Kaasbroodje met ei en komkommer-tomatensalade
Kaasbroodje met ei en komkommer-tomatensalade
Kaasbroodje met ei en komkommer-tomatensalade
Kaasbroodje met ei en komkommer-tomatensalade
Ingrediënten
4 personen
Bloem
1.000 g
Water
400 ml
Water
1 scheutje
Gedroogde gist
1 tl
Olie met neutrale smaak
50 g
Eieren
3
Kristalsuiker
1 tl
Zout
1 tl
Zout
Komkommersklein
2
Tomaten
3
Rode ui
1
Olijfolie
1 scheutje
Azijn
1 scheutje
Peper
Walnotengemalen
100 g
Platte peterselie
Gemalen kaasmozarella kaas en een hardere, rijpere kaas
200 g
Boter
50 g
Eierdooier
1
Benodigdheden
Weegschaal, keukenmachine
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
VOORBEREIDING:
1.000 g bloem, 400 ml Water, 1 tl gedroogde gist, 50 g olie met neutrale smaak, 1 ei, 1 tl kristalsuiker, 1 tl zout
1
Doe de bloem met het water, de gist, de olie, het zout, de suiker en het ei in een kom. Laat het deeg minstens 10 minuten rustig kneden in de keukenmachine.
2
Dek het deeg af met een handdoek en laat het 2 uur rijzen op een warme plaats.
SALADE MET WALNOTEN:
2 komkommers, 3 tomaten, 1 rode ui
3
Pel de rode ui, snijd de ui in twee en vervolgens in dunne halve maantjes. Schil de komkommers en snijd ze in schijfjes. Doe alles in een grote kom. Verwijder de kroontjes van de tomaten, snijd de tomaten in stukken en voeg ze toe aan de salade.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje azijn, peper, zout, 100 g Walnoten
4
Meng de gemalen walnoten onder de salade. Voeg de olijfolie en de azijn toe, kruid met peper en zout en laat de salade marineren.
platte peterselie
5
Snijd de platte peterselie grof en voeg toe.
KAASBROOD (khachapuri)
200 g gemalen kaas, 50 g boter, 1 ei
6
Rasp de twee soorten kaas en doe ze in een kom met de boter. Breek er een eitje bij en meng het geheel goed onder elkaar.
7
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
8
Kneed de lucht eruit van het deeg.
9
Deel het deeg in 4 gelijke stukken. Kneed een deel van het deeg tot een platte ovaal met opstaande randen.
10
Knijp de uiteinden mooi toe (zodat het lijkt op een boot) en verplaats het deeg naar een ovenplaat met wat bloem. Schep het kaasmengsel in het deeg.
1 eierdooier, 1 scheutje Water
11
Kluts een dooier met een scheutje water in een kommetje. Strijk de randen van de ‘kaasboot’ in met dit mengsel en schuif de ovenplaat 20 minuten in de oven.
1 ei
12
Haal de khachapuri uit de oven, maak een putje in het midden met de bolle kant van een lepel en breek een eitje in het midden van het brood.
13
Schuif de hartige taart nog eens 5 à 10 minuten in de hete oven, tot het eiwit mooi gegaard is.
14
Serveer de Georgische pizza met de eenvoudige komkommer/tomatensla.
VOORBEREIDING:
1.000 g bloem, 400 ml Water, 1 tl gedroogde gist, 50 g olie met neutrale smaak, 1 ei, 1 tl kristalsuiker, 1 tl zout
1
Doe de bloem met het water, de gist, de olie, het zout, de suiker en het ei in een kom. Laat het deeg minstens 10 minuten rustig kneden in de keukenmachine.
2
Dek het deeg af met een handdoek en laat het 2 uur rijzen op een warme plaats.
SALADE MET WALNOTEN:
2 komkommers, 3 tomaten, 1 rode ui
3
Pel de rode ui, snijd de ui in twee en vervolgens in dunne halve maantjes. Schil de komkommers en snijd ze in schijfjes. Doe alles in een grote kom. Verwijder de kroontjes van de tomaten, snijd de tomaten in stukken en voeg ze toe aan de salade.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje azijn, peper, zout, 100 g Walnoten
4
Meng de gemalen walnoten onder de salade. Voeg de olijfolie en de azijn toe, kruid met peper en zout en laat de salade marineren.
platte peterselie
5
Snijd de platte peterselie grof en voeg toe.
