Gnocchi van spinazie met oesterzwammen en oude brokkelkaas
Gnocchi van spinazie met oesterzwammen en oude brokkelkaas
Gebakken gnocchi met gebakken oesterzwammen, een romige spinaziesaus en oude, Beauvoordse brokkelkaas.
Gnocchi van spinazie met oesterzwammen en oude brokkelkaas
Gnocchi van spinazie met oesterzwammen en oude brokkelkaas
Gebakken gnocchi met gebakken oesterzwammen, een romige spinaziesaus en oude, Beauvoordse brokkelkaas.
Ingrediënten
4 personen
Aardappelenoude
500 g
Grof zout
1 el
00-bloem
100 g
Eierdooiers1 à 2
2
Brokkelkaasbeauvoordse
50 g
Spinazie
200 g
Uien
2
Look
2 teentjes
Nootmuskaat
1 snuifje
Kookwatervan de gnocchi
0,1 l
Brokkelkaasextra kaas om af te werken
50 g
Room
0,1 l
Citroen zestevan halve citroen
0,5
Oesterzwammen
200 g
Spinazie
150 g
Look
1 teentje
Jonge spinazie
50 g
Benodigdheden
Een ovenschaal, passe vite
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
500 g aardappelen (oude), 1 el grof zout
2
Leg de ongeschilde aardappelen op een laag grof zout in een ovenschaal en gaar ze in 40 minuten in de oven.
3
Pel de aardappelen, schep het vruchtvlees in een passe vite en draai de aardappelen erdoor.
100 g 00-bloem, 2 eierdooiers (1 à 2), 50 g brokkelkaas (beauvoordse)
4
Meng de bloem, de dooier(s) en de geraspte kaas door de aardappelpuree en kneed het geheel tot een egale bal. Dit is je gnocchideeg.
5
Breng een pot gezouten water aan de kook.
6
Rol een worst van het gnocchideeg en verdeel het in stukjes.
7
Kook de gnocchi in het gezouten water en schep ze eruit wanneer ze komen bovendrijven. Laat ze afkoelen in koud water.
2 uien, 2 teentjes Look
8
Snijd de ui en de look fijn en stoof ze in olijfolie met een scheutje water.
200 g spinazie, 1 snuifje nootmuskaat
9
Voeg er de spinazie aan toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
0,1 l Room, 0,5 Citroen zeste (van halve citroen), 0,1 l kookwater (van de gnocchi)
10
Voeg de room, de citroenzestes, een lepel kookwater van de gnocchi en de kaas toe.
11
Mix de spinazie tot een gladde saus en breng de saus op smaak met peper en zout.
12
Laat de afgekoelde gnocchi even uitlekken en bak ze in boter.
200 g oesterzwammen
13
Snijd de oesterzwammen grof en doe ze erbij.
2 teentjes Look, 150 g spinazie
14
Plet de look en voeg hem toe, gevolgd door de rest van de spinazie. Kruid met peper en zout.
50 g Jonge spinazie
15
Giet er de spinaziesaus bij, meng en schep alles in een schaal. Werk af met enkele jonge blaadjes spinazie en wat extra kaas.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
500 g aardappelen (oude), 1 el grof zout
2
Leg de ongeschilde aardappelen op een laag grof zout in een ovenschaal en gaar ze in 40 minuten in de oven.
3
Pel de aardappelen, schep het vruchtvlees in een passe vite en draai de aardappelen erdoor.
100 g 00-bloem, 2 eierdooiers (1 à 2), 50 g brokkelkaas (beauvoordse)
4
Meng de bloem, de dooier(s) en de geraspte kaas door de aardappelpuree en kneed het geheel tot een egale bal. Dit is je gnocchideeg.
5
Breng een pot gezouten water aan de kook.
6
Rol een worst van het gnocchideeg en verdeel het in stukjes.
