dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gebakken zalm met lauwe aardappelsla, komkommer en selder (thumbnail)Gebakken zalm met lauwe aardappelsla, komkommer en selder

Gebakken zalm met lauwe aardappelsla, komkommer en selder

35m
17
-
2.8K
Recepten

Gebakken zalm met lauwe aardappelsla, komkommer en selder

Jeroen kookt dit jaar vanuit zijn eigen keuken. De week starten we met een stukje gebakken zalm, lauwe aardappelsalade en een zoetzure salade van komkommer en selder.
Gebakken zalm met lauwe aardappelsla, komkommer en selder (thumbnail)Gebakken zalm met lauwe aardappelsla, komkommer en selder

Gebakken zalm met lauwe aardappelsla, komkommer en selder

35m
17
-
2.8K
Recepten

Gebakken zalm met lauwe aardappelsla, komkommer en selder

Jeroen kookt dit jaar vanuit zijn eigen keuken. De week starten we met een stukje gebakken zalm, lauwe aardappelsalade en een zoetzure salade van komkommer en selder.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes2.8K

Ingrediënten

4 personen
Vastkokende aardappelen
800 g
Zout
Water
0,1 l
Appelazijn
0,2 l
Bloemsuiker
3 el
Laurierblaadjes
5
Kruidnagels
3
Jeneverbessen
3
Rode uien
0,5
Komkommer
1
Selder
2 stengel
Zalm
600 g
Boter
1 klont
Honing
2 el
Graanmosterd
3 el
Zure room
2 el
Dille
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

800 g Vastkokende aardappelen, zout
1
Was de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Breng de aardappelen in een casserole met gezouten water aan de kook.
0,1 l Water, 0,2 l appelazijn
2
Neem voor de marinade een ruime mengkom. Giet er een scheut water in, gevolgd door een flinke scheut appelazijn.
3 el bloemsuiker, 5 laurierblaadjes, 3 kruidnagels, 3 Jeneverbessen
3
Meng er de bloemsuiker onder met een garde en breng verder op smaak met de laurierblaadjes, de kruidnagels en de jeneverbessen.
0,5 rode uien
4
Snijd de rode ui in halve ringen en laat de ui garen in de marinade.
1 komkommer
5
Snijd de komkommer in 4 lange kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd de kwarten eerst nog eens doormidden en vervolgens verder in stukjes.
2 stengel selder
6
Kuis de selder en schil hem kort met een dunschiller. Snijd de selder in stukken.
7
Meng de groenten onder de marinade en laat ze verder garen in de koelkast. Roer af en toe door de groenten.
600 g zalm
8
Verdeel de zalm in porties. Kruid de stukken zalm met grof zout en zwarte peper.
9
Zet een pan op het vuur. Haal de aardappelen van het vuur en giet ze af.
1 klont boter
10
Laat een klont boter smelten in de pan en bak er de vis kort in de pan op de velkant.
11
Laat de vis rustig verder garen in de oven.
2 el honing, 3 el graanmosterd, 2 el Zure room
12
Neem een ruime kom en doe er de honing en de graanmosterd in. Roer goed onder elkaar en meng er tenslotte de zure room onder.
dille
13
Snijd de takjes dille in stukken.
14
Haal de gare vis uit de oven.
15
Voeg de warme aardappelen met de dille toe aan het mengsel van honing, graanmosterd en zure room. Kruid het geheel met peper en zout.
16
Leg het stukje vis met de velkant naar boven op het bord. Schep er wat van de warme aardappelsalade bij en werk af met de gemarineerde groenten.
1
Was de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Breng de aardappelen in een casserole met gezouten water aan de kook.
2
Neem voor de marinade een ruime mengkom. Giet er een scheut water in, gevolgd door een flinke scheut appelazijn.

