Instructies

4 personen
0,1 l sake, 0,1 l gembersiroop, 0,5 dl Water, 1 el sojasaus, 3 el limoensap
1

Meng de sake met de gembersiroop, het water, de sojasaus en het limoensap.

2

Zet 2 uur in de diepvries. Roer af en toe om zodat je mooi schilferijs krijgt.

100 g Zure room
3

Schep de zure room in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.

8 oesters
4

Haal de oesters uit hun schelpen en laat uitlekken. Bewaar de onderste schelpen.

0,25 komkommers, 0,5 Granny Smith, 0,5 Sjalotten
5

Snijd de komkommer, de appel en de sjalot fijn.

1 scheutje sesamolie, 1 scheutje Sushiazijn
6

Doe alles in een kom, voeg er een scheutje sesamolie en sushiazijn aan toe en meng.

7

Leg de oesters met de bolle kant naar boven in hun schelpen en lepel er wat salsa over.

8

Werk de oesters af met wat zure room en granité van sake.