7
Kook de gnocchi in het gezouten water en schep ze eruit wanneer ze komen bovendrijven. Laat ze afkoelen in koud water.
2 uien, 2 teentjes Look
8
Snijd de ui en de look fijn en stoof ze in olijfolie met een scheutje water.
200 g spinazie, 1 snuifje nootmuskaat
9
Voeg er de spinazie aan toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
0,1 l Room, 0,5 Citroen zeste (van halve citroen), 0,1 l kookwater (van de gnocchi)
10
Voeg de room, de citroenzestes, een lepel kookwater van de gnocchi en de kaas toe.
11
Mix de spinazie tot een gladde saus en breng de saus op smaak met peper en zout.
12
Laat de afgekoelde gnocchi even uitlekken en bak ze in boter.
200 g oesterzwammen
13
Snijd de oesterzwammen grof en doe ze erbij.
2 teentjes Look, 150 g spinazie
14
Plet de look en voeg hem toe, gevolgd door de rest van de spinazie. Kruid met peper en zout.
50 g Jonge spinazie
15
Giet er de spinaziesaus bij, meng en schep alles in een schaal. Werk af met enkele jonge blaadjes spinazie en wat extra kaas.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 5m
Ingrediënten
Aardappelenoude
500 g
Grof zout
1 el
00-bloem
100 g
Eierdooiers1 à 2
2
Brokkelkaasbeauvoordse
50 g
Spinazie
200 g
Uien
2
Look
2 teentjes
Nootmuskaat
1 snuifje
Kookwatervan de gnocchi
0,1 l
Brokkelkaasextra kaas om af te werken
50 g
Room
0,1 l
Citroen zestevan halve citroen
0,5
Oesterzwammen
200 g
Spinazie
150 g
Look
1 teentje
Jonge spinazie
50 g
Gnocchi van spinazie met oesterzwammen en oude brokkelkaas
Gebakken gnocchi met gebakken oesterzwammen, een romige spinaziesaus en oude, Beauvoordse brokkelkaas.Instructies
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
500 g aardappelen (oude), 1 el grof zout
2
Leg de ongeschilde aardappelen op een laag grof zout in een ovenschaal en gaar ze in 40 minuten in de oven.
3
Pel de aardappelen, schep het vruchtvlees in een passe vite en draai de aardappelen erdoor.
100 g 00-bloem, 2 eierdooiers (1 à 2), 50 g brokkelkaas (beauvoordse)
4
Meng de bloem, de dooier(s) en de geraspte kaas door de aardappelpuree en kneed het geheel tot een egale bal. Dit is je gnocchideeg.
5
Breng een pot gezouten water aan de kook.
6
Rol een worst van het gnocchideeg en verdeel het in stukjes.
7
Kook de gnocchi in het gezouten water en schep ze eruit wanneer ze komen bovendrijven. Laat ze afkoelen in koud water.
2 uien, 2 teentjes Look
8
Snijd de ui en de look fijn en stoof ze in olijfolie met een scheutje water.
200 g spinazie, 1 snuifje nootmuskaat
9
Voeg er de spinazie aan toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
0,1 l Room, 0,5 Citroen zeste (van halve citroen), 0,1 l kookwater (van de gnocchi)
10
Voeg de room, de citroenzestes, een lepel kookwater van de gnocchi en de kaas toe.
11
Mix de spinazie tot een gladde saus en breng de saus op smaak met peper en zout.
12
Laat de afgekoelde gnocchi even uitlekken en bak ze in boter.
200 g oesterzwammen
13
Snijd de oesterzwammen grof en doe ze erbij.
2 teentjes Look, 150 g spinazie
14
Plet de look en voeg hem toe, gevolgd door de rest van de spinazie. Kruid met peper en zout.
50 g Jonge spinazie
15
Giet er de spinaziesaus bij, meng en schep alles in een schaal. Werk af met enkele jonge blaadjes spinazie en wat extra kaas.