Instructies

800 g Vastkokende aardappelen, zout
1
Was de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Breng de aardappelen in een casserole met gezouten water aan de kook.
0,1 l Water, 0,2 l appelazijn
2
Neem voor de marinade een ruime mengkom. Giet er een scheut water in, gevolgd door een flinke scheut appelazijn.
3 el bloemsuiker, 5 laurierblaadjes, 3 kruidnagels, 3 Jeneverbessen
3
Meng er de bloemsuiker onder met een garde en breng verder op smaak met de laurierblaadjes, de kruidnagels en de jeneverbessen.
0,5 rode uien
4
Snijd de rode ui in halve ringen en laat de ui garen in de marinade.
1 komkommer
5
Snijd de komkommer in 4 lange kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd de kwarten eerst nog eens doormidden en vervolgens verder in stukjes.
2 stengel selder
6
Kuis de selder en schil hem kort met een dunschiller. Snijd de selder in stukken.
7
Meng de groenten onder de marinade en laat ze verder garen in de koelkast. Roer af en toe door de groenten.
600 g zalm
8
Verdeel de zalm in porties. Kruid de stukken zalm met grof zout en zwarte peper.
9
Zet een pan op het vuur. Haal de aardappelen van het vuur en giet ze af.
1 klont boter
10
Laat een klont boter smelten in de pan en bak er de vis kort in de pan op de velkant.
11
Laat de vis rustig verder garen in de oven.
2 el honing, 3 el graanmosterd, 2 el Zure room
12
Neem een ruime kom en doe er de honing en de graanmosterd in. Roer goed onder elkaar en meng er tenslotte de zure room onder.
dille
13
Snijd de takjes dille in stukken.
14
Haal de gare vis uit de oven.
15
Voeg de warme aardappelen met de dille toe aan het mengsel van honing, graanmosterd en zure room. Kruid het geheel met peper en zout.
16
Leg het stukje vis met de velkant naar boven op het bord. Schep er wat van de warme aardappelsalade bij en werk af met de gemarineerde groenten.
1
Was de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Breng de aardappelen in een casserole met gezouten water aan de kook.
2
Neem voor de marinade een ruime mengkom. Giet er een scheut water in, gevolgd door een flinke scheut appelazijn.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gebakken zalm met lauwe aardappelsla, komkommer en selder (thumbnail)Gebakken zalm met lauwe aardappelsla, komkommer en selder
4 personen
35m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
800 g
Zout
Water
0,1 l
Appelazijn
0,2 l
Bloemsuiker
3 el
Laurierblaadjes
5
Kruidnagels
3
Jeneverbessen
3
Rode uien
0,5
Komkommer
1
Selder
2 stengel
Zalm
600 g
Boter
1 klont
Honing
2 el
Graanmosterd
3 el
Zure room
2 el
Dille

Gebakken zalm met lauwe aardappelsla, komkommer en selder

Jeroen kookt dit jaar vanuit zijn eigen keuken. De week starten we met een stukje gebakken zalm, lauwe aardappelsalade en een zoetzure salade van komkommer en selder.
Instructies
800 g Vastkokende aardappelen, zout
1
Was de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Breng de aardappelen in een casserole met gezouten water aan de kook.
0,1 l Water, 0,2 l appelazijn
2
Neem voor de marinade een ruime mengkom. Giet er een scheut water in, gevolgd door een flinke scheut appelazijn.
3 el bloemsuiker, 5 laurierblaadjes, 3 kruidnagels, 3 Jeneverbessen
3
Meng er de bloemsuiker onder met een garde en breng verder op smaak met de laurierblaadjes, de kruidnagels en de jeneverbessen.
0,5 rode uien
4
Snijd de rode ui in halve ringen en laat de ui garen in de marinade.
1 komkommer
5
Snijd de komkommer in 4 lange kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd de kwarten eerst nog eens doormidden en vervolgens verder in stukjes.
2 stengel selder
6
Kuis de selder en schil hem kort met een dunschiller. Snijd de selder in stukken.
7
Meng de groenten onder de marinade en laat ze verder garen in de koelkast. Roer af en toe door de groenten.
600 g zalm
8
Verdeel de zalm in porties. Kruid de stukken zalm met grof zout en zwarte peper.
9
Zet een pan op het vuur. Haal de aardappelen van het vuur en giet ze af.
1 klont boter
10
Laat een klont boter smelten in de pan en bak er de vis kort in de pan op de velkant.
11
Laat de vis rustig verder garen in de oven.
2 el honing, 3 el graanmosterd, 2 el Zure room
12
Neem een ruime kom en doe er de honing en de graanmosterd in. Roer goed onder elkaar en meng er tenslotte de zure room onder.
dille
13
Snijd de takjes dille in stukken.
14
Haal de gare vis uit de oven.
15
Voeg de warme aardappelen met de dille toe aan het mengsel van honing, graanmosterd en zure room. Kruid het geheel met peper en zout.
16
Leg het stukje vis met de velkant naar boven op het bord. Schep er wat van de warme aardappelsalade bij en werk af met de gemarineerde groenten.