dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Kippendijen in madeirasaus (thumbnail)Kippendijen in madeirasaus

Kippendijen in madeirasaus

40m
17
100%
2.3K
Recepten

Kippendijen in madeirasaus

Jeroen gaat aan de slag met het lekkerste stukje van de kip: het vlees van de bouten. Hij bereidt het kippenvlees in een fluweelzachte tomatensaus met champignons, veel kruiden en een scheutje madeira. Wat kroketten of denappeltjes erbij en je zit op rozen voor het avondeten.
Kippendijen in madeirasaus (thumbnail)Kippendijen in madeirasaus

Kippendijen in madeirasaus

40m
17
100%
2.3K
Recepten

Kippendijen in madeirasaus

Jeroen gaat aan de slag met het lekkerste stukje van de kip: het vlees van de bouten. Hij bereidt het kippenvlees in een fluweelzachte tomatensaus met champignons, veel kruiden en een scheutje madeira. Wat kroketten of denappeltjes erbij en je zit op rozen voor het avondeten.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten17
Beoordeling100%
Aantal likes2.3K

Ingrediënten

4 personen
Kippendijen
600 g
Kippenkruiden
1 snuifje
Ajuin
1
Look
1 teentje
Champignons
2 bakje
Boter
1 klont
Boter
40 g
Tijm
Tomaten
4
Bloem
50 g
Tomatenpuree
2 el
Kippenbouillon
0,4 l
Tabasco
Dragon
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Madeira
0,05 l
Diepvrieskroketten
1.000 g
Waterkers
0,5 bosjes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

600 g kippendijen, 1 snuifje kippenkruiden
1
Kruid het kippenvlees met de kippenkruiden, een snuif zout en wat peper. Laat een goede klont boter smelten in een pan en bak het vlees aan alle kanten goudbruin.
1 ajuin, 1 teentje Look, 2 bakje champignons, 1 klont boter
2
Snipper de look en de ui fijn. Snijd de champignons in twee of in vier. Schep de gebakken kip uit de pan en hou ze even apart. Laat een nieuw klontje boter smelten in de pan en stoof er de ui, de look en de champignons in aan.
tijm
3
Snipper wat tijm fijn en voeg hem toe. Kruid de champignons met peper en zout en houd ze nadien even opzij.
4 tomaten
4
Breng een pot water aan de kook en emondeer de tomaten. Leg ze nadien in ijswater.
40 g boter, 50 g bloem, 2 el Tomatenpuree, 0,4 l Kippenbouillon
5
Laat de boter voor de saus smelten in een pot en voeg de bloem eraan toe. Voeg de tomatenpuree eraan toe, laat hem even meebakken en blus het geheel met de kippenbouillon. Breng de saus al roerend aan de kook.
6
Voeg de kip en de gebakken champignons eraan toe en roer alles goed onder elkaar. Laat de saus even zachtjes koken
7
Pel ondertussen de tomaten, snijd ze in vier, verwijder de zaadlijsten en snijd de partjes in blokjes.
tabasco, dragon, 0,5 bosjes krulpeterselie, 0,05 l madeira
8
Voeg de tomatenblokjes en de fijngesneden dragon en krulpeterselie toe aan de saus en breng de saus op smaak met peper, zout, enkele druppels tabasco en een scheutje Madeira.
1.000 g diepvrieskroketten
9
Verwarm de friteuse voor op 170°C. Bak de kroketten of aardappelbolletjes in het hete frituurvet.
0,5 bosjes Waterkers
10
Kuis en was de waterkers en laat hem even uitlekken.
11
Schep wat van de kip met saus op een bord, leg er wat gebakken aardappelbolletjes of kroketten bij en werk af met wat waterkers.
1
Kruid het kippenvlees met de kippenkruiden, een snuif zout en wat peper. Laat een goede klont boter smelten in een pan en bak het vlees aan alle kanten goudbruin.
2
Snipper de look en de ui fijn. Snijd de champignons in twee of in vier. Schep de gebakken kip uit de pan en hou ze even apart. Laat een nieuw klontje boter smelten in de pan en stoof er de ui, de look en de champignons in aan.

