dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Tajine met lamsvlees, abrikozen en couscous (thumbnail)Tajine met lamsvlees, abrikozen en couscous

Tajine met lamsvlees, abrikozen en couscous

1u 30m
23
79%
3.1K
Recepten

Tajine met lamsvlees, abrikozen en couscous

Durf je tajine gerust wat meer uit de kast te halen, want het is een geweldig kookinstrument. Deze stoofpot is voorzien van overweldigende smaken en zal gegarandeerd met open armen ontvangen worden door je geliefden.
Tajine met lamsvlees, abrikozen en couscous (thumbnail)Tajine met lamsvlees, abrikozen en couscous

Tajine met lamsvlees, abrikozen en couscous

1u 30m
23
79%
3.1K
Recepten

Tajine met lamsvlees, abrikozen en couscous

Durf je tajine gerust wat meer uit de kast te halen, want het is een geweldig kookinstrument. Deze stoofpot is voorzien van overweldigende smaken en zal gegarandeerd met open armen ontvangen worden door je geliefden.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 30m
Ingrediënten23
Beoordeling79%
Aantal likes3.1K

Ingrediënten

4 personen
Olijfolie
1 scheutje
Lamsvlees
1.000 g
Peper
Zout
Honing
1 el
Look
2 teentjes
Rode chilipepers
0,5
Ajuin
1
Wortels
5
Selder
4 stengel
Komijn
1 flinke snuif
Kurkuma
2 flinke snuif
Ras el hanout
2 flinke snuif
Gedroogde abrikozen
200 g
Kikkererwten
300 g
Tomatenblokjes
1 blikje
Tijm
Rozemarijn
Gember
1 duim
Couscous
200 g
Koriander
Munt
Lente-uien

Benodigdheden

Een tajine

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 scheutje olijfolie
1
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in de tajine.
1.000 g lamsvlees, peper, zout, 1 el honing
2
Kruid de blokjes lamsvlees met peper en zout en bak de blokjes goudbruin in de hete olie. Karameliseer het vlees met een flinke eetlepel honing.
2 teentjes Look, 0,5 rode chilipepers, 1 ajuin
3
Pel en plet de teentjes look. Snijd de chilipeper overlangs in twee, verwijder de zaadlijsten en snipper de chilipeper fijn. Pel de ui en snijd ze in halve ringen.
5 Wortels
4
Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes.
4 stengel selder
5
Breek de top en de kont van de selder. Zo verwijder je de ruwe draden van de stengels. Snijd de selder in stukken.
6
Schep het gebakken vlees uit de tajine en houd even apart.
7
Bak de ui, chilipeper, look en wortelen aan in de tajine.
1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif kurkuma, 1 flinke snuif ras el hanout
8
Kruid de groenten met komijn, ras el hanout en kurkuma.
200 g Gedroogde abrikozen
9
Snijd de gedroogde abrikozen in reepjes en voeg deze met de blokjes selder toe aan de tajine.
10
Doe het lamsvlees opnieuw in de tajine en meng de blokjes vlees onder de groenten.
300 g Kikkererwten, 1 blikje Tomatenblokjes
11
Voeg er vervolgens de kikkererwten en de tomatenblokjes aan toe en meng alles goed onder elkaar. Vul het blikje van de tomatenblokjes opnieuw met water en voeg toe aan de stoofpot voor extra vocht.
tijm, rozemarijn, peper, zout, 1 duim gember
12
Breng het geheel op smaak met enkele takjes tijm, rozemarijn, een flinke snuif zout en peper. Rasp er een duim gember bij voor extra smaak.
13
Zet het deksel op de tajine en laat de stoofpot een uurtje rustig pruttelen, tot het vlees gaar en zacht is.
1 flinke snuif kurkuma, 1 flinke snuif ras el hanout
14
Breng water met kruiden aan de kook.
TIPKijk op de verpakking van de couscous hoeveel water je exact nodig hebt.
200 g couscous
15
Giet het water met de kruiden over de couscous en laat de couscous 10 minuten wellen.
koriander, Munt, lente-uien
16
Pluk enkele blaadjes koriander en munt. Snijd enkele lente-uien in ringetjes.
17
Serveer de couscous bij de tajine en werk het geheel af met wat pluksels koriander, munt en de lente-ui.
1
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in de tajine.
2
Kruid de blokjes lamsvlees met peper en zout en bak de blokjes goudbruin in de hete olie. Karameliseer het vlees met een flinke eetlepel honing.

