dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Koolrabi met spinazie, walnoten en ricotta (thumbnail)Koolrabi met spinazie, walnoten en ricotta

Koolrabi met spinazie, walnoten en ricotta

1u 15m
18
-
3.5K
Recepten

Koolrabi met spinazie, walnoten en ricotta

De pittige smaak van een rauwe koolrabi past perfect in een lentesalade, maar voor dit gerecht koken we de koolplant net beetgaar om nadien uit te hollen. De koolrabi’s vormen zo het ideale kommetje voor een romige vegetarische vulling van ricotta, spinazie en champignons.
Koolrabi met spinazie, walnoten en ricotta (thumbnail)Koolrabi met spinazie, walnoten en ricotta

Koolrabi met spinazie, walnoten en ricotta

1u 15m
18
-
3.5K
Recepten

Koolrabi met spinazie, walnoten en ricotta

De pittige smaak van een rauwe koolrabi past perfect in een lentesalade, maar voor dit gerecht koken we de koolplant net beetgaar om nadien uit te hollen. De koolrabi’s vormen zo het ideale kommetje voor een romige vegetarische vulling van ricotta, spinazie en champignons.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 15m
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes3.5K

Ingrediënten

4 personen
Koolrabi
4
Spinazie
200 g
Sjalotten
1
Parijse champignons
1 bakje
Look
2 teentjes
Boter
Grof zout
Nootmuskaat
Peper
Zout
Olijfolie
Walnoten
100 g
Ricotta
100 g
Mosterd
1 tl
Parmezaanse kaas
100 g
Panko
100 g
Troskerstomaten
200 g
Balsamicoazijn

Benodigdheden

Een ovenschaal, een parisiennelepel

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

4 Koolrabi
1
Verwijder het loof van de koolrabi’s en spoel ze onder koud water.
2
Kook de koolrabi’s net beetgaar in gezouten water. Dit duurt makkelijk een uur dus hou daar rekening mee bij de bereiding.
200 g spinazie
3
Spoel de spinazie schoon in ruim water.
1 Sjalotten, 1 bakje Parijse champignons, 1 teentje Look
4
Snipper de sjalot, snijd de paddenstoelen in stukken en plet de look.
boter, grof zout
5
Neem een hoge pan en smelt er een klontje boter in, op hoog vuur. Kleur de champignons aan, en voeg tussendoor nog een klontje boter toe. Zet het vuur lager en voeg dan de sjalot en de look toe. Kruid met een snuif grof zout.
6
Schep het mengsel in een mengschaal en zet even opzij.
boter
7
Smelt een nieuwe klont boter in de pan.
8
Snijd de blaadjes spinazie wat fijner en stoof ze aan in de bruisende boter tot al het vocht verdampt is.
1 teentje Look, nootmuskaat, peper, zout
9
Pel de look en prik de teen op een vork. Dit is je roerstok om de spinazie te stoven. Breng de spinazie verder op smaak met een snuif nootmuskaat, peper en zout.
10
Haal de koolrabi’s uit het water en laat ze even afkoelen.
11
Snijd de hoed van elke koolrabi en hol de groente uit met een parisiennelepel.
12
Snijd het vruchtvlees van de koolrabi’s fijn en laat het even meestoven bij de spinazie.
olijfolie
13
Giet een scheutje olijfolie in een ovenschaal en zet er de uitgeholde koolrabi’s in.
14
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
15
Meng de gestoofde spinazie en het vruchtvlees van de koolrabi onder de champignons. Dit wordt de vulling.
100 g Walnoten, 100 g ricotta, 1 tl mosterd
16
Hak de walnoten fijn en voeg ze bij de vulling. Doe er ook de ricotta en de mosterd bij. Roer alles goed onder elkaar.
17
Vul de uitgeholde koolrabi’s op met de vulling.
100 g Parmezaanse kaas, 100 g panko, olijfolie
18
Neem een schaaltje en rasp er de Parmezaanse kaas in fijn. Voeg de panko toe en meng beide zorgvuldig. Schenk er een scheutje olijfolie bij en meng goed tot de mix een klein beetje kleeft.
19
Strooi op elke gevulde koolrabi een dikke laag van panko met Parmezaanse kaas.
200 g troskerstomaten, olijfolie, balsamicoazijn
20
Leg wat troskerstomaatjes rond de koolrabi’s en besprenkel het geheel met een scheutje olijfolie en balsamicoazijn.
21
Schuif de ovenschaal onder de grill in de voorverwarmde oven, gedurende 5 minuten.
1
Verwijder het loof van de koolrabi’s en spoel ze onder koud water.
2
Kook de koolrabi’s net beetgaar in gezouten water. Dit duurt makkelijk een uur dus hou daar rekening mee bij de bereiding.

