Mousse met frambozen, platte kaas, zandkoekjes en meringue
Mousse met frambozen, platte kaas, zandkoekjes en meringue
Mousse met frambozen, platte kaas, zandkoekjes en meringue
Mousse met frambozen, platte kaas, zandkoekjes en meringue
Ingrediënten
4 personen
Diepvriesframbozen
300 g
Kristalsuiker
75 g
Gelatine
2 blaadjes
Platte kaas
500 g
Room
0,2 l
Zandkoekjes
200 g
Frambozen
200 g
Eiwitten
2
Benodigdheden
Staafmixer, een garde, een staafmixer, een zeef, een vijzel, een bunsenbrander
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Mousse met frambozen, plattekaas, zandkoekjes en meringue
300 g diepvriesframbozen, 75 g kristalsuiker
1
Doe de diepvriesframbozen in een pan met een scheutje water. Laat op een matig vuur opwarmen en doe er de suiker bij.
2 blaadjes gelatine
2
Week de gelatine in koud water.
500 g platte kaas
3
Roer de plattekaas los.
0,2 l Room
4
Klop de room tot yoghurtdikte met een garde.
5
Mix de platgekookte frambozen met de staafmixer en giet door een zeef. Houd 0,5 dl van de coulis apart.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
6
Knijp de gelatine uit en los hem op in de rest van de coulis. Schep het mengsel door de plattekaas en spatel er de opgeklopte room door.
TIPOm de mousse nu nog zoeter te maken, gebruik je eventueel wat bloemsuiker of honing. Als je er op dit moment kristalsuiker bij doet, proef je de suikerkristallen.
200 g zandkoekjes
7
Verkruimel de koekjes in een vijzel.
200 g frambozen
8
Vul glaasjes met een bodem frambozenmousse, een laag verkruimelde koekjes en enkele verse frambozen. Ga op dezelfde manier verder tot alles is opgebruikt en eindig met een laag verse frambozen. Laat opstijven in de koelkast.
2 eiwitten
9
Klop de eiwitten stijf met de suiker tot meringue. Roer er de apart gehouden coulis door.
10
Schep wat meringue op elk glaasje en brand met een bunsenbrander.
Mousse met frambozen, plattekaas, zandkoekjes en meringue
300 g diepvriesframbozen, 75 g kristalsuiker
1
Doe de diepvriesframbozen in een pan met een scheutje water. Laat op een matig vuur opwarmen en doe er de suiker bij.
2 blaadjes gelatine
2
Week de gelatine in koud water.
500 g platte kaas
3
Roer de plattekaas los.
0,2 l Room
4
Klop de room tot yoghurtdikte met een garde.
5
Mix de platgekookte frambozen met de staafmixer en giet door een zeef. Houd 0,5 dl van de coulis apart.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
6
Knijp de gelatine uit en los hem op in de rest van de coulis. Schep het mengsel door de plattekaas en spatel er de opgeklopte room door.
TIPOm de mousse nu nog zoeter te maken, gebruik je eventueel wat bloemsuiker of honing. Als je er op dit moment kristalsuiker bij doet, proef je de suikerkristallen.
200 g zandkoekjes
7
Verkruimel de koekjes in een vijzel.
200 g frambozen
8
Vul glaasjes met een bodem frambozenmousse, een laag verkruimelde koekjes en enkele verse frambozen. Ga op dezelfde manier verder tot alles is opgebruikt en eindig met een laag verse frambozen. Laat opstijven in de koelkast.
2 eiwitten
9
Klop de eiwitten stijf met de suiker tot meringue. Roer er de apart gehouden coulis door.
10
Schep wat meringue op elk glaasje en brand met een bunsenbrander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Diepvriesframbozen
300 g
Kristalsuiker
75 g
Gelatine
2 blaadjes
Platte kaas
500 g
Room
0,2 l
Zandkoekjes
200 g
Frambozen
200 g
Eiwitten
2
Mousse met frambozen, platte kaas, zandkoekjes en meringue
Dit dessert ziet er fantastisch uit, het smaakt geweldig én het is heel gemakkelijk om te maken. Zelfs mensen die niet echt van nagerechten houden, zullen er dol op zijn.Instructies
Mousse met frambozen, plattekaas, zandkoekjes en meringue
300 g diepvriesframbozen, 75 g kristalsuiker
1
Doe de diepvriesframbozen in een pan met een scheutje water. Laat op een matig vuur opwarmen en doe er de suiker bij.
2 blaadjes gelatine
2
Week de gelatine in koud water.
500 g platte kaas
3
Roer de plattekaas los.
0,2 l Room
4
Klop de room tot yoghurtdikte met een garde.
5
Mix de platgekookte frambozen met de staafmixer en giet door een zeef. Houd 0,5 dl van de coulis apart.
6
Knijp de gelatine uit en los hem op in de rest van de coulis. Schep het mengsel door de plattekaas en spatel er de opgeklopte room door.
TIPOm de mousse nu nog zoeter te maken, gebruik je eventueel wat bloemsuiker of honing. Als je er op dit moment kristalsuiker bij doet, proef je de suikerkristallen.
200 g zandkoekjes
7
Verkruimel de koekjes in een vijzel.
200 g frambozen
8
Vul glaasjes met een bodem frambozenmousse, een laag verkruimelde koekjes en enkele verse frambozen. Ga op dezelfde manier verder tot alles is opgebruikt en eindig met een laag verse frambozen. Laat opstijven in de koelkast.
2 eiwitten
9
Klop de eiwitten stijf met de suiker tot meringue. Roer er de apart gehouden coulis door.
10
Schep wat meringue op elk glaasje en brand met een bunsenbrander.