Oester met salsa van komkommer, appel en granité van sake
Oester met salsa van komkommer, appel en granité van sake
Een oester met frisse salsa van komkommer en appel met schilferijs van sake als hapje van het Nationale Kerstmenu 2024.
Oester met salsa van komkommer, appel en granité van sake
Oester met salsa van komkommer, appel en granité van sake
Een oester met frisse salsa van komkommer en appel met schilferijs van sake als hapje van het Nationale Kerstmenu 2024.
Ingrediënten
4 personen
Sake
0,1 l
Gembersiroop
0,1 l
Water
0,5 dl
Sojasaus
1 el
Limoensap
3 el
Oesters
8
Zure room
100 g
Komkommers
0,25
Sjalotten
0,5
Granny Smith
0,5
Sesamolie
1 scheutje
Sushiazijn
1 scheutje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
0,1 l sake, 0,1 l gembersiroop, 0,5 dl Water, 1 el sojasaus, 3 el limoensap
1
Meng de sake met de gembersiroop, het water, de sojasaus en het limoensap.
2
Zet 2 uur in de diepvries. Roer af en toe om zodat je mooi schilferijs krijgt.
100 g Zure room
3
Schep de zure room in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.
8 oesters
4
Haal de oesters uit hun schelpen en laat uitlekken. Bewaar de onderste schelpen.
0,25 komkommers, 0,5 Granny Smith, 0,5 Sjalotten
5
Snijd de komkommer, de appel en de sjalot fijn.
1 scheutje sesamolie, 1 scheutje Sushiazijn
6
Doe alles in een kom, voeg er een scheutje sesamolie en sushiazijn aan toe en meng.
7
Leg de oesters met de bolle kant naar boven in hun schelpen en lepel er wat salsa over.
8
Werk de oesters af met wat zure room en granité van sake.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!0,1 l sake, 0,1 l gembersiroop, 0,5 dl Water, 1 el sojasaus, 3 el limoensap
1
Meng de sake met de gembersiroop, het water, de sojasaus en het limoensap.
2
Zet 2 uur in de diepvries. Roer af en toe om zodat je mooi schilferijs krijgt.
100 g Zure room
3
Schep de zure room in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.
8 oesters
4
Haal de oesters uit hun schelpen en laat uitlekken. Bewaar de onderste schelpen.
0,25 komkommers, 0,5 Granny Smith, 0,5 Sjalotten
5
Snijd de komkommer, de appel en de sjalot fijn.
1 scheutje sesamolie, 1 scheutje Sushiazijn
6
Doe alles in een kom, voeg er een scheutje sesamolie en sushiazijn aan toe en meng.
7
Leg de oesters met de bolle kant naar boven in hun schelpen en lepel er wat salsa over.
8
Werk de oesters af met wat zure room en granité van sake.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
2u 15m
Ingrediënten
Sake
0,1 l
Gembersiroop
0,1 l
Water
0,5 dl
Sojasaus
1 el
Limoensap
3 el
Oesters
8
Zure room
100 g
Komkommers
0,25
Sjalotten
0,5
Granny Smith
0,5
Sesamolie
1 scheutje
Sushiazijn
1 scheutje
Oester met salsa van komkommer, appel en granité van sake
Een oester met frisse salsa van komkommer en appel met schilferijs van sake als hapje van het Nationale Kerstmenu 2024.Instructies
0,1 l sake, 0,1 l gembersiroop, 0,5 dl Water, 1 el sojasaus, 3 el limoensap
1
Meng de sake met de gembersiroop, het water, de sojasaus en het limoensap.
2
Zet 2 uur in de diepvries. Roer af en toe om zodat je mooi schilferijs krijgt.
100 g Zure room
3
Schep de zure room in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.
8 oesters
4
Haal de oesters uit hun schelpen en laat uitlekken. Bewaar de onderste schelpen.
0,25 komkommers, 0,5 Granny Smith, 0,5 Sjalotten
5
Snijd de komkommer, de appel en de sjalot fijn.
1 scheutje sesamolie, 1 scheutje Sushiazijn
6
Doe alles in een kom, voeg er een scheutje sesamolie en sushiazijn aan toe en meng.
7
Leg de oesters met de bolle kant naar boven in hun schelpen en lepel er wat salsa over.
8
Werk de oesters af met wat zure room en granité van sake.