dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Soljanka (thumbnail)Soljanka

Soljanka

30m
19
-
2.7K
Recepten

Soljanka

Na de val van de Berlijnse muur reisde Jeroen met zijn vader en broers door Oost-Duitsland. Daar at hij voor het eerst Soljanka, een soep waarvan de oorsprong in Rusland en Oekraïne ligt. De bijzondere smaak van deze lichtzure maaltijdsoep is hem altijd bijgebleven.
Soljanka (thumbnail)Soljanka

Soljanka

30m
19
-
2.7K
Recepten

Soljanka

Na de val van de Berlijnse muur reisde Jeroen met zijn vader en broers door Oost-Duitsland. Daar at hij voor het eerst Soljanka, een soep waarvan de oorsprong in Rusland en Oekraïne ligt. De bijzondere smaak van deze lichtzure maaltijdsoep is hem altijd bijgebleven.
Type gerechtSoep
Totale tijd30m
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes2.7K

Ingrediënten

4 personen
Groentebouillon
3 l
Ajuinen
4
Olie met neutrale smaak
1 scheutje
Look
2 teentjes
Soep vlees
250 g
Rookworsten
3
Tomaten
4
Tomatenpuree
40 g
Rode paprika's
3
Paprikapoeder
Pepers
Zout
Witte wijn
1 scheutje
Tijm
Laurier
Augurken
100 g
Citroenen
2
Peterselie
handvol
Zure room
4 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Soljanka

3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
TIPJe kunt ook bouillon van blokjes gebruiken of zelfs water. Het soepvlees, de rookworst en de groenten geven veel smaak.
4 ajuinen, 1 scheutje olie met neutrale smaak
2
Verwarm een scheut olie in een soepketel. Pel en snipper de uien. Stoof ze in de olie.
2 teentjes Look
3
Pel en snipper de knoflook. Plet met een mes en doe de tenen bij de uien.
250 g soep vlees, 3 rookworsten
4
Stoof het soepvlees samen met de uien. Snijd de rookworst in stukjes en doe ze in de soepketel.
4 tomaten, 40 g Tomatenpuree, 3 rode paprika's
5
Snijd de tomaten in blokjes.  Doe ze bij het vlees en de uien.  Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even mee bakken.  Schil de paprika's en verwijder de zaadlijsten.  Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe het in de soepketel.
paprikapoeder, pepers, zout
6
Kruid met paprikapoeder, peper en zout.
1 scheutje witte wijn, tijm, laurier
7
Giet de warme bouillon en een flinke scheut witte wijn bij het vlees en de groenten. Leg de tijm en laurier in de soepketel. Zet een deksel op de ketel en laat minstens 1,5 uur garen op een matig vuur.
100 g augurken
8
Snijd de augurken fijn.
2 citroenen
9
Snijd een halve citroen in plakjes.
handvol peterselie
10
Snipper de peterselie.
11
Pers de rest van de citroenen. Doe het citroensap en de gesnipperde augurken bij de soep.
4 el Zure room
12
Serveer de soep met een plakje citroen, gesnipperde peterselie en een lepel zure room.
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
2
Verwarm een scheut olie in een soepketel. Pel en snipper de uien. Stoof ze in de olie.

Instructies

Soljanka

3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
TIPJe kunt ook bouillon van blokjes gebruiken of zelfs water. Het soepvlees, de rookworst en de groenten geven veel smaak.
4 ajuinen, 1 scheutje olie met neutrale smaak
2
Verwarm een scheut olie in een soepketel. Pel en snipper de uien. Stoof ze in de olie.
2 teentjes Look
3
Pel en snipper de knoflook. Plet met een mes en doe de tenen bij de uien.
250 g soep vlees, 3 rookworsten
4
Stoof het soepvlees samen met de uien. Snijd de rookworst in stukjes en doe ze in de soepketel.
4 tomaten, 40 g Tomatenpuree, 3 rode paprika's
5
Snijd de tomaten in blokjes.  Doe ze bij het vlees en de uien.  Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even mee bakken.  Schil de paprika's en verwijder de zaadlijsten.  Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe het in de soepketel.
paprikapoeder, pepers, zout
6
Kruid met paprikapoeder, peper en zout.
1 scheutje witte wijn, tijm, laurier
7
Giet de warme bouillon en een flinke scheut witte wijn bij het vlees en de groenten. Leg de tijm en laurier in de soepketel. Zet een deksel op de ketel en laat minstens 1,5 uur garen op een matig vuur.
100 g augurken
8
Snijd de augurken fijn.
2 citroenen
9
Snijd een halve citroen in plakjes.
handvol peterselie
10
Snipper de peterselie.
11
Pers de rest van de citroenen. Doe het citroensap en de gesnipperde augurken bij de soep.
4 el Zure room
12
Serveer de soep met een plakje citroen, gesnipperde peterselie en een lepel zure room.
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
2
Verwarm een scheut olie in een soepketel. Pel en snipper de uien. Stoof ze in de olie.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Soljanka (thumbnail)Soljanka
4 personen
30m
Ingrediënten
Groentebouillon
3 l
Ajuinen
4
Olie met neutrale smaak
1 scheutje
Look
2 teentjes
Soep vlees
250 g
Rookworsten
3
Tomaten
4
Tomatenpuree
40 g
Rode paprika's
3
Paprikapoeder
Pepers
Zout
Witte wijn
1 scheutje
Tijm
Laurier
Augurken
100 g
Citroenen
2
Peterselie
handvol
Zure room
4 el

Soljanka

Na de val van de Berlijnse muur reisde Jeroen met zijn vader en broers door Oost-Duitsland. Daar at hij voor het eerst Soljanka, een soep waarvan de oorsprong in Rusland en Oekraïne ligt. De bijzondere smaak van deze lichtzure maaltijdsoep is hem altijd bijgebleven.
Instructies

Soljanka

3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
TIPJe kunt ook bouillon van blokjes gebruiken of zelfs water. Het soepvlees, de rookworst en de groenten geven veel smaak.
4 ajuinen, 1 scheutje olie met neutrale smaak
2
Verwarm een scheut olie in een soepketel. Pel en snipper de uien. Stoof ze in de olie.
2 teentjes Look
3
Pel en snipper de knoflook. Plet met een mes en doe de tenen bij de uien.
250 g soep vlees, 3 rookworsten
4
Stoof het soepvlees samen met de uien. Snijd de rookworst in stukjes en doe ze in de soepketel.
4 tomaten, 40 g Tomatenpuree, 3 rode paprika's
5
Snijd de tomaten in blokjes.  Doe ze bij het vlees en de uien.  Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even mee bakken.  Schil de paprika's en verwijder de zaadlijsten.  Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe het in de soepketel.
paprikapoeder, pepers, zout
6
Kruid met paprikapoeder, peper en zout.
1 scheutje witte wijn, tijm, laurier
7
Giet de warme bouillon en een flinke scheut witte wijn bij het vlees en de groenten. Leg de tijm en laurier in de soepketel. Zet een deksel op de ketel en laat minstens 1,5 uur garen op een matig vuur.
100 g augurken
8
Snijd de augurken fijn.
2 citroenen
9
Snijd een halve citroen in plakjes.
handvol peterselie
10
Snipper de peterselie.
11
Pers de rest van de citroenen. Doe het citroensap en de gesnipperde augurken bij de soep.
4 el Zure room
12
Serveer de soep met een plakje citroen, gesnipperde peterselie en een lepel zure room.