Raclette
Raclette
Bij raclette draait alles rond kaas, verschillende soorten fijne vleeswaren en geroosterd brood. Als garnituur serveert Jeroen tafelzuur, gezouten aardappelen met citroen en een waldorfsalade.
Raclette
Raclette
Bij raclette draait alles rond kaas, verschillende soorten fijne vleeswaren en geroosterd brood. Als garnituur serveert Jeroen tafelzuur, gezouten aardappelen met citroen en een waldorfsalade.
Ingrediënten
4 personen
Raclettekaas
400 g
Bloemkolen
0,5
Wortelen
2
Rode ui
1
Puntpaprika
2
Appelazijn
0,5 l
Water
0,5 l
Suiker
8 el
Zout
1
Laurierblaadjes
2
Look
3 teentjes
Kruidnagels
3
Steranijs
2
Krielaardappelen
1.000 g
Zout
500 g
Citroenen
2
Selderstengels
4
Appel
1
Walnoten
100 g
Mayonaise
2 el
Graanmosterd
1 el
Rozijnen
2 el
Stengel lente ui
1
Azijn
1 scheutje
Eieren
4
Tartaar
4 el
Peper
Stokbrood
1
Superanoham
100 g
Cobourg ham
100 g
Coppa
100 g
Chorizo
100 g
Grison
100 g
Ardeense ham
100 g
Zoetzure augurkjes
Zure uitjes
Pepermayonaise
Aioli
Tartaar
Cocktailsaus
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
400 g Raclettekaas
1
Snijd de plakjes kaas en leg ze op plankjes.
Voor het tafelzuur
0,5 l appelazijn, 0,5 l Water, 8 el suiker, 2 laurierblaadjes, 2 Steranijs, 3 kruidnagels, zout
2
Breng de appelazijn met het water, de suiker, de laurierblaadjes, steranijsjes, kruidnagels en een snuif zout aan de kook.
3 teentjes Look
3
Pel de look en doe hem erbij.
0,5 bloemkolen, 2 Puntpaprika, 2 wortelen
4
Snijd de bloemkool in roosjes en de paprika en de wortel in schuine stukken. Doe ze in een kom.
1 rode ui
5
Snijd de ui in repen en voeg ze toe.
6
Meng alles en doe de groenten in een weckbokaal. Giet de hete marinade over de groenten, sluit het deksel van de pot en laat zo afkoelen.
Voor de gezouten krieltjes met citroen
1.000 g krielaardappelen, 500 g zout
7
Doe de krieltjes in een pot en doe er het zout bij.
2 citroenen
8
Snijd de citroenen doormidden, knijp ze uit bij de aardappelen en doe de schillen er ook bij.
9
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en laat ze afkoelen.
Voor de eiersla
4 eieren
10
Kook de eieren hard in 8 minuten, laat ze afkoelen en pel ze.
4 el tartaar
11
Plet de hardgekookte eieren en meng de tartaarsaus eronder.
Voor de waldorfsalade
2 el mayonaise, 1 el graanmosterd
12
Schep de mayonaise en de graanmosterd in een kom.
4 selderstengels
13
Snijd de selder in staafjes en doe ze erbij.
1 appel
14
Schil de appel, snijd hem in reepjes en voeg ze toe.
100 g Walnoten, 2 el rozijnen
15
Snijd de walnoten grof en voeg ze samen met de rozijnen toe.
1 stengel lente ui, 1 scheutje azijn, peper, zout
16
Snijd de lente-ui fijn, doe hem bij de rest en voeg een scheut azijn toe. Meng alles en kruid met peper en zout.
Afwerking
100 g grison, 100 g coppa, 100 g Ardeense ham, 100 g Superanoham, 100 g Cobourg ham, 100 g chorizo, 1 stokbrood, zure uitjes, zoetzure augurkjes, Aioli, tartaar, cocktailsaus, pepermayonaise
17
Serveer de raclette met het tafelzuur, de gezouten krieltjes, de verse eiersla en de waldorfsalade. Jeroen zet ook nog fijne vleeswaren, wat sausjes, zure uitjes, augurken en stokbrood op tafel.
18
Wil je meer salades bij deze raclette serveren?
TIPBekijk het recept ‘Klassieke gourmet’ of volg het uitgebreide recept in Jeroens kookboek 'Feest’.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!400 g Raclettekaas
1
Snijd de plakjes kaas en leg ze op plankjes.
Voor het tafelzuur
0,5 l appelazijn, 0,5 l Water, 8 el suiker, 2 laurierblaadjes, 2 Steranijs, 3 kruidnagels, zout
2
Breng de appelazijn met het water, de suiker, de laurierblaadjes, steranijsjes, kruidnagels en een snuif zout aan de kook.
3 teentjes Look
3
Pel de look en doe hem erbij.
0,5 bloemkolen, 2 Puntpaprika, 2 wortelen
4
Snijd de bloemkool in roosjes en de paprika en de wortel in schuine stukken. Doe ze in een kom.
1 rode ui
5
Snijd de ui in repen en voeg ze toe.
6
Meng alles en doe de groenten in een weckbokaal. Giet de hete marinade over de groenten, sluit het deksel van de pot en laat zo afkoelen.
Voor de gezouten krieltjes met citroen
1.000 g krielaardappelen, 500 g zout
7
Doe de krieltjes in een pot en doe er het zout bij.
2 citroenen
8
Snijd de citroenen doormidden, knijp ze uit bij de aardappelen en doe de schillen er ook bij.
9
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en laat ze afkoelen.