KAASBROOD (khachapuri)
200 g gemalen kaas, 50 g boter, 1 ei
6
Rasp de twee soorten kaas en doe ze in een kom met de boter. Breek er een eitje bij en meng het geheel goed onder elkaar.
7
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
8
Kneed de lucht eruit van het deeg.
9
Deel het deeg in 4 gelijke stukken. Kneed een deel van het deeg tot een platte ovaal met opstaande randen.
10
Knijp de uiteinden mooi toe (zodat het lijkt op een boot) en verplaats het deeg naar een ovenplaat met wat bloem. Schep het kaasmengsel in het deeg.
1 eierdooier, 1 scheutje Water
11
Kluts een dooier met een scheutje water in een kommetje. Strijk de randen van de ‘kaasboot’ in met dit mengsel en schuif de ovenplaat 20 minuten in de oven.
1 ei
12
Haal de khachapuri uit de oven, maak een putje in het midden met de bolle kant van een lepel en breek een eitje in het midden van het brood.
13
Schuif de hartige taart nog eens 5 à 10 minuten in de hete oven, tot het eiwit mooi gegaard is.
14
Serveer de Georgische pizza met de eenvoudige komkommer/tomatensla.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Bloem
1.000 g
Water
400 ml
Water
1 scheutje
Gedroogde gist
1 tl
Olie met neutrale smaak
50 g
Eieren
3
Kristalsuiker
1 tl
Zout
1 tl
Zout
Komkommersklein
2
Tomaten
3
Rode ui
1
Olijfolie
1 scheutje
Azijn
1 scheutje
Peper
Walnotengemalen
100 g
Platte peterselie
Gemalen kaasmozarella kaas en een hardere, rijpere kaas
200 g
Boter
50 g
Eierdooier
1
Kaasbroodje met ei en komkommer-tomatensalade
Er zijn veel verschillende recepten voor khachapuri, een typisch Georgisch kaasbrood met ei. Jeroen vult een ovaalvormige broodje met twee soorten kaas en bakt ze af met een eitje erbovenop. Scheur een stuk van het gebakken brood om in het ei en de gesmolten kaas te doppen, en serveer er een eenvoudige salade met tomaat en komkommer bij.Instructies
VOORBEREIDING:
1.000 g bloem, 400 ml Water, 1 tl gedroogde gist, 50 g olie met neutrale smaak, 1 ei, 1 tl kristalsuiker, 1 tl zout
1
Doe de bloem met het water, de gist, de olie, het zout, de suiker en het ei in een kom. Laat het deeg minstens 10 minuten rustig kneden in de keukenmachine.
2
Dek het deeg af met een handdoek en laat het 2 uur rijzen op een warme plaats.
SALADE MET WALNOTEN:
2 komkommers, 3 tomaten, 1 rode ui
3
Pel de rode ui, snijd de ui in twee en vervolgens in dunne halve maantjes. Schil de komkommers en snijd ze in schijfjes. Doe alles in een grote kom. Verwijder de kroontjes van de tomaten, snijd de tomaten in stukken en voeg ze toe aan de salade.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje azijn, peper, zout, 100 g Walnoten
4
Meng de gemalen walnoten onder de salade. Voeg de olijfolie en de azijn toe, kruid met peper en zout en laat de salade marineren.
platte peterselie
5
Snijd de platte peterselie grof en voeg toe.
KAASBROOD (khachapuri)
200 g gemalen kaas, 50 g boter, 1 ei
6
Rasp de twee soorten kaas en doe ze in een kom met de boter. Breek er een eitje bij en meng het geheel goed onder elkaar.
7
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
8
Kneed de lucht eruit van het deeg.
9
Deel het deeg in 4 gelijke stukken. Kneed een deel van het deeg tot een platte ovaal met opstaande randen.
10
Knijp de uiteinden mooi toe (zodat het lijkt op een boot) en verplaats het deeg naar een ovenplaat met wat bloem. Schep het kaasmengsel in het deeg.
1 eierdooier, 1 scheutje Water
11
Kluts een dooier met een scheutje water in een kommetje. Strijk de randen van de ‘kaasboot’ in met dit mengsel en schuif de ovenplaat 20 minuten in de oven.
1 ei
12
Haal de khachapuri uit de oven, maak een putje in het midden met de bolle kant van een lepel en breek een eitje in het midden van het brood.
13
Schuif de hartige taart nog eens 5 à 10 minuten in de hete oven, tot het eiwit mooi gegaard is.
14
Serveer de Georgische pizza met de eenvoudige komkommer/tomatensla.