Witte en zwarte pens met knolselderstoemp en gebakken appelen
Witte en zwarte pens met knolselderstoemp en gebakken appelen
Witte en zwarte pens met knolselderstoemp en gebakken appelen
Witte en zwarte pens met knolselderstoemp en gebakken appelen
Ingrediënten
4 personen
Zout
1 snuifje
Aardappelen
500 g
Knolselders
500 g
Boter
1 een klontje
Zwarte pensen
2
Witte pensen
2
Boskoop appels
2
Bruine suiker
2 el
Melk
1 scheutje
Eierdooier
1
Nootmuskaat
1 snuifje
Selderijzout
1 snuifje
Mosterd
1 el
Benodigdheden
Gekarteld mes, pureestamper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 snuifje zout, 500 g aardappelen, 500 g knolselders
1
Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Schil de knolselder met een gekarteld mes, snijd ze in grote stukken en kook ze samen met de aardappelen gaar.
1 een klontje boter, 2 zwarte pensen, 2 witte pensen
2
Smelt een klontje boter in een pan op een zacht vuur en bak de pensen langzaam goudbruin.
2 Boskoop appels
3
Smelt boter in een tweede pan. Snijd de appels in vier en verwijder het klokhuis. Snijd ze vervolgens nog eens in twee en leg ze in de bruisende boter.
2 el bruine suiker
4
Strooi wat bruine suiker over de appels en laat ze karamelliseren. Draai de appeltjes na een tijd even om.
1 scheutje melk, 1 eierdooier, 1 snuifje nootmuskaat, 1 snuifje selderijzout
5
Giet de aardappelen en de knolselder af. Voeg de melk, eidooier, nootmuskaat, selderzout en boter toe en stamp alles tot een puree.
1 el mosterd
6
Schep een flinke lepel knolselderstoemp op een bord en schep er de gebakken appeltjes en gebakken pens bij. Voor de liefhebbers: werk af met een lepeltje mosterd.
1 snuifje zout, 500 g aardappelen, 500 g knolselders
1
Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Schil de knolselder met een gekarteld mes, snijd ze in grote stukken en kook ze samen met de aardappelen gaar.
1 een klontje boter, 2 zwarte pensen, 2 witte pensen
2
Smelt een klontje boter in een pan op een zacht vuur en bak de pensen langzaam goudbruin.
2 Boskoop appels
3
Smelt boter in een tweede pan. Snijd de appels in vier en verwijder het klokhuis. Snijd ze vervolgens nog eens in twee en leg ze in de bruisende boter.
2 el bruine suiker
4
Strooi wat bruine suiker over de appels en laat ze karamelliseren. Draai de appeltjes na een tijd even om.
1 scheutje melk, 1 eierdooier, 1 snuifje nootmuskaat, 1 snuifje selderijzout
5
Giet de aardappelen en de knolselder af. Voeg de melk, eidooier, nootmuskaat, selderzout en boter toe en stamp alles tot een puree.
1 el mosterd
6
Schep een flinke lepel knolselderstoemp op een bord en schep er de gebakken appeltjes en gebakken pens bij. Voor de liefhebbers: werk af met een lepeltje mosterd.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Zout
1 snuifje
Aardappelen
500 g
Knolselders
500 g
Boter
1 een klontje
Zwarte pensen
2
Witte pensen
2
Boskoop appels
2
Bruine suiker
2 el
Melk
1 scheutje
Eierdooier
1
Nootmuskaat
1 snuifje
Selderijzout
1 snuifje
Mosterd
1 el
Witte en zwarte pens met knolselderstoemp en gebakken appelen
Qua no-nonsense koken kan het wel tellen in de bekendste keuken van Vlaanderen. Heerlijke pensen met gebakken appelen en knolselderstoemp. Eenvoudig en lekker, zo hebben we het eigenlijk het liefst.Instructies
1 snuifje zout, 500 g aardappelen, 500 g knolselders
1
Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Schil de knolselder met een gekarteld mes, snijd ze in grote stukken en kook ze samen met de aardappelen gaar.
1 een klontje boter, 2 zwarte pensen, 2 witte pensen
2
Smelt een klontje boter in een pan op een zacht vuur en bak de pensen langzaam goudbruin.
2 Boskoop appels
3
Smelt boter in een tweede pan. Snijd de appels in vier en verwijder het klokhuis. Snijd ze vervolgens nog eens in twee en leg ze in de bruisende boter.
2 el bruine suiker
4
Strooi wat bruine suiker over de appels en laat ze karamelliseren. Draai de appeltjes na een tijd even om.
1 scheutje melk, 1 eierdooier, 1 snuifje nootmuskaat, 1 snuifje selderijzout
5
Giet de aardappelen en de knolselder af. Voeg de melk, eidooier, nootmuskaat, selderzout en boter toe en stamp alles tot een puree.
1 el mosterd
6
Schep een flinke lepel knolselderstoemp op een bord en schep er de gebakken appeltjes en gebakken pens bij. Voor de liefhebbers: werk af met een lepeltje mosterd.