Instructies

4 personen
1

Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.

500 g aardappelen (oude), 1 el grof zout
2

Leg de ongeschilde aardappelen op een laag grof zout in een ovenschaal en gaar ze in 40 minuten in de oven.

3

Pel de aardappelen, schep het vruchtvlees in een passe vite en draai de aardappelen erdoor.

100 g 00-bloem, 2 eierdooiers (1 à 2), 50 g brokkelkaas (beauvoordse)
4

Meng de bloem, de dooier(s) en de geraspte kaas door de aardappelpuree en kneed het geheel tot een egale bal. Dit is je gnocchideeg.

5

Breng een pot gezouten water aan de kook.

6

Rol een worst van het gnocchideeg en verdeel het in stukjes.

7

Kook de gnocchi in het gezouten water en schep ze eruit wanneer ze komen bovendrijven. Laat ze afkoelen in koud water.

2 uien, 2 teentjes Look
8

Snijd de ui en de look fijn en stoof ze in olijfolie met een scheutje water.

200 g spinazie, 1 snuifje nootmuskaat
9

Voeg er de spinazie aan toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

0,1 l Room, 0,5 Citroen zeste (van halve citroen), 0,1 l kookwater (van de gnocchi)
10

Voeg de room, de citroenzestes, een lepel kookwater van de gnocchi en de kaas toe.

11

Mix de spinazie tot een gladde saus en breng de saus op smaak met peper en zout.

12

Laat de afgekoelde gnocchi even uitlekken en bak ze in boter.

200 g oesterzwammen
13

Snijd de oesterzwammen grof en doe ze erbij.

2 teentjes Look, 150 g spinazie
14

Plet de look en voeg hem toe, gevolgd door de rest van de spinazie. Kruid met peper en zout.

50 g Jonge spinazie
15

Giet er de spinaziesaus bij, meng en schep alles in een schaal. Werk af met enkele jonge blaadjes spinazie en wat extra kaas.