Brochette van rundvlees met witloofsalade en dressing van blauwe kaas
Brochette van rundvlees met witloofsalade en dressing van blauwe kaas
Ingrediënten
4 personen
Aardappelenkleien
500 g
Rundsvleeskleinhoofd
800 g
Rapen
1 bosje
Spruiten
200 g
Champignons
250 g
Rode ui
1
Peper
Zout
Olijfolie
Blauwe kaas
200 g
Scherpe mosterd
1 el
Yoghurt
6 el
Notenolie
1 scheutje
Appelazijn
1 scheutje
Pepers
Waterkers
1 bosje
Witloof
4 stronken
Appel
1
Walnoten
handvol
Grof zout
Benodigdheden
Waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De brochettes
800 g rundsvlees
1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
1 bosje rapen
2
Breng water aan de kook in een kookpot. Schil de rapen en snijd ze in stukken ter grootte van een spruitje.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
200 g spruiten
3
Maak de spruiten schoon en maak met een scherp mes een kruisje in de steel.
4
Doe eerst de spruiten in het kokende water. Doe er na een paar minuten de stukken raap bij. Kook ze samen beetgaar.
5
Giet af en spoel ze meteen onder koud water om de garing te stoppen.
250 g champignons
6
Snijd de champignons ongeveer even groot.
1 rode ui
7
Pel de rode ui en snijd hem in vier. Maak de rokken los.
8
Snijd het vlees in gelijke stukken.
9
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
peper, zout, olijfolie
10
Steek de groenten en het vlees afwisselend op de spiezen. Kruid de spiezen aan beide kanten met peper en zout. Sprenkel er wat olijfolie over.
11
Verhit een grillpan op een hoog vuur. Schroei de brochettes rondom dicht in de hete pan.
12
Leg de brochettes in een ovenschaal en laat ze 10 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.
500 g aardappelen
13
Spoel intussen de aardappelen in water, maar schil ze niet. Kook ze gaar in gezouten water.
De dressing
200 g blauwe kaas
14
Verbrokkel de blauwe kaas in een kom. Giet er een scheutje heet water bij en roer de kaas los met een garde.
1 el scherpe mosterd, 6 el Yoghurt, 1 scheutje notenolie, 1 scheutje appelazijn, pepers, zout
15
Doe er mosterd, yoghurt, een scheutje notenolie en een scheutje appelazijn bij. Kruid met peper en zout.
De salade
1 bosje Waterkers
16
Spoel de waterkers en laat uitlekken in een vergiet.
4 stronken witloof
17
Haal de harde kern uit het witloof en snijd het in niet te kleine stukken.
1 appel
18
Snijd de appel in dikke repen (julienne).
19
Meng de waterkers met het witloof en de appel. Kruid met peper en zout. Doe er vlak voor het serveren de dressing bij.
handvol Walnoten
20
Breek de walnoten en strooi ze over de salade.
Afwerken en serveren
olijfolie, grof zout
21
Werk de aardappelen af met een likje olijfolie en een snuif grof zout.
22
Serveer de brochettes met de witloofsalade en de aardappelen.
De brochettes
800 g rundsvlees
1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
1 bosje rapen
2
Breng water aan de kook in een kookpot. Schil de rapen en snijd ze in stukken ter grootte van een spruitje.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
200 g spruiten
3
Maak de spruiten schoon en maak met een scherp mes een kruisje in de steel.
4
Doe eerst de spruiten in het kokende water. Doe er na een paar minuten de stukken raap bij. Kook ze samen beetgaar.
5
Giet af en spoel ze meteen onder koud water om de garing te stoppen.
250 g champignons
6
Snijd de champignons ongeveer even groot.
1 rode ui
7
Pel de rode ui en snijd hem in vier. Maak de rokken los.
8
Snijd het vlees in gelijke stukken.
9
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
peper, zout, olijfolie
10
Steek de groenten en het vlees afwisselend op de spiezen. Kruid de spiezen aan beide kanten met peper en zout. Sprenkel er wat olijfolie over.
11
Verhit een grillpan op een hoog vuur. Schroei de brochettes rondom dicht in de hete pan.
12
Leg de brochettes in een ovenschaal en laat ze 10 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.
500 g aardappelen
13
Spoel intussen de aardappelen in water, maar schil ze niet. Kook ze gaar in gezouten water.
