dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Kabeljauw met chimichurri, lookmousseline en gebakken asperges (thumbnail)Kabeljauw met chimichurri, lookmousseline en gebakken asperges

Kabeljauw met chimichurri, lookmousseline en gebakken asperges

40m
19
-
3.2K
Recepten

Kabeljauw met chimichurri, lookmousseline en gebakken asperges

Breng de zomer op je bord met dit prachtig stuk gebakken kabeljauw, een fluweelzachte lookmousseline en een Zuid-Amerikaanse smaakbom in de vorm van chimichurri. Om het feest compleet te maken serveert Jeroen er gebakken asperges bij.
Kabeljauw met chimichurri, lookmousseline en gebakken asperges (thumbnail)Kabeljauw met chimichurri, lookmousseline en gebakken asperges

Kabeljauw met chimichurri, lookmousseline en gebakken asperges

40m
19
-
3.2K
Recepten

Kabeljauw met chimichurri, lookmousseline en gebakken asperges

Breng de zomer op je bord met dit prachtig stuk gebakken kabeljauw, een fluweelzachte lookmousseline en een Zuid-Amerikaanse smaakbom in de vorm van chimichurri. Om het feest compleet te maken serveert Jeroen er gebakken asperges bij.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes3.2K

Ingrediënten

4 personen
Rode paprika's
2
Olijfolie
1 scheutje
Olijfolie
0,2 l
Look
3 teentjes
Frietaardappelen
800 g
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Basilicum
0,5 bosjes
Tijm
Oregano
Limoenen
0,5
Rode wijnazijn
3 el
Chilipeper
0,5
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Witte asperges
1 bosje
Boter
1 klontje
Boter
1 klont
Boter
1 een flinke klont
Kabeljauwhaasje
600 g
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Nootmuskaat
1 snuifje

Benodigdheden

Blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

2 rode paprika's, 1 scheutje olijfolie
1
Schil de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en leg ze op een ovenplaatje. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Schuif de ovenschaal 25 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.
2 teentjes Look, 800 g frietaardappelen
2
Schil de aardappelen en pel de look voor de mousseline. Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze met de look gaar in gezouten water.
0,5 bosjes krulpeterselie, 0,5 bosjes basilicum, tijm, oregano
3
Snipper de peterselie fijn en doe hem in de pot van de blender. Pluk de blaadjes van de basilicum, de tijm en de oregano, ga er met je mes door en voeg ze toe aan de peterselie.
0,5 limoenen, 3 el Rode wijnazijn, 0,2 l olijfolie, 1 teentje Look, 0,5 chilipeper, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn
4
Pers het sap van de limoen erbij en voeg de rode wijnazijn toe. Kruid met gerookte paprika en komijn. Voeg de olijfolie, fijngesneden look en chilipeper en een snuif zout eraan toe. Mix alles tot een gladde saus en schep de nadien in een kommetje.
5
Snijd de paprika's in blokjes eens ze gaar zijn en meng ze onder de saus.
1 bosje witte asperges, 1 klontje boter
6
Schil de asperges en snijd ze in twee. Breng een scheut water met een klont boter aan de kook en leg de asperges erin. Zet een deksel op de pot en laat het water verdampen tot de asperges in de boter beginnen bakken.
1 klont boter, 600 g kabeljauwhaasje
7
Laat een flinke klont boter smelten in een pan. Kruid de vis met peper en zout en bak de vis op de velkant in de hete boter.
1 eierdooier, 1 scheutje melk, 1 een flinke klont boter, 1 snuifje nootmuskaat
8
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er de dooier, een scheut melk en een flinke klont boter aan toe. Ga met een pureestamper door de aardappelen tot je een smeuïge mousseline hebt. Kruid tot slot met peper, zout en nootmuskaat.
9
Schep een lepel puree op een bord, leg er enkele gebakken asperges op en schik er een stukje vis bij. Werk het bord af met wat chimichurri en serveer er wat waterkers bij.
1
Schil de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en leg ze op een ovenplaatje. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Schuif de ovenschaal 25 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.
2
Schil de aardappelen en pel de look voor de mousseline. Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze met de look gaar in gezouten water.

Instructies

2 rode paprika's, 1 scheutje olijfolie
1
Schil de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en leg ze op een ovenplaatje. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Schuif de ovenschaal 25 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.
2 teentjes Look, 800 g frietaardappelen
2
Schil de aardappelen en pel de look voor de mousseline. Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze met de look gaar in gezouten water.
0,5 bosjes krulpeterselie, 0,5 bosjes basilicum, tijm, oregano
3
Snipper de peterselie fijn en doe hem in de pot van de blender. Pluk de blaadjes van de basilicum, de tijm en de oregano, ga er met je mes door en voeg ze toe aan de peterselie.
0,5 limoenen, 3 el Rode wijnazijn, 0,2 l olijfolie, 1 teentje Look, 0,5 chilipeper, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn
4
Pers het sap van de limoen erbij en voeg de rode wijnazijn toe. Kruid met gerookte paprika en komijn. Voeg de olijfolie, fijngesneden look en chilipeper en een snuif zout eraan toe. Mix alles tot een gladde saus en schep de nadien in een kommetje.
5
Snijd de paprika's in blokjes eens ze gaar zijn en meng ze onder de saus.
1 bosje witte asperges, 1 klontje boter
6
Schil de asperges en snijd ze in twee. Breng een scheut water met een klont boter aan de kook en leg de asperges erin. Zet een deksel op de pot en laat het water verdampen tot de asperges in de boter beginnen bakken.
1 klont boter, 600 g kabeljauwhaasje
7
Laat een flinke klont boter smelten in een pan. Kruid de vis met peper en zout en bak de vis op de velkant in de hete boter.
1 eierdooier, 1 scheutje melk, 1 een flinke klont boter, 1 snuifje nootmuskaat
8
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er de dooier, een scheut melk en een flinke klont boter aan toe. Ga met een pureestamper door de aardappelen tot je een smeuïge mousseline hebt. