dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Toast met gemarineerde zalm en citrusdrank (thumbnail)Toast met gemarineerde zalm en citrusdrank

Toast met gemarineerde zalm en citrusdrank

40m
20
-
2K
Recepten

Toast met gemarineerde zalm en citrusdrank

Soms kan eenvoudig heel erg lekker zijn: een snelgemaakt citrusdrankje met een toast en in citrus gemarineerde zalm. Een zomerse variatie op de Scandinavische gravad lax.
Toast met gemarineerde zalm en citrusdrank (thumbnail)Toast met gemarineerde zalm en citrusdrank

Toast met gemarineerde zalm en citrusdrank

40m
20
-
2K
Recepten

Toast met gemarineerde zalm en citrusdrank

Soms kan eenvoudig heel erg lekker zijn: een snelgemaakt citrusdrankje met een toast en in citrus gemarineerde zalm. Een zomerse variatie op de Scandinavische gravad lax.
Type gerechtTussendoortje
Totale tijd40m
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes2K

Ingrediënten

4 personen
Citroen
1
Limoenen
2
Sinaasappelen
3
Roze pompelmoes
1
Zalmfilets
400 g
Dille
0,5 bosjes
Zout
1 tl
Kristalsuiker
1 tl
Pompelmoes
1
Peper
Feta
200 g
Ricotta
200 g
Olijfolie
Amandelen
50 g
Roggebrood
1
Tonic
2 flesjes
Suikersiroop
1 scheutje
Munt
Tuinkers
1 een toefje
Honing

Benodigdheden

Blender, een blender, keukenpapier

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De agrumdrank

1 citroen, 1 limoen, 2 sinaasappelen, 1 roze pompelmoes
1
Pers de citroen, de limoen, de sinaasappels en de pompelmoes. Laat het sap in de koelkast afkoelen.

De gemarineerde zalm

400 g zalmfilets
2
Snijd de zalm in dunne plakjes en leg ze in een kom.
0,5 bosjes dille
3
Snipper de dille.
1 tl zout, 1 tl kristalsuiker
4
Strooi het zout, de suiker en de dille over de zalm. Meng goed en laat marineren.
1 sinaasappel, 1 Pompelmoes, 1 limoen, peper
5
Snijd de buitenste schil van de sinaasappel, pompelmoes en limoen. Snijd dan de partjes tussen de vliezen uit (peler à vif). Vang het sap op en sprenkel het over de zalm. Kruid met peper en laat de zalm verder marineren in de koelkast.
200 g feta, 200 g ricotta, olijfolie
6
Mix de feta met de ricotta in de blender. Doe er een scheutje olijfolie bij en kruid met veel peper. Mix nog een keer tot een smeuïge crème.
TIPLiefhebbers kunnen ook nog een lepel mierikswortelpuree toevoegen.
50 g amandelen
7
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en rooster de amandelschilfers goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 roggebrood
8
Snijd het brood in dikke sneden en rooster ze in de broodrooster.

Afwerken en serveren

2 flesjes tonic, 1 scheutje suikersiroop, Munt
9
Haal het citrussap uit de koelkast en giet er de tonic en een scheut suikersiroop bij. Stop enkele takjes verse munt in de kan.
TIPHeb je geen suikersiroop? Doe er dan wat bloemsuiker bij. Die lost ook snel op.
1 een toefje tuinkers
10
Smeer de feta-ricottacrème op de toasten. Leg er enkele toefjes tuinkers en de gemarineerde zalm op.
honing
11
Werk af met partjes citrus, geroosterde amandelschilfers en een drupje honing.
1
Pers de citroen, de limoen, de sinaasappels en de pompelmoes. Laat het sap in de koelkast afkoelen.

Instructies

De agrumdrank

1 citroen, 1 limoen, 2 sinaasappelen, 1 roze pompelmoes
1
Pers de citroen, de limoen, de sinaasappels en de pompelmoes. Laat het sap in de koelkast afkoelen.

De gemarineerde zalm

400 g zalmfilets
2
Snijd de zalm in dunne plakjes en leg ze in een kom.
0,5 bosjes dille
3
Snipper de dille.
1 tl zout, 1 tl kristalsuiker
4
Strooi het zout, de suiker en de dille over de zalm. Meng goed en laat marineren.
1 sinaasappel, 1 Pompelmoes, 1 limoen, peper
5
Snijd de buitenste schil van de sinaasappel, pompelmoes en limoen. Snijd dan de partjes tussen de vliezen uit (peler à vif). Vang het sap op en sprenkel het over de zalm. Kruid met peper en laat de zalm verder marineren in de koelkast.
200 g feta, 200 g ricotta, olijfolie
6
Mix de feta met de ricotta in de blender. Doe er een scheutje olijfolie bij en kruid met veel peper. Mix nog een keer tot een smeuïge crème.
TIPLiefhebbers kunnen ook nog een lepel mierikswortelpuree toevoegen.
50 g amandelen
7
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en rooster de amandelschilfers goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 roggebrood
8
Snijd het brood in dikke sneden en rooster ze in de broodrooster.

Afwerken en serveren

2 flesjes tonic, 1 scheutje suikersiroop, Munt
9
Haal het citrussap uit de koelkast en giet er de tonic en een scheut suikersiroop bij. Stop enkele takjes verse munt in de kan.
TIPHeb je geen suikersiroop? Doe er dan wat bloemsuiker bij. Die lost ook snel op.
1 een toefje tuinkers
10
Smeer de feta-ricottacrème op de toasten. Leg er enkele toefjes tuinkers en de gemarineerde zalm op.
honing
11
Werk af met partjes citrus, geroosterde amandelschilfers en een drupje honing.
1
Pers de citroen, de limoen, de sinaasappels en de pompelmoes. Laat het sap in de koelkast afkoelen.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Toast met gemarineerde zalm en citrusdrank (thumbnail)Toast met gemarineerde zalm en citrusdrank
4 personen
40m
Ingrediënten
Citroen
1
Limoenen
2
Sinaasappelen
3
Roze pompelmoes
1
Zalmfilets
400 g
Dille
0,5 bosjes
Zout
1 tl
Kristalsuiker
1 tl
Pompelmoes
1
Peper
Feta
200 g
Ricotta
200 g
Olijfolie
Amandelen
50 g
Roggebrood
1
Tonic
2 flesjes
Suikersiroop
1 scheutje
Munt
Tuinkers
1 een toefje
Honing

Toast met gemarineerde zalm en citrusdrank

Soms kan eenvoudig heel erg lekker zijn: een snelgemaakt citrusdrankje met een toast en in citrus gemarineerde zalm. Een zomerse variatie op de Scandinavische gravad lax.
Instructies

De agrumdrank

1 citroen, 1 limoen, 2 sinaasappelen, 1 roze pompelmoes
1
Pers de citroen, de limoen, de sinaasappels en de pompelmoes. Laat het sap in de koelkast afkoelen.

De gemarineerde zalm

400 g zalmfilets
2
Snijd de zalm in dunne plakjes en leg ze in een kom.
0,5 bosjes dille
3
Snipper de dille.
1 tl zout, 1 tl kristalsuiker
4
Strooi het zout, de suiker en de dille over de zalm. Meng goed en laat marineren.
1 sinaasappel, 1 Pompelmoes, 1 limoen, peper
5
Snijd de buitenste schil van de sinaasappel, pompelmoes en limoen. Snijd dan de partjes tussen de vliezen uit (peler à vif). Vang het sap op en sprenkel het over de zalm. Kruid met peper en laat de zalm verder marineren in de koelkast.
200 g feta, 200 g ricotta, olijfolie
6
Mix de feta met de ricotta in de blender. Doe er een scheutje olijfolie bij en kruid met veel peper. Mix nog een keer tot een smeuïge crème.
TIPLiefhebbers kunnen ook nog een lepel mierikswortelpuree toevoegen.
50 g amandelen
7
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en rooster de amandelschilfers goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 roggebrood
8
Snijd het brood in dikke sneden en rooster ze in de broodrooster.

Afwerken en serveren

2 flesjes tonic, 1 scheutje suikersiroop, Munt
9
Haal het citrussap uit de koelkast en giet er de tonic en een scheut suikersiroop bij. Stop enkele takjes verse munt in de kan.
TIPHeb je geen suikersiroop? Doe er dan wat bloemsuiker bij. Die lost ook snel op.
1 een toefje tuinkers
10
Smeer de feta-ricottacrème op de toasten. Leg er enkele toefjes tuinkers en de gemarineerde zalm op.
honing
11
Werk af met partjes citrus, geroosterde amandelschilfers en een drupje honing.