De dressing
200 g blauwe kaas
14
Verbrokkel de blauwe kaas in een kom. Giet er een scheutje heet water bij en roer de kaas los met een garde.
1 el scherpe mosterd, 6 el Yoghurt, 1 scheutje notenolie, 1 scheutje appelazijn, pepers, zout
15
Doe er mosterd, yoghurt, een scheutje notenolie en een scheutje appelazijn bij. Kruid met peper en zout.
De salade
1 bosje Waterkers
16
Spoel de waterkers en laat uitlekken in een vergiet.
4 stronken witloof
17
Haal de harde kern uit het witloof en snijd het in niet te kleine stukken.
1 appel
18
Snijd de appel in dikke repen (julienne).
19
Meng de waterkers met het witloof en de appel. Kruid met peper en zout. Doe er vlak voor het serveren de dressing bij.
handvol Walnoten
20
Breek de walnoten en strooi ze over de salade.
Afwerken en serveren
olijfolie, grof zout
21
Werk de aardappelen af met een likje olijfolie en een snuif grof zout.
22
Serveer de brochettes met de witloofsalade en de aardappelen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Aardappelenkleien
500 g
Rundsvleeskleinhoofd
800 g
Rapen
1 bosje
Spruiten
200 g
Champignons
250 g
Rode ui
1
Peper
Zout
Olijfolie
Blauwe kaas
200 g
Scherpe mosterd
1 el
Yoghurt
6 el
Notenolie
1 scheutje
Appelazijn
1 scheutje
Pepers
Waterkers
1 bosje
Witloof
4 stronken
Appel
1
Walnoten
handvol
Grof zout
Brochette van rundvlees met witloofsalade en dressing van blauwe kaas
Brochettes worden meestal geassocieerd met een zomerse barbecue, maar je kunt ze ook perfect in de winter maken met stukken rundvlees, winterse groenten en een witloofsalade met dressing van blauwe kaas.Instructies
De brochettes
800 g rundsvlees
1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
1 bosje rapen
2
Breng water aan de kook in een kookpot. Schil de rapen en snijd ze in stukken ter grootte van een spruitje.
200 g spruiten
3
Maak de spruiten schoon en maak met een scherp mes een kruisje in de steel.
4
Doe eerst de spruiten in het kokende water. Doe er na een paar minuten de stukken raap bij. Kook ze samen beetgaar.
5
Giet af en spoel ze meteen onder koud water om de garing te stoppen.
250 g champignons
6
Snijd de champignons ongeveer even groot.
1 rode ui
7
Pel de rode ui en snijd hem in vier. Maak de rokken los.
8
Snijd het vlees in gelijke stukken.
9
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
peper, zout, olijfolie
10
Steek de groenten en het vlees afwisselend op de spiezen. Kruid de spiezen aan beide kanten met peper en zout. Sprenkel er wat olijfolie over.
11
Verhit een grillpan op een hoog vuur. Schroei de brochettes rondom dicht in de hete pan.
12
Leg de brochettes in een ovenschaal en laat ze 10 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.
500 g aardappelen
13
Spoel intussen de aardappelen in water, maar schil ze niet. Kook ze gaar in gezouten water.
De dressing
200 g blauwe kaas
14
Verbrokkel de blauwe kaas in een kom. Giet er een scheutje heet water bij en roer de kaas los met een garde.
1 el scherpe mosterd, 6 el Yoghurt, 1 scheutje notenolie, 1 scheutje appelazijn, pepers, zout
15
Doe er mosterd, yoghurt, een scheutje notenolie en een scheutje appelazijn bij. Kruid met peper en zout.
De salade
1 bosje Waterkers
16
Spoel de waterkers en laat uitlekken in een vergiet.
4 stronken witloof
17
Haal de harde kern uit het witloof en snijd het in niet te kleine stukken.
1 appel
18
Snijd de appel in dikke repen (julienne).
19
Meng de waterkers met het witloof en de appel. Kruid met peper en zout. Doe er vlak voor het serveren de dressing bij.
handvol Walnoten
20
Breek de walnoten en strooi ze over de salade.
Afwerken en serveren
olijfolie, grof zout
21
Werk de aardappelen af met een likje olijfolie en een snuif grof zout.
22
Serveer de brochettes met de witloofsalade en de aardappelen.