ajuinen, 4 el ketchup, 1 snuifje cayennepeper
4
Pel de uien en snijd ze in slierten. Laat een scheutje olie heet worden in een pan en stoof er de uien in aan. Voeg er een scheutje water aan toe, gevolgd door de ketchup. Breng de uien verder op smaak met wat cayennepeper en een snuif zout.
0,5 komkommers, 0,5 Groene chilipeper, 1 Sjalotten, 1 el kristalsuiker, 3 el Ciderazijn, dille
5
Snijd de komkommer in grote stukken en de chilipeper fijn en doe ze allebei in de pot van de blender. Snijd de sjalot in stukken en voeg ze toe aan de komkommer en de chili. Mix de groenten kort en doe alles in een kom. Voeg er een snuif suiker en de azijn aan toe en breng op smaak met wat zout en wat fijngesneden dille.
1 el honing, 0,5 citroenen, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, tijm
6
Giet de wortelen af wanneer ze gaar zijn. Laat een scheutje olie heet worden in de pan en kleur de wortelen in de olie. Voeg er de honing en het sap van een halve citroen aan toe en laat de wortelen karameliseren. Kruid de wortelen met wat fijngesneden tijm, een snuif gerookt paprikapoeder en peper en zout.
mosterd
7
Snijd de broodjes in twee maar niet helemaal door. Schep wat zuurkool in een broodje en leg er een gebakken wortel tussen. Lepel er wat uiensaus en wat salsa van komkommer op. Werk de dog af met wat mosterd.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C en bak de broodjes krokant.
2
Spoel de wortelen onder koud water, je hoeft ze niet te schillen. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de wortelen beetgaar.

Instructies

4 broodjes
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C en bak de broodjes krokant.
4 Wortels
2
Spoel de wortelen onder koud water, je hoeft ze niet te schillen. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de wortelen beetgaar.
200 g Zuurkool
3
Warm de zuurkool met een scheutje water zachtjes op.
2 ajuinen, 4 el ketchup, 1 snuifje cayennepeper
4
Pel de uien en snijd ze in slierten. Laat een scheutje olie heet worden in een pan en stoof er de uien in aan. Voeg er een scheutje water aan toe, gevolgd door de ketchup. Breng de uien verder op smaak met wat cayennepeper en een snuif zout.
0,5 komkommers, 0,5 Groene chilipeper, 1 Sjalotten, 1 el kristalsuiker, 3 el Ciderazijn, dille
5
Snijd de komkommer in grote stukken en de chilipeper fijn en doe ze allebei in de pot van de blender. Snijd de sjalot in stukken en voeg ze toe aan de komkommer en de chili. Mix de groenten kort en doe alles in een kom. Voeg er een snuif suiker en de azijn aan toe en breng op smaak met wat zout en wat fijngesneden dille.
1 el honing, 0,5 citroenen, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, tijm
6
Giet de wortelen af wanneer ze gaar zijn. Laat een scheutje olie heet worden in de pan en kleur de wortelen in de olie. Voeg er de honing en het sap van een halve citroen aan toe en laat de wortelen karameliseren. Kruid de wortelen met wat fijngesneden tijm, een snuif gerookt paprikapoeder en peper en zout.
mosterd
7
Snijd de broodjes in twee maar niet helemaal door. Schep wat zuurkool in een broodje en leg er een gebakken wortel tussen. Lepel er wat uiensaus en wat salsa van komkommer op. Werk de dog af met wat mosterd.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C en bak de broodjes krokant.
2
Spoel de wortelen onder koud water, je hoeft ze niet te schillen. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de wortelen beetgaar.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
New Yorkse ‘worteldog’ (thumbnail)New Yorkse ‘worteldog’
4 personen
20m
Ingrediënten
Broodjes
4
Wortels
4
Zuurkool
200 g
Ajuinen
2
Ketchup
4 el
Cayennepeper
1 snuifje
Komkommers
0,5
Groene chilipeper
0,5
Sjalotten
1
Kristalsuiker
1 el
Ciderazijn
3 el
Dille
Honing
1 el
Citroenen
0,5
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Tijm
Mosterd

New Yorkse ‘worteldog’

Een recept uit Jeroens nieuwste creatie 'Groentekost'. Een vegetarische knipoog naar een klassieker onder de snacks: de hotdog. De worst wordt vervangen door een gebakken wortel, vergezeld van een salsa van komkommer en chili, mosterd en uiensaus met ketchup. Als vegetarisch alternatief voor de New York hotdog kan dit zeker tellen!
Instructies
4 broodjes
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C en bak de broodjes krokant.
4 Wortels
2
Spoel de wortelen onder koud water, je hoeft ze niet te schillen. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de wortelen beetgaar.
200 g Zuurkool
3
Warm de zuurkool met een scheutje water zachtjes op.
2 ajuinen, 4 el ketchup, 1 snuifje cayennepeper
4
Pel de uien en snijd ze in slierten. Laat een scheutje olie heet worden in een pan en stoof er de uien in aan. Voeg er een scheutje water aan toe, gevolgd door de ketchup. Breng de uien verder op smaak met wat cayennepeper en een snuif zout.
0,5 komkommers, 0,5 Groene chilipeper, 1 Sjalotten, 1 el kristalsuiker, 3 el Ciderazijn, dille
5
Snijd de komkommer in grote stukken en de chilipeper fijn en doe ze allebei in de pot van de blender. Snijd de sjalot in stukken en voeg ze toe aan de komkommer en de chili. Mix de groenten kort en doe alles in een kom. Voeg er een snuif suiker en de azijn aan toe en breng op smaak met wat zout en wat fijngesneden dille.
1 el honing, 0,5 citroenen, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, tijm
6
Giet de wortelen af wanneer ze gaar zijn. Laat een scheutje olie heet worden in de pan en kleur de wortelen in de olie. Voeg er de honing en het sap van een halve citroen aan toe en laat de wortelen karameliseren. Kruid de wortelen met wat fijngesneden tijm, een snuif gerookt paprikapoeder en peper en zout.
mosterd
7
Snijd de broodjes in twee maar niet helemaal door. Schep wat zuurkool in een broodje en leg er een gebakken wortel tussen. Lepel er wat uiensaus en wat salsa van komkommer op. Werk de dog af met wat mosterd.