Instructies

1 scheutje olijfolie
1
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in de tajine.
1.000 g lamsvlees, peper, zout, 1 el honing
2
Kruid de blokjes lamsvlees met peper en zout en bak de blokjes goudbruin in de hete olie. Karameliseer het vlees met een flinke eetlepel honing.
2 teentjes Look, 0,5 rode chilipepers, 1 ajuin
3
Pel en plet de teentjes look. Snijd de chilipeper overlangs in twee, verwijder de zaadlijsten en snipper de chilipeper fijn. Pel de ui en snijd ze in halve ringen.
5 Wortels
4
Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes.
4 stengel selder
5
Breek de top en de kont van de selder. Zo verwijder je de ruwe draden van de stengels. Snijd de selder in stukken.
6
Schep het gebakken vlees uit de tajine en houd even apart.
7
Bak de ui, chilipeper, look en wortelen aan in de tajine.
1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif kurkuma, 1 flinke snuif ras el hanout
8
Kruid de groenten met komijn, ras el hanout en kurkuma.
200 g Gedroogde abrikozen
9
Snijd de gedroogde abrikozen in reepjes en voeg deze met de blokjes selder toe aan de tajine.
10
Doe het lamsvlees opnieuw in de tajine en meng de blokjes vlees onder de groenten.
300 g Kikkererwten, 1 blikje Tomatenblokjes
11
Voeg er vervolgens de kikkererwten en de tomatenblokjes aan toe en meng alles goed onder elkaar. Vul het blikje van de tomatenblokjes opnieuw met water en voeg toe aan de stoofpot voor extra vocht.
tijm, rozemarijn, peper, zout, 1 duim gember
12
Breng het geheel op smaak met enkele takjes tijm, rozemarijn, een flinke snuif zout en peper. Rasp er een duim gember bij voor extra smaak.
13
Zet het deksel op de tajine en laat de stoofpot een uurtje rustig pruttelen, tot het vlees gaar en zacht is.
1 flinke snuif kurkuma, 1 flinke snuif ras el hanout
14
Breng water met kruiden aan de kook.
TIPKijk op de verpakking van de couscous hoeveel water je exact nodig hebt.
200 g couscous
15
Giet het water met de kruiden over de couscous en laat de couscous 10 minuten wellen.
koriander, Munt, lente-uien
16
Pluk enkele blaadjes koriander en munt. Snijd enkele lente-uien in ringetjes.
17
Serveer de couscous bij de tajine en werk het geheel af met wat pluksels koriander, munt en de lente-ui.
1
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in de tajine.
2
Kruid de blokjes lamsvlees met peper en zout en bak de blokjes goudbruin in de hete olie. Karameliseer het vlees met een flinke eetlepel honing.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Tajine met lamsvlees, abrikozen en couscous (thumbnail)Tajine met lamsvlees, abrikozen en couscous
4 personen
1u 30m
Ingrediënten
Olijfolie
1 scheutje
Lamsvlees
1.000 g
Peper
Zout
Honing
1 el
Look
2 teentjes
Rode chilipepers
0,5
Ajuin
1
Wortels
5
Selder
4 stengel
Komijn
1 flinke snuif
Kurkuma
2 flinke snuif
Ras el hanout
2 flinke snuif
Gedroogde abrikozen
200 g
Kikkererwten
300 g
Tomatenblokjes
1 blikje
Tijm
Rozemarijn
Gember
1 duim
Couscous
200 g
Koriander
Munt
Lente-uien

Tajine met lamsvlees, abrikozen en couscous

Durf je tajine gerust wat meer uit de kast te halen, want het is een geweldig kookinstrument. Deze stoofpot is voorzien van overweldigende smaken en zal gegarandeerd met open armen ontvangen worden door je geliefden.
Instructies
1 scheutje olijfolie
1
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in de tajine.
1.000 g lamsvlees, peper, zout, 1 el honing
2
Kruid de blokjes lamsvlees met peper en zout en bak de blokjes goudbruin in de hete olie. Karameliseer het vlees met een flinke eetlepel honing.
2 teentjes Look, 0,5 rode chilipepers, 1 ajuin
3
Pel en plet de teentjes look. Snijd de chilipeper overlangs in twee, verwijder de zaadlijsten en snipper de chilipeper fijn. Pel de ui en snijd ze in halve ringen.
5 Wortels
4
Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes.
4 stengel selder
5
Breek de top en de kont van de selder. Zo verwijder je de ruwe draden van de stengels. Snijd de selder in stukken.
6
Schep het gebakken vlees uit de tajine en houd even apart.
7
Bak de ui, chilipeper, look en wortelen aan in de tajine.
1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif kurkuma, 1 flinke snuif ras el hanout
8
Kruid de groenten met komijn, ras el hanout en kurkuma.
200 g Gedroogde abrikozen
9
Snijd de gedroogde abrikozen in reepjes en voeg deze met de blokjes selder toe aan de tajine.
10
Doe het lamsvlees opnieuw in de tajine en meng de blokjes vlees onder de groenten.
300 g Kikkererwten, 1 blikje Tomatenblokjes
11
Voeg er vervolgens de kikkererwten en de tomatenblokjes aan toe en meng alles goed onder elkaar. Vul het blikje van de tomatenblokjes opnieuw met water en voeg toe aan de stoofpot voor extra vocht.
tijm, rozemarijn, peper, zout, 1 duim gember
12
Breng het geheel op smaak met enkele takjes tijm, rozemarijn, een flinke snuif zout en peper. Rasp er een duim gember bij voor extra smaak.
13
Zet het deksel op de tajine en laat de stoofpot een uurtje rustig pruttelen, tot het vlees gaar en zacht is.
1 flinke snuif kurkuma, 1 flinke snuif ras el hanout
14
Breng water met kruiden aan de kook.
TIPKijk op de verpakking van de couscous hoeveel water je exact nodig hebt.
200 g couscous
15
Giet het water met de kruiden over de couscous en laat de couscous 10 minuten wellen.
koriander, Munt, lente-uien
16
Pluk enkele blaadjes koriander en munt. Snijd enkele lente-uien in ringetjes.
17
Serveer de couscous bij de tajine en werk het geheel af met wat pluksels koriander, munt en de lente-ui.