Gebraden eend met gekonfijte aardappelen en boontjes
Gebraden eend met gekonfijte aardappelen en boontjes
Gebraden eend met gekonfijte aardappelen en boontjes
Gebraden eend met gekonfijte aardappelen en boontjes
Ingrediënten
4 personen
Vastkokende aardappelenkleine
800 g
Boter
1 een klontje
Eendenvet
320 g
Peper
Zout
Eend
1
Tijm
Laurier
Look
2 teentjes
Rozemarijn
Prinsessenboontjes
400 g
Ajuin
1
Benodigdheden
Een dunschiller, een stevige kookpot met deksel die in de oven kan
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Gebraden eend met gekonfijte aardappelen en boontjes
1
Verwarm de oven voor tot 150 °C.
1 een klontje boter, 320 g eendenvet
2
Smelt een klontje boter in een grote kookpot op het vuur. Doe er een eetlepel eendenvet bij.
TIPEendenvet kleurt niet zo mooi als boter. Daarom gebruik je zowel eendenvet als boter.
peper, zout, 1 eend
3
Kruid de eend met peper en zout, zowel vanbinnen als vanbuiten. Om vanbinnen te kruiden zet je de eend rechtop in een kommetje.
tijm, laurier
4
Kleur de eend rondom aan in de vetstof. Doe er een scheutje water bij. Leg er enkele blaadjes laurier en takjes tijm bij en zet een deksel op de kookpot.
5
Zet de eend 3 uur in de voorverwarmde oven.
800 g Vastkokende aardappelen
6
Schil de aardappelen met een dunschiller.
7
Smelt het resterende eendenvet in een kookpot. Doe er de aardappelen in en kruid met peper en zout.
2 teentjes Look, rozemarijn
8
Kneus en pel de knoflook en leg de tenen in het vet. Doe er enkele takjes tijm, een takje rozemarijn en enkele blaadjes laurier bij.
9
Laat de aardappelen op een heel zacht vuur konfijten in het vet. Controleer met een scherp mesje of ze gaar zijn.
400 g prinsessenboontjes
10
Breek de toppen van de prinsessenboontjes.
11
Smelt een klontje boter in een kookpot.
1 ajuin
12
Pel en snipper de ui. Fruit hem in de boter. Doe er de boontjes bij en laat met een deksel op de pot garen op een zacht vuur. Kruid de boontjes met peper en zout.
13
Laat de aardappelen uitlekken op keukenpapier.
14
Trek aan een bil van de eend. Als ze los zit, is de eend gaar.
15
Serveer de eend in zijn geheel met de gekonfijte aardappelen en de boontjes.
Gebraden eend met gekonfijte aardappelen en boontjes
1
Verwarm de oven voor tot 150 °C.
1 een klontje boter, 320 g eendenvet
2
Smelt een klontje boter in een grote kookpot op het vuur. Doe er een eetlepel eendenvet bij.
TIPEendenvet kleurt niet zo mooi als boter. Daarom gebruik je zowel eendenvet als boter.
peper, zout, 1 eend
3
Kruid de eend met peper en zout, zowel vanbinnen als vanbuiten. Om vanbinnen te kruiden zet je de eend rechtop in een kommetje.
tijm, laurier
4
Kleur de eend rondom aan in de vetstof. Doe er een scheutje water bij. Leg er enkele blaadjes laurier en takjes tijm bij en zet een deksel op de kookpot.
5
Zet de eend 3 uur in de voorverwarmde oven.
800 g Vastkokende aardappelen
6
Schil de aardappelen met een dunschiller.
7
Smelt het resterende eendenvet in een kookpot. Doe er de aardappelen in en kruid met peper en zout.
2 teentjes Look, rozemarijn
8
Kneus en pel de knoflook en leg de tenen in het vet. Doe er enkele takjes tijm, een takje rozemarijn en enkele blaadjes laurier bij.
9
Laat de aardappelen op een heel zacht vuur konfijten in het vet. Controleer met een scherp mesje of ze gaar zijn.
400 g prinsessenboontjes
10
Breek de toppen van de prinsessenboontjes.
11
Smelt een klontje boter in een kookpot.
1 ajuin
12
Pel en snipper de ui. Fruit hem in de boter. Doe er de boontjes bij en laat met een deksel op de pot garen op een zacht vuur. Kruid de boontjes met peper en zout.
13
Laat de aardappelen uitlekken op keukenpapier.
14
Trek aan een bil van de eend. Als ze los zit, is de eend gaar.
15
Serveer de eend in zijn geheel met de gekonfijte aardappelen en de boontjes.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelenkleine
800 g
Boter
1 een klontje
Eendenvet
320 g
Peper
Zout
Eend
1
Tijm
Laurier
Look
2 teentjes
Rozemarijn
Prinsessenboontjes
400 g
Ajuin
1
Gebraden eend met gekonfijte aardappelen en boontjes
Dit recept haalde Jeroen bij vier vrijgezelle boeren in het noorden van Frankrijk. Het is een heel zuiver, natuurlijk gerecht waarvoor je een tamme eend gebruikt.Instructies
Gebraden eend met gekonfijte aardappelen en boontjes
1
Verwarm de oven voor tot 150 °C.
1 een klontje boter, 320 g eendenvet
2
Smelt een klontje boter in een grote kookpot op het vuur. Doe er een eetlepel eendenvet bij.
TIPEendenvet kleurt niet zo mooi als boter. Daarom gebruik je zowel eendenvet als boter.
peper, zout, 1 eend
3
Kruid de eend met peper en zout, zowel vanbinnen als vanbuiten. Om vanbinnen te kruiden zet je de eend rechtop in een kommetje.
tijm, laurier
4
Kleur de eend rondom aan in de vetstof. Doe er een scheutje water bij. Leg er enkele blaadjes laurier en takjes tijm bij en zet een deksel op de kookpot.
5
Zet de eend 3 uur in de voorverwarmde oven.
800 g Vastkokende aardappelen
6
Schil de aardappelen met een dunschiller.
7
Smelt het resterende eendenvet in een kookpot. Doe er de aardappelen in en kruid met peper en zout.
2 teentjes Look, rozemarijn
8
Kneus en pel de knoflook en leg de tenen in het vet. Doe er enkele takjes tijm, een takje rozemarijn en enkele blaadjes laurier bij.
9
Laat de aardappelen op een heel zacht vuur konfijten in het vet. Controleer met een scherp mesje of ze gaar zijn.
400 g prinsessenboontjes
10
Breek de toppen van de prinsessenboontjes.
11
Smelt een klontje boter in een kookpot.
1 ajuin
12
Pel en snipper de ui. Fruit hem in de boter. Doe er de boontjes bij en laat met een deksel op de pot garen op een zacht vuur. Kruid de boontjes met peper en zout.
13
Laat de aardappelen uitlekken op keukenpapier.
14
Trek aan een bil van de eend. Als ze los zit, is de eend gaar.
15
Serveer de eend in zijn geheel met de gekonfijte aardappelen en de boontjes.