Instructies

4 Koolrabi
1
Verwijder het loof van de koolrabi’s en spoel ze onder koud water.
2
Kook de koolrabi’s net beetgaar in gezouten water. Dit duurt makkelijk een uur dus hou daar rekening mee bij de bereiding.
200 g spinazie
3
Spoel de spinazie schoon in ruim water.
1 Sjalotten, 1 bakje Parijse champignons, 1 teentje Look
4
Snipper de sjalot, snijd de paddenstoelen in stukken en plet de look.
boter, grof zout
5
Neem een hoge pan en smelt er een klontje boter in, op hoog vuur. Kleur de champignons aan, en voeg tussendoor nog een klontje boter toe. Zet het vuur lager en voeg dan de sjalot en de look toe. Kruid met een snuif grof zout.
6
Schep het mengsel in een mengschaal en zet even opzij.
boter
7
Smelt een nieuwe klont boter in de pan.
8
Snijd de blaadjes spinazie wat fijner en stoof ze aan in de bruisende boter tot al het vocht verdampt is.
1 teentje Look, nootmuskaat, peper, zout
9
Pel de look en prik de teen op een vork. Dit is je roerstok om de spinazie te stoven. Breng de spinazie verder op smaak met een snuif nootmuskaat, peper en zout.
10
Haal de koolrabi’s uit het water en laat ze even afkoelen.
11
Snijd de hoed van elke koolrabi en hol de groente uit met een parisiennelepel.
12
Snijd het vruchtvlees van de koolrabi’s fijn en laat het even meestoven bij de spinazie.
olijfolie
13
Giet een scheutje olijfolie in een ovenschaal en zet er de uitgeholde koolrabi’s in.
14
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
15
Meng de gestoofde spinazie en het vruchtvlees van de koolrabi onder de champignons. Dit wordt de vulling.
100 g Walnoten, 100 g ricotta, 1 tl mosterd
16
Hak de walnoten fijn en voeg ze bij de vulling. Doe er ook de ricotta en de mosterd bij. Roer alles goed onder elkaar.
17
Vul de uitgeholde koolrabi’s op met de vulling.
100 g Parmezaanse kaas, 100 g panko, olijfolie
18
Neem een schaaltje en rasp er de Parmezaanse kaas in fijn. Voeg de panko toe en meng beide zorgvuldig. Schenk er een scheutje olijfolie bij en meng goed tot de mix een klein beetje kleeft.
19
Strooi op elke gevulde koolrabi een dikke laag van panko met Parmezaanse kaas.
200 g troskerstomaten, olijfolie, balsamicoazijn
20
Leg wat troskerstomaatjes rond de koolrabi’s en besprenkel het geheel met een scheutje olijfolie en balsamicoazijn.
21
Schuif de ovenschaal onder de grill in de voorverwarmde oven, gedurende 5 minuten.
1
Verwijder het loof van de koolrabi’s en spoel ze onder koud water.
2
Kook de koolrabi’s net beetgaar in gezouten water. Dit duurt makkelijk een uur dus hou daar rekening mee bij de bereiding.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Koolrabi met spinazie, walnoten en ricotta (thumbnail)Koolrabi met spinazie, walnoten en ricotta
4 personen
1u 15m
Ingrediënten
Koolrabi
4
Spinazie
200 g
Sjalotten
1
Parijse champignons
1 bakje
Look
2 teentjes
Boter
Grof zout
Nootmuskaat
Peper
Zout
Olijfolie
Walnoten
100 g
Ricotta
100 g
Mosterd
1 tl
Parmezaanse kaas
100 g
Panko
100 g
Troskerstomaten
200 g
Balsamicoazijn

Koolrabi met spinazie, walnoten en ricotta

De pittige smaak van een rauwe koolrabi past perfect in een lentesalade, maar voor dit gerecht koken we de koolplant net beetgaar om nadien uit te hollen. De koolrabi’s vormen zo het ideale kommetje voor een romige vegetarische vulling van ricotta, spinazie en champignons.
Instructies
4 Koolrabi
1
Verwijder het loof van de koolrabi’s en spoel ze onder koud water.
2
Kook de koolrabi’s net beetgaar in gezouten water. Dit duurt makkelijk een uur dus hou daar rekening mee bij de bereiding.
200 g spinazie
3
Spoel de spinazie schoon in ruim water.
1 Sjalotten, 1 bakje Parijse champignons, 1 teentje Look
4
Snipper de sjalot, snijd de paddenstoelen in stukken en plet de look.
boter, grof zout
5
Neem een hoge pan en smelt er een klontje boter in, op hoog vuur. Kleur de champignons aan, en voeg tussendoor nog een klontje boter toe. Zet het vuur lager en voeg dan de sjalot en de look toe. Kruid met een snuif grof zout.
6
Schep het mengsel in een mengschaal en zet even opzij.
boter
7
Smelt een nieuwe klont boter in de pan.
8
Snijd de blaadjes spinazie wat fijner en stoof ze aan in de bruisende boter tot al het vocht verdampt is.
1 teentje Look, nootmuskaat, peper, zout
9
Pel de look en prik de teen op een vork. Dit is je roerstok om de spinazie te stoven. Breng de spinazie verder op smaak met een snuif nootmuskaat, peper en zout.
10
Haal de koolrabi’s uit het water en laat ze even afkoelen.
11
Snijd de hoed van elke koolrabi en hol de groente uit met een parisiennelepel.
12
Snijd het vruchtvlees van de koolrabi’s fijn en laat het even meestoven bij de spinazie.
olijfolie
13
Giet een scheutje olijfolie in een ovenschaal en zet er de uitgeholde koolrabi’s in.
14
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
15
Meng de gestoofde spinazie en het vruchtvlees van de koolrabi onder de champignons. Dit wordt de vulling.
100 g Walnoten, 100 g ricotta, 1 tl mosterd
16
Hak de walnoten fijn en voeg ze bij de vulling. Doe er ook de ricotta en de mosterd bij. Roer alles goed onder elkaar.
17
Vul de uitgeholde koolrabi’s op met de vulling.
100 g Parmezaanse kaas, 100 g panko, olijfolie
18
Neem een schaaltje en rasp er de Parmezaanse kaas in fijn. Voeg de panko toe en meng beide zorgvuldig. Schenk er een scheutje olijfolie bij en meng goed tot de mix een klein beetje kleeft.
19
Strooi op elke gevulde koolrabi een dikke laag van panko met Parmezaanse kaas.
200 g troskerstomaten, olijfolie, balsamicoazijn
20
Leg wat troskerstomaatjes rond de koolrabi’s en besprenkel het geheel met een scheutje olijfolie en balsamicoazijn.
21
Schuif de ovenschaal onder de grill in de voorverwarmde oven, gedurende 5 minuten.