Spiering met noedels, groenten en nori
Spiering met noedels, groenten en nori
Spiering met noedels, groenten en nori
Spiering met noedels, groenten en nori
Ingrediënten
4 personen
Sojasaus
0,1 l
Honing
2 el
Ketjap manis
0,1 l
Wasabi
1 tl
Limoenen
0,25
Gember
70 g
Look
1 teentje
Cayennepeper
1 tl
Varkensspiering
2 sneetjes
Sobanoedels
1 pakje
Wortel
1
Komkommer
1
Lente-uien
3 stengel
Sojascheuten
200 g
Munt
Koriander
Rijstazijn
1 scheutje
Sesamolie
1 scheutje
Norivellen
2
Sesamzaadjes
1 el
Benodigdheden
Een mengkom, een garde, een rasp, een ovenschaal, een barbecue
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de barbecue voor op 130 °C.
0,1 l sojasaus, 2 el honing, 0,1 l Ketjap Manis, 1 tl wasabi
2
Neem een mengkom en voeg er de honing, sojasaus, wasabi en ketjap aan toe. Roer alles goed om met de garde. Zet een klein beetje van de marinade langs de kant.
TIPAls je het graag wat pikanter maakt, kan je er wat fijngehakte chilipeper aan toe voegen.
0,25 limoenen
3
Geef de marinade een frisse toets met het sap van de limoen.
40 g gember, 1 teentje Look
4
Schil en rasp de gember. Pel de look en rasp ook deze in de marinade.
1 tl cayennepeper
5
Voeg als laatste smaakmaker de cayennepeper toe
2 sneetjes varkensspiering
6
Leg de spiering in de ovenschaal en giet er de marinade over. Zorg dat beide kanten voldoende gemarineerd zijn.
1 pakje sobanoedels
7
Breng een hoge pot met water aan de kook en giet er de sobanoedels in.
1 Wortel
8
Schil de wortel en snijd vervolgens in fijne reepjes (julienne).
1 komkommer
9
Snijd ook de komkommer in julienne zonder de zaadjes.
10
Doe beiden in een mengkom en roer al eens om.
3 stengel lente-uien
11
Maak de lente-ui schoon en snipper ze in zeer fijne ringen. Strooi de snippers lente-ui bij de salade van wortel en komkommer.
200 g Sojascheuten, 30 g gember
12
Voeg ook de sojascheuten toe en rasp wat gember erbij.
Munt, koriander
13
Snijd de munt en koriander fijn en strooi over de salade.
1 scheutje rijstazijn, 1 scheutje sesamolie
14
Neem de marinade die je aan de kant gezet hebt en giet over de groenten. Voeg hier de rijstazijn en sesamolie aan toe en meng alles goed om.
15
Giet de noedels af en koel ze af door ze onder koud water af te spoelen.
2 norivellen
16
Leg een norivel op je plank en beleg met de noedels en salade.
17
Smeer de rand van het norivel in met een beetje water en wasabi.
18
Rol het vel toe en laat even rusten op de naad.
19
Kleur de spiering aan op de barbecue.
20
Leg het vlees terug in de schaal met marinade en zet deze op de BBQ. Zo kan het vlees verder garen.
Afwerken en serveren
21
Snijd de buitenste randen van de sushirol weg en snijd in repen van 2 cm.
1 el sesamzaadjes
22
Snijd ook het vlees in plakjes. Drapeer wat van de marinade over het vlees en werk af met sesamzaadjes.
1
Verwarm de barbecue voor op 130 °C.
0,1 l sojasaus, 2 el honing, 0,1 l Ketjap Manis, 1 tl wasabi
2
Neem een mengkom en voeg er de honing, sojasaus, wasabi en ketjap aan toe. Roer alles goed om met de garde. Zet een klein beetje van de marinade langs de kant.
TIPAls je het graag wat pikanter maakt, kan je er wat fijngehakte chilipeper aan toe voegen.
0,25 limoenen
3
Geef de marinade een frisse toets met het sap van de limoen.
40 g gember, 1 teentje Look
4
Schil en rasp de gember. Pel de look en rasp ook deze in de marinade.
1 tl cayennepeper
5
Voeg als laatste smaakmaker de cayennepeper toe
2 sneetjes varkensspiering
6
Leg de spiering in de ovenschaal en giet er de marinade over. Zorg dat beide kanten voldoende gemarineerd zijn.
1 pakje sobanoedels
7
Breng een hoge pot met water aan de kook en giet er de sobanoedels in.
1 Wortel
8
Schil de wortel en snijd vervolgens in fijne reepjes (julienne).
1 komkommer
9
Snijd ook de komkommer in julienne zonder de zaadjes.
10
Doe beiden in een mengkom en roer al eens om.