Instructies

600 g kippendijen, 1 snuifje kippenkruiden
1
Kruid het kippenvlees met de kippenkruiden, een snuif zout en wat peper. Laat een goede klont boter smelten in een pan en bak het vlees aan alle kanten goudbruin.
1 ajuin, 1 teentje Look, 2 bakje champignons, 1 klont boter
2
Snipper de look en de ui fijn. Snijd de champignons in twee of in vier. Schep de gebakken kip uit de pan en hou ze even apart. Laat een nieuw klontje boter smelten in de pan en stoof er de ui, de look en de champignons in aan.
tijm
3
Snipper wat tijm fijn en voeg hem toe. Kruid de champignons met peper en zout en houd ze nadien even opzij.
4 tomaten
4
Breng een pot water aan de kook en emondeer de tomaten. Leg ze nadien in ijswater.
40 g boter, 50 g bloem, 2 el Tomatenpuree, 0,4 l Kippenbouillon
5
Laat de boter voor de saus smelten in een pot en voeg de bloem eraan toe. Voeg de tomatenpuree eraan toe, laat hem even meebakken en blus het geheel met de kippenbouillon. Breng de saus al roerend aan de kook.
6
Voeg de kip en de gebakken champignons eraan toe en roer alles goed onder elkaar. Laat de saus even zachtjes koken
7
Pel ondertussen de tomaten, snijd ze in vier, verwijder de zaadlijsten en snijd de partjes in blokjes.
tabasco, dragon, 0,5 bosjes krulpeterselie, 0,05 l madeira
8
Voeg de tomatenblokjes en de fijngesneden dragon en krulpeterselie toe aan de saus en breng de saus op smaak met peper, zout, enkele druppels tabasco en een scheutje Madeira.
1.000 g diepvrieskroketten
9
Verwarm de friteuse voor op 170°C. Bak de kroketten of aardappelbolletjes in het hete frituurvet.
0,5 bosjes Waterkers
10
Kuis en was de waterkers en laat hem even uitlekken.
11
Schep wat van de kip met saus op een bord, leg er wat gebakken aardappelbolletjes of kroketten bij en werk af met wat waterkers.
1
Kruid het kippenvlees met de kippenkruiden, een snuif zout en wat peper. Laat een goede klont boter smelten in een pan en bak het vlees aan alle kanten goudbruin.
2
Snipper de look en de ui fijn. Snijd de champignons in twee of in vier. Schep de gebakken kip uit de pan en hou ze even apart. Laat een nieuw klontje boter smelten in de pan en stoof er de ui, de look en de champignons in aan.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Kippendijen in madeirasaus (thumbnail)Kippendijen in madeirasaus
4 personen
40m
Ingrediënten
Kippendijen
600 g
Kippenkruiden
1 snuifje
Ajuin
1
Look
1 teentje
Champignons
2 bakje
Boter
1 klont
Boter
40 g
Tijm
Tomaten
4
Bloem
50 g
Tomatenpuree
2 el
Kippenbouillon
0,4 l
Tabasco
Dragon
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Madeira
0,05 l
Diepvrieskroketten
1.000 g
Waterkers
0,5 bosjes

Kippendijen in madeirasaus

Jeroen gaat aan de slag met het lekkerste stukje van de kip: het vlees van de bouten. Hij bereidt het kippenvlees in een fluweelzachte tomatensaus met champignons, veel kruiden en een scheutje madeira. Wat kroketten of denappeltjes erbij en je zit op rozen voor het avondeten.
Instructies
600 g kippendijen, 1 snuifje kippenkruiden
1
Kruid het kippenvlees met de kippenkruiden, een snuif zout en wat peper. Laat een goede klont boter smelten in een pan en bak het vlees aan alle kanten goudbruin.
1 ajuin, 1 teentje Look, 2 bakje champignons, 1 klont boter
2
Snipper de look en de ui fijn. Snijd de champignons in twee of in vier. Schep de gebakken kip uit de pan en hou ze even apart. Laat een nieuw klontje boter smelten in de pan en stoof er de ui, de look en de champignons in aan.
tijm
3
Snipper wat tijm fijn en voeg hem toe. Kruid de champignons met peper en zout en houd ze nadien even opzij.
4 tomaten
4
Breng een pot water aan de kook en emondeer de tomaten. Leg ze nadien in ijswater.
40 g boter, 50 g bloem, 2 el Tomatenpuree, 0,4 l Kippenbouillon
5
Laat de boter voor de saus smelten in een pot en voeg de bloem eraan toe. Voeg de tomatenpuree eraan toe, laat hem even meebakken en blus het geheel met de kippenbouillon. Breng de saus al roerend aan de kook.
6
Voeg de kip en de gebakken champignons eraan toe en roer alles goed onder elkaar. Laat de saus even zachtjes koken
7
Pel ondertussen de tomaten, snijd ze in vier, verwijder de zaadlijsten en snijd de partjes in blokjes.
tabasco, dragon, 0,5 bosjes krulpeterselie, 0,05 l madeira
8
Voeg de tomatenblokjes en de fijngesneden dragon en krulpeterselie toe aan de saus en breng de saus op smaak met peper, zout, enkele druppels tabasco en een scheutje Madeira.
1.000 g diepvrieskroketten
9
Verwarm de friteuse voor op 170°C. Bak de kroketten of aardappelbolletjes in het hete frituurvet.
0,5 bosjes Waterkers
10
Kuis en was de waterkers en laat hem even uitlekken.
11
Schep wat van de kip met saus op een bord, leg er wat gebakken aardappelbolletjes of kroketten bij en werk af met wat waterkers.