Parfait van tiramisu
Parfait van tiramisu
Ingrediënten
4 personen
Eieren
3
Kristalsuiker
120 g
Gelatine
2 blaadjes
Room
0,5 l
Vanillestokken
2
Oploskoffie
2 el
Mascarpone
250 g
Lange vingers
175 g
Amaretto
1 scheutje
Bloemsuiker
50 g
Kaneelpoeder
1 snuifje
Donkere chocolade
50 g
Benodigdheden
Keukenrobot, een garde of een keukenmachine met een klopper, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De parfait
3 eieren
1
Splits de eieren. Vries de eiwitten eventueel in om later te gebruiken.
120 g kristalsuiker
2
Klop de eierdooiers en de suiker tot ruban met een garde of in de keukenmachine met een klopper.
Advertentie
Bekijk hier welke keukenrobot Dagelijkse kost gebruikt en geniet van de KitchenAid Black Friday kortingen!
2 blaadjes gelatine
3
Week de blaadjes gelatine in koud water.
0,3 l Room
4
Doe de room in een steelpan.
2 vanillestokken
5
Snijd de vanillestokken in de lengte in twee en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de peulen en de zaadjes bij de room.
6
Verwarm de room tot net onder het kookpunt. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes op in de warme room. Haal er de vanillepeulen uit.
TIPJe kunt in plaats van vanille ook chocolade of pistache toevoegen aan de room voor een heel andere smaak.
7
Giet de warme room bij de ruban en meng goed.
2 el oploskoffie
8
Los de oploskoffie op in een beetje kokend water. Doe twee eetlepels sterke koffie bij de vanilleroom.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
250 g mascarpone
9
Roer er de mascarpone door. Je hebt nu ‘parfait’.
175 g lange vingers
10
Verkruimel de lange vingers. Het mogen nog stukken zijn.
1 scheutje amaretto
11
Doe een scheutje amaretto bij de resterende koffie.
12
Leg een laag verkruimelde koekjes in de glazen. Druppel er wat van het koffie-amarettomengsel over. Schep er een laag parfait op.
13
Maak weer een laag met koekjes, bedruppel ze met koffie-amaretto en eindig met een laag parfait. Ga zo verder tot het glas bijna vol is. Eindig met een laag parfait.
14
Laat de parfait minstens een uur opstijven in de diepvriezer.
Afwerken en serveren
0,2 l Room, 50 g bloemsuiker, 1 snuifje kaneelpoeder
15
Klop de room op met de bloemsuiker en een snuifje kaneel.
50 g donkere chocolade
16
Werk elk glas af met een toef slagroom en rasp er wat donkere chocolade over.
De parfait
3 eieren
1
Splits de eieren. Vries de eiwitten eventueel in om later te gebruiken.
120 g kristalsuiker
2
Klop de eierdooiers en de suiker tot ruban met een garde of in de keukenmachine met een klopper.
Advertentie
Bekijk hier welke keukenrobot Dagelijkse kost gebruikt en geniet van de KitchenAid Black Friday kortingen!
2 blaadjes gelatine
3
Week de blaadjes gelatine in koud water.
0,3 l Room
4
Doe de room in een steelpan.
2 vanillestokken
5
Snijd de vanillestokken in de lengte in twee en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de peulen en de zaadjes bij de room.
6
Verwarm de room tot net onder het kookpunt. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes op in de warme room. Haal er de vanillepeulen uit.
TIPJe kunt in plaats van vanille ook chocolade of pistache toevoegen aan de room voor een heel andere smaak.
7
Giet de warme room bij de ruban en meng goed.
2 el oploskoffie
8
Los de oploskoffie op in een beetje kokend water. Doe twee eetlepels sterke koffie bij de vanilleroom.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
250 g mascarpone
9
Roer er de mascarpone door. Je hebt nu ‘parfait’.
175 g lange vingers
10
Verkruimel de lange vingers. Het mogen nog stukken zijn.
1 scheutje amaretto
11
Doe een scheutje amaretto bij de resterende koffie.
12
Leg een laag verkruimelde koekjes in de glazen. Druppel er wat van het koffie-amarettomengsel over. Schep er een laag parfait op.
13
Maak weer een laag met koekjes, bedruppel ze met koffie-amaretto en eindig met een laag parfait. Ga zo verder tot het glas bijna vol is. Eindig met een laag parfait.
14
Laat de parfait minstens een uur opstijven in de diepvriezer.
Afwerken en serveren
0,2 l Room, 50 g bloemsuiker, 1 snuifje kaneelpoeder
15
Klop de room op met de bloemsuiker en een snuifje kaneel.
50 g donkere chocolade
16
Werk elk glas af met een toef slagroom en rasp er wat donkere chocolade over.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Eieren
3
Kristalsuiker
120 g
Gelatine
2 blaadjes
Room
0,5 l
Vanillestokken
2
Oploskoffie
2 el
Mascarpone
250 g
Lange vingers
175 g
Amaretto
1 scheutje
Bloemsuiker
50 g
Kaneelpoeder
1 snuifje
Donkere chocolade
50 g
Parfait van tiramisu
Parfait is een ijsbereiding waarvoor je geen roomijsmachine nodig hebt. Je kunt ze in verschillende versies maken, zoals deze parfait van tiramisu.Instructies
De parfait
3 eieren
1
Splits de eieren. Vries de eiwitten eventueel in om later te gebruiken.
120 g kristalsuiker
2
Klop de eierdooiers en de suiker tot ruban met een garde of in de keukenmachine met een klopper.
2 blaadjes gelatine
3
Week de blaadjes gelatine in koud water.
0,3 l Room
4
Doe de room in een steelpan.
2 vanillestokken
5
Snijd de vanillestokken in de lengte in twee en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de peulen en de zaadjes bij de room.
6
Verwarm de room tot net onder het kookpunt. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes op in de warme room. Haal er de vanillepeulen uit.
TIPJe kunt in plaats van vanille ook chocolade of pistache toevoegen aan de room voor een heel andere smaak.
7
Giet de warme room bij de ruban en meng goed.
2 el oploskoffie
8
Los de oploskoffie op in een beetje kokend water. Doe twee eetlepels sterke koffie bij de vanilleroom.
250 g mascarpone
9
Roer er de mascarpone door. Je hebt nu ‘parfait’.
175 g lange vingers
10
Verkruimel de lange vingers. Het mogen nog stukken zijn.
1 scheutje amaretto
11
Doe een scheutje amaretto bij de resterende koffie.
12
Leg een laag verkruimelde koekjes in de glazen. Druppel er wat van het koffie-amarettomengsel over. Schep er een laag parfait op.
13
Maak weer een laag met koekjes, bedruppel ze met koffie-amaretto en eindig met een laag parfait. Ga zo verder tot het glas bijna vol is. Eindig met een laag parfait.
14
Laat de parfait minstens een uur opstijven in de diepvriezer.
Afwerken en serveren
0,2 l Room, 50 g bloemsuiker, 1 snuifje kaneelpoeder
15
Klop de room op met de bloemsuiker en een snuifje kaneel.
50 g donkere chocolade
16
Werk elk glas af met een toef slagroom en rasp er wat donkere chocolade over.