Instructies
4 personen
0,1 l sake, 0,1 l gembersiroop, 0,5 dl Water, 1 el sojasaus, 3 el limoensap
1
Meng de sake met de gembersiroop, het water, de sojasaus en het limoensap.
2
Zet 2 uur in de diepvries. Roer af en toe om zodat je mooi schilferijs krijgt.
100 g Zure room
3
Schep de zure room in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.
8 oesters
4
Haal de oesters uit hun schelpen en laat uitlekken. Bewaar de onderste schelpen.
0,25 komkommers, 0,5 Granny Smith, 0,5 Sjalotten
5
Snijd de komkommer, de appel en de sjalot fijn.
1 scheutje sesamolie, 1 scheutje Sushiazijn
6
Doe alles in een kom, voeg er een scheutje sesamolie en sushiazijn aan toe en meng.
7
Leg de oesters met de bolle kant naar boven in hun schelpen en lepel er wat salsa over.
8