Maki en sushi van watermeloen
Maki en sushi van watermeloen
Maki en sushi van watermeloen
Maki en sushi van watermeloen
Ingrediënten
4 personen
Sushirijst
250 g
Water
375 ml
Sushiazijn
10 el
Zout
1 tl
Daikon
200 g
Ijsblokjes
Sojasaus
2 el
Witte miso pasta
1 el
Wasabi
1 een toefje
Sesamolie
1 el
Watermeloenenmini
0,5
Norivellen
4
Koriander
Gemberingelegd
Bicky-uitjes
1 el
Benodigdheden
Haardroger
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voor de sushirijst
250 g sushirijst
1
Spoel de sushirijst onder koud water tot het water helder blijft.
375 ml Water
2
Doe de rijst met het water en het zout in een pan en breng het geheel aan de kook. Kook de rijst onder deksel gaar in 10 tot 12 minuten.
6 el Sushiazijn, 1 tl zout
3
Kook de sushi-azijn en het zout kort op.
4
Schep de gare rijst in een ondiepe schaal, giet er het azijn-zoutmengsel over en laat de rijst zo snel mogelijk afkoelen.
TIPGebruik een haardroger op de koude stand om de rijst zo snel mogelijk af te koelen.
Voor de vulling en afwerking
200 g Daikon, ijsblokjes
5
Schil de daikon, schil hem en snijd in dunne plakjes op de mandoline. Snijd de plakjes vervolgens julienne en bewaar op ijswater.
2 el sojasaus, 1 el Witte miso pasta, 4 el Sushiazijn, 1 een toefje wasabi, 1 el sesamolie
6
Meng de sojasaus met de misopasta, de sushiazijn, een toefje wasabi en de sesamolie in een kommetje.
0,5 watermeloenen
7
Snijd de watermeloen à vif en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Schik vervolgens de plakjes op een bord. Wrijf de plakjes watermeloen in met de marinade van sojasaus. Laat de meloen even marineren.
8
Snijd een deel van de overige watermeloen en daikon in staafjes.
4 norivellen
9
Leg een norivel open en bedek het met een dunne laag sushirijst.
TIPPlet de rijst niet kapot met je handen.
10
Laat aan de bovenkant een centimeter vrij en smeer daar een dun laagje wasabi op.
koriander
11
Leg in het midden van het norivel enkele staafjes watermeloen, daikon en koriander, en rol vervolgens de sushi stevig op.
gember, 1 el Bicky-uitjes
12
Snijd de sushi in stukjes en serveer zowel de maki en sashimi met de daikon. Werk af met wat bicky-uitjes en ingelegde gember
Voor de sushirijst
250 g sushirijst
1
Spoel de sushirijst onder koud water tot het water helder blijft.
375 ml Water
2
Doe de rijst met het water en het zout in een pan en breng het geheel aan de kook. Kook de rijst onder deksel gaar in 10 tot 12 minuten.
6 el Sushiazijn, 1 tl zout
3
Kook de sushi-azijn en het zout kort op.
4
Schep de gare rijst in een ondiepe schaal, giet er het azijn-zoutmengsel over en laat de rijst zo snel mogelijk afkoelen.
TIPGebruik een haardroger op de koude stand om de rijst zo snel mogelijk af te koelen.
Voor de vulling en afwerking
200 g Daikon, ijsblokjes
5
Schil de daikon, schil hem en snijd in dunne plakjes op de mandoline. Snijd de plakjes vervolgens julienne en bewaar op ijswater.
2 el sojasaus, 1 el Witte miso pasta, 4 el Sushiazijn, 1 een toefje wasabi, 1 el sesamolie
6
Meng de sojasaus met de misopasta, de sushiazijn, een toefje wasabi en de sesamolie in een kommetje.
0,5 watermeloenen
7
Snijd de watermeloen à vif en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Schik vervolgens de plakjes op een bord. Wrijf de plakjes watermeloen in met de marinade van sojasaus. Laat de meloen even marineren.
8
Snijd een deel van de overige watermeloen en daikon in staafjes.
4 norivellen
9
Leg een norivel open en bedek het met een dunne laag sushirijst.
TIPPlet de rijst niet kapot met je handen.
10
Laat aan de bovenkant een centimeter vrij en smeer daar een dun laagje wasabi op.
koriander
11
Leg in het midden van het norivel enkele staafjes watermeloen, daikon en koriander, en rol vervolgens de sushi stevig op.
gember, 1 el Bicky-uitjes
12
Snijd de sushi in stukjes en serveer zowel de maki en sashimi met de daikon. Werk af met wat bicky-uitjes en ingelegde gember
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Sushirijst
250 g
Water
375 ml
Sushiazijn
10 el
Zout
1 tl
Daikon
200 g
Ijsblokjes
Sojasaus
2 el
Witte miso pasta
1 el
Wasabi
1 een toefje
Sesamolie
1 el
Watermeloenenmini
0,5
Norivellen
4
Koriander
Gemberingelegd
Bicky-uitjes
1 el
Maki en sushi van watermeloen
Dacht je dat sushi maken moeilijk is? Dit is een maki! Deze keer doet Jeroen het zonder vis. Van kleverige sushirijst, norivellen, gemarineerde watermeloen en krokante groentjes rolt hij heerlijke smaakbommetjes.Instructies
Voor de sushirijst
250 g sushirijst
1
Spoel de sushirijst onder koud water tot het water helder blijft.
375 ml Water
2
Doe de rijst met het water en het zout in een pan en breng het geheel aan de kook. Kook de rijst onder deksel gaar in 10 tot 12 minuten.
6 el Sushiazijn, 1 tl zout
3
Kook de sushi-azijn en het zout kort op.
4
Schep de gare rijst in een ondiepe schaal, giet er het azijn-zoutmengsel over en laat de rijst zo snel mogelijk afkoelen.
TIPGebruik een haardroger op de koude stand om de rijst zo snel mogelijk af te koelen.
Voor de vulling en afwerking
200 g Daikon, ijsblokjes
5
Schil de daikon, schil hem en snijd in dunne plakjes op de mandoline. Snijd de plakjes vervolgens julienne en bewaar op ijswater.
2 el sojasaus, 1 el Witte miso pasta, 4 el Sushiazijn, 1 een toefje wasabi, 1 el sesamolie
6
Meng de sojasaus met de misopasta, de sushiazijn, een toefje wasabi en de sesamolie in een kommetje.
0,5 watermeloenen
7
Snijd de watermeloen à vif en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Schik vervolgens de plakjes op een bord. Wrijf de plakjes watermeloen in met de marinade van sojasaus. Laat de meloen even marineren.
8
Snijd een deel van de overige watermeloen en daikon in staafjes.
4 norivellen
9
Leg een norivel open en bedek het met een dunne laag sushirijst.
TIPPlet de rijst niet kapot met je handen.
10
Laat aan de bovenkant een centimeter vrij en smeer daar een dun laagje wasabi op.
koriander
11
Leg in het midden van het norivel enkele staafjes watermeloen, daikon en koriander, en rol vervolgens de sushi stevig op.
gember, 1 el Bicky-uitjes
12
Snijd de sushi in stukjes en serveer zowel de maki en sashimi met de daikon. Werk af met wat bicky-uitjes en ingelegde gember