3 stengel lente-uien
11
Maak de lente-ui schoon en snipper ze in zeer fijne ringen. Strooi de snippers lente-ui bij de salade van wortel en komkommer.
200 g Sojascheuten, 30 g gember
12
Voeg ook de sojascheuten toe en rasp wat gember erbij.
Munt, koriander
13
Snijd de munt en koriander fijn en strooi over de salade.
1 scheutje rijstazijn, 1 scheutje sesamolie
14
Neem de marinade die je aan de kant gezet hebt en giet over de groenten. Voeg hier de rijstazijn en sesamolie aan toe en meng alles goed om.
15
Giet de noedels af en koel ze af door ze onder koud water af te spoelen.
2 norivellen
16
Leg een norivel op je plank en beleg met de noedels en salade.
17
Smeer de rand van het norivel in met een beetje water en wasabi.
18
Rol het vel toe en laat even rusten op de naad.
19
Kleur de spiering aan op de barbecue.
20
Leg het vlees terug in de schaal met marinade en zet deze op de BBQ. Zo kan het vlees verder garen.
Afwerken en serveren
21
Snijd de buitenste randen van de sushirol weg en snijd in repen van 2 cm.
1 el sesamzaadjes
22
Snijd ook het vlees in plakjes. Drapeer wat van de marinade over het vlees en werk af met sesamzaadjes.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Sojasaus
0,1 l
Honing
2 el
Ketjap manis
0,1 l
Wasabi
1 tl
Limoenen
0,25
Gember
70 g
Look
1 teentje
Cayennepeper
1 tl
Varkensspiering
2 sneetjes
Sobanoedels
1 pakje
Wortel
1
Komkommer
1
Lente-uien
3 stengel
Sojascheuten
200 g
Munt
Koriander
Rijstazijn
1 scheutje
Sesamolie
1 scheutje
Norivellen
2
Sesamzaadjes
1 el
Spiering met noedels, groenten en nori
We kennen allemaal de sushi gevuld met rijst en een stukje rauwe vis. Maar ooit al sushi gegeten die gevuld is met noedels? Dit gerecht combineert deze variant van de Japanse keuken met heerlijk gemarineerd varkensvlees.Instructies
1
Verwarm de barbecue voor op 130 °C.
0,1 l sojasaus, 2 el honing, 0,1 l Ketjap Manis, 1 tl wasabi
2
Neem een mengkom en voeg er de honing, sojasaus, wasabi en ketjap aan toe. Roer alles goed om met de garde. Zet een klein beetje van de marinade langs de kant.
TIPAls je het graag wat pikanter maakt, kan je er wat fijngehakte chilipeper aan toe voegen.
0,25 limoenen
3
Geef de marinade een frisse toets met het sap van de limoen.
40 g gember, 1 teentje Look
4
Schil en rasp de gember. Pel de look en rasp ook deze in de marinade.
1 tl cayennepeper
5
Voeg als laatste smaakmaker de cayennepeper toe
2 sneetjes varkensspiering
6
Leg de spiering in de ovenschaal en giet er de marinade over. Zorg dat beide kanten voldoende gemarineerd zijn.
1 pakje sobanoedels
7
Breng een hoge pot met water aan de kook en giet er de sobanoedels in.
1 Wortel
8
Schil de wortel en snijd vervolgens in fijne reepjes (julienne).
1 komkommer
9
Snijd ook de komkommer in julienne zonder de zaadjes.
10
Doe beiden in een mengkom en roer al eens om.
3 stengel lente-uien
11
Maak de lente-ui schoon en snipper ze in zeer fijne ringen. Strooi de snippers lente-ui bij de salade van wortel en komkommer.
200 g Sojascheuten, 30 g gember
12
Voeg ook de sojascheuten toe en rasp wat gember erbij.
Munt, koriander
13
Snijd de munt en koriander fijn en strooi over de salade.
1 scheutje rijstazijn, 1 scheutje sesamolie
14
Neem de marinade die je aan de kant gezet hebt en giet over de groenten. Voeg hier de rijstazijn en sesamolie aan toe en meng alles goed om.
15
Giet de noedels af en koel ze af door ze onder koud water af te spoelen.
2 norivellen
16
Leg een norivel op je plank en beleg met de noedels en salade.
17
Smeer de rand van het norivel in met een beetje water en wasabi.
18
Rol het vel toe en laat even rusten op de naad.
19
Kleur de spiering aan op de barbecue.
20
Leg het vlees terug in de schaal met marinade en zet deze op de BBQ. Zo kan het vlees verder garen.
Afwerken en serveren
21
Snijd de buitenste randen van de sushirol weg en snijd in repen van 2 cm.
1 el sesamzaadjes
22
Snijd ook het vlees in plakjes. Drapeer wat van de marinade over het vlees en werk af met sesamzaadjes.