Chocoladebavarois met koekjescrumble en vanillemascarpone
Chocoladebavarois met koekjescrumble en vanillemascarpone
Chocoladebavarois met koekjescrumble en vanillemascarpone
Chocoladebavarois met koekjescrumble en vanillemascarpone
Ingrediënten
4 personen
Eieren
5
Kristalsuiker
80 g
Melk
0,3 l
Vanillestokken
2
Gelatine
4 blaadjes
Pure chocolade
100 g
Room
0,3 l
Room
1 scheutje
Mascarpone
250 g
Bloemsuiker
80 g
Amaretto
1 scheutje
Oreo's
4
Benodigdheden
Een keukenmachine met klopper, een garde, een vijzel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De chocoladebavarois
5 eieren
1
Splits de eieren. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
80 g kristalsuiker
2
Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine tot ruban.
0,3 l melk
3
Breng de melk aan de kook.
1 vanillestok
4
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit en doe ze samen met de peul bij de melk. Laat trekken.
4 blaadjes gelatine
5
Week de gelatine in koud water.
TIPIn een bavarois zitten heel wat ingrediënten die je ook in chocolademousse doet, maar je bindt het geheel met gelatine zodat je hem kunt snijden.
100 g pure chocolade
6
Breek de chocolade in de melk. Laat smelten.
7
Haal de vanillepeul uit de melk. Giet de warme chocolademelk bij de ruban en roer om in de keukenmachine.
8
Knijp de gelatine uit en los de blaadjes op in het warme mengsel. Laat de keukenmachine rustig draaien zodat het mengsel kan afkoelen tot lichaamstemperatuur.
0,3 l Room
9
Klop de room half op met een garde. Spatel hem door het chocolademengsel.
10
Giet de bavarois in glazen of vormpjes. Laat opstijven in de koelkast.
De vanillemascarpone
250 g mascarpone, 1 scheutje Room
11
Roer de mascarpone los met een scheutje room.
1 vanillestok, 80 g bloemsuiker, 1 scheutje amaretto
12
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit en doe ze bij de mascarpone. Roer er de bloemsuiker en eventueel een scheutje amaretto door.
Afwerken en serveren
4 Oreo's
13
Verkruimel de Oreo’s in een vijzel. Plet ze niet te hard.
14
Schep een toef vanillemascarpone op de chocoladebavarois.
15
Werk af met verkruimelde Oreo’s.
De chocoladebavarois
5 eieren
1
Splits de eieren. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
80 g kristalsuiker
2
Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine tot ruban.
0,3 l melk
3
Breng de melk aan de kook.
1 vanillestok
4
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit en doe ze samen met de peul bij de melk. Laat trekken.
4 blaadjes gelatine
5
Week de gelatine in koud water.
TIPIn een bavarois zitten heel wat ingrediënten die je ook in chocolademousse doet, maar je bindt het geheel met gelatine zodat je hem kunt snijden.
100 g pure chocolade
6
Breek de chocolade in de melk. Laat smelten.
7
Haal de vanillepeul uit de melk. Giet de warme chocolademelk bij de ruban en roer om in de keukenmachine.
8
Knijp de gelatine uit en los de blaadjes op in het warme mengsel. Laat de keukenmachine rustig draaien zodat het mengsel kan afkoelen tot lichaamstemperatuur.
0,3 l Room
9
Klop de room half op met een garde. Spatel hem door het chocolademengsel.
10
Giet de bavarois in glazen of vormpjes. Laat opstijven in de koelkast.
De vanillemascarpone
250 g mascarpone, 1 scheutje Room
11
Roer de mascarpone los met een scheutje room.
1 vanillestok, 80 g bloemsuiker, 1 scheutje amaretto
12
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit en doe ze bij de mascarpone. Roer er de bloemsuiker en eventueel een scheutje amaretto door.
Afwerken en serveren
4 Oreo's
13
Verkruimel de Oreo’s in een vijzel. Plet ze niet te hard.
14
Schep een toef vanillemascarpone op de chocoladebavarois.
15
Werk af met verkruimelde Oreo’s.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Eieren
5
Kristalsuiker
80 g
Melk
0,3 l
Vanillestokken
2
Gelatine
4 blaadjes
Pure chocolade
100 g
Room
0,3 l
Room
1 scheutje
Mascarpone
250 g
Bloemsuiker
80 g
Amaretto
1 scheutje
Oreo's
4
Chocoladebavarois met koekjescrumble en vanillemascarpone
Bavarois was heel populair in de jaren '80 en '90. Toen werd het beschouwd als een chique dessert, maar eigenlijk is het een relatief eenvoudige bereiding die iedereen kan maken. Doe de test!Instructies
De chocoladebavarois
5 eieren
1
Splits de eieren. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
80 g kristalsuiker
2
Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine tot ruban.
0,3 l melk
3
Breng de melk aan de kook.
1 vanillestok
4
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit en doe ze samen met de peul bij de melk. Laat trekken.
4 blaadjes gelatine
5
Week de gelatine in koud water.
TIPIn een bavarois zitten heel wat ingrediënten die je ook in chocolademousse doet, maar je bindt het geheel met gelatine zodat je hem kunt snijden.
100 g pure chocolade
6
Breek de chocolade in de melk. Laat smelten.
7
Haal de vanillepeul uit de melk. Giet de warme chocolademelk bij de ruban en roer om in de keukenmachine.
8
Knijp de gelatine uit en los de blaadjes op in het warme mengsel. Laat de keukenmachine rustig draaien zodat het mengsel kan afkoelen tot lichaamstemperatuur.
0,3 l Room
9
Klop de room half op met een garde. Spatel hem door het chocolademengsel.
10
Giet de bavarois in glazen of vormpjes. Laat opstijven in de koelkast.
De vanillemascarpone
250 g mascarpone, 1 scheutje Room
11
Roer de mascarpone los met een scheutje room.
1 vanillestok, 80 g bloemsuiker, 1 scheutje amaretto
12
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit en doe ze bij de mascarpone. Roer er de bloemsuiker en eventueel een scheutje amaretto door.
Afwerken en serveren
4 Oreo's
13
Verkruimel de Oreo’s in een vijzel. Plet ze niet te hard.
14
Schep een toef vanillemascarpone op de chocoladebavarois.
15
Werk af met verkruimelde Oreo’s.