Voor de eiersla
4 eieren
10
Kook de eieren hard in 8 minuten, laat ze afkoelen en pel ze.
4 el tartaar
11
Plet de hardgekookte eieren en meng de tartaarsaus eronder.
Voor de waldorfsalade
2 el mayonaise, 1 el graanmosterd
12
Schep de mayonaise en de graanmosterd in een kom.
4 selderstengels
13
Snijd de selder in staafjes en doe ze erbij.
1 appel
14
Schil de appel, snijd hem in reepjes en voeg ze toe.
100 g Walnoten, 2 el rozijnen
15
Snijd de walnoten grof en voeg ze samen met de rozijnen toe.
1 stengel lente ui, 1 scheutje azijn, peper, zout
16
Snijd de lente-ui fijn, doe hem bij de rest en voeg een scheut azijn toe. Meng alles en kruid met peper en zout.
Afwerking
100 g grison, 100 g coppa, 100 g Ardeense ham, 100 g Superanoham, 100 g Cobourg ham, 100 g chorizo, 1 stokbrood, zure uitjes, zoetzure augurkjes, Aioli, tartaar, cocktailsaus, pepermayonaise
17
Serveer de raclette met het tafelzuur, de gezouten krieltjes, de verse eiersla en de waldorfsalade. Jeroen zet ook nog fijne vleeswaren, wat sausjes, zure uitjes, augurken en stokbrood op tafel.
18
Wil je meer salades bij deze raclette serveren?
TIPBekijk het recept ‘Klassieke gourmet’ of volg het uitgebreide recept in Jeroens kookboek 'Feest’.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Raclettekaas
400 g
Bloemkolen
0,5
Wortelen
2
Rode ui
1
Puntpaprika
2
Appelazijn
0,5 l
Water
0,5 l
Suiker
8 el
Zout
1
Laurierblaadjes
2
Look
3 teentjes
Kruidnagels
3
Steranijs
2
Krielaardappelen
1.000 g
Zout
500 g
Citroenen
2
Selderstengels
4
Appel
1
Walnoten
100 g
Mayonaise
2 el
Graanmosterd
1 el
Rozijnen
2 el
Stengel lente ui
1
Azijn
1 scheutje
Eieren
4
Tartaar
4 el
Peper
Stokbrood
1
Superanoham
100 g
Cobourg ham
100 g
Coppa
100 g
Chorizo
100 g
Grison
100 g
Ardeense ham
100 g
Zoetzure augurkjes
Zure uitjes
Pepermayonaise
Aioli
Tartaar
Cocktailsaus
Raclette
Bij raclette draait alles rond kaas, verschillende soorten fijne vleeswaren en geroosterd brood. Als garnituur serveert Jeroen tafelzuur, gezouten aardappelen met citroen en een waldorfsalade.Instructies
400 g Raclettekaas
1
Snijd de plakjes kaas en leg ze op plankjes.
Voor het tafelzuur
0,5 l appelazijn, 0,5 l Water, 8 el suiker, 2 laurierblaadjes, 2 Steranijs, 3 kruidnagels, zout
2
Breng de appelazijn met het water, de suiker, de laurierblaadjes, steranijsjes, kruidnagels en een snuif zout aan de kook.
3 teentjes Look
3
Pel de look en doe hem erbij.
0,5 bloemkolen, 2 Puntpaprika, 2 wortelen
4
Snijd de bloemkool in roosjes en de paprika en de wortel in schuine stukken. Doe ze in een kom.
1 rode ui
5
Snijd de ui in repen en voeg ze toe.
6
Meng alles en doe de groenten in een weckbokaal. Giet de hete marinade over de groenten, sluit het deksel van de pot en laat zo afkoelen.
Voor de gezouten krieltjes met citroen
1.000 g krielaardappelen, 500 g zout
7
Doe de krieltjes in een pot en doe er het zout bij.
2 citroenen
8
Snijd de citroenen doormidden, knijp ze uit bij de aardappelen en doe de schillen er ook bij.
9
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en laat ze afkoelen.
Voor de eiersla
4 eieren
10
Kook de eieren hard in 8 minuten, laat ze afkoelen en pel ze.
4 el tartaar
11
Plet de hardgekookte eieren en meng de tartaarsaus eronder.
Voor de waldorfsalade
2 el mayonaise, 1 el graanmosterd
12
Schep de mayonaise en de graanmosterd in een kom.
4 selderstengels
13
Snijd de selder in staafjes en doe ze erbij.
1 appel
14
Schil de appel, snijd hem in reepjes en voeg ze toe.
100 g Walnoten, 2 el rozijnen
15
Snijd de walnoten grof en voeg ze samen met de rozijnen toe.
1 stengel lente ui, 1 scheutje azijn, peper, zout
16
Snijd de lente-ui fijn, doe hem bij de rest en voeg een scheut azijn toe. Meng alles en kruid met peper en zout.
Afwerking
100 g grison, 100 g coppa, 100 g Ardeense ham, 100 g Superanoham, 100 g Cobourg ham, 100 g chorizo, 1 stokbrood, zure uitjes, zoetzure augurkjes, Aioli, tartaar, cocktailsaus, pepermayonaise
17
Serveer de raclette met het tafelzuur, de gezouten krieltjes, de verse eiersla en de waldorfsalade. Jeroen zet ook nog fijne vleeswaren, wat sausjes, zure uitjes, augurken en stokbrood op tafel.
18
Wil je meer salades bij deze raclette serveren?
TIPBekijk het recept ‘Klassieke gourmet’ of volg het uitgebreide recept in Jeroens kookboek 'Feest’.