Instructies

4 personen

De brochettes

800 g rundsvlees
1

Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

1 bosje rapen
2

Breng water aan de kook in een kookpot. Schil de rapen en snijd ze in stukken ter grootte van een spruitje.

200 g spruiten
3

Maak de spruiten schoon en maak met een scherp mes een kruisje in de steel.

4

Doe eerst de spruiten in het kokende water. Doe er na een paar minuten de stukken raap bij. Kook ze samen beetgaar.

5

Giet af en spoel ze meteen onder koud water om de garing te stoppen.

250 g champignons
6

Snijd de champignons ongeveer even groot.

1 rode ui
7

Pel de rode ui en snijd hem in vier. Maak de rokken los.

8

Snijd het vlees in gelijke stukken.

9

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

peper, zout, olijfolie
10

Steek de groenten en het vlees afwisselend op de spiezen. Kruid de spiezen aan beide kanten met peper en zout. Sprenkel er wat olijfolie over.

11

Verhit een grillpan op een hoog vuur. Schroei de brochettes rondom dicht in de hete pan.

12

Leg de brochettes in een ovenschaal en laat ze 10 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.

500 g aardappelen
13

Spoel intussen de aardappelen in water, maar schil ze niet. Kook ze gaar in gezouten water.

De dressing

200 g blauwe kaas
14

Verbrokkel de blauwe kaas in een kom. Giet er een scheutje heet water bij en roer de kaas los met een garde.

1 el scherpe mosterd, 6 el Yoghurt, 1 scheutje notenolie, 1 scheutje appelazijn, pepers, zout
15

Doe er mosterd, yoghurt, een scheutje notenolie en een scheutje appelazijn bij. Kruid met peper en zout.

De salade

1 bosje Waterkers
16

Spoel de waterkers en laat uitlekken in een vergiet.

4 stronken witloof
17

Haal de harde kern uit het witloof en snijd het in niet te kleine stukken.

1 appel
18

Snijd de appel in dikke repen (julienne).

19

Meng de waterkers met het witloof en de appel. Kruid met peper en zout. Doe er vlak voor het serveren de dressing bij.

handvol Walnoten
20

Breek de walnoten en strooi ze over de salade.

Afwerken en serveren

olijfolie, grof zout
21

Werk de aardappelen af met een likje olijfolie en een snuif grof zout.

22

Serveer de brochettes met de witloofsalade en de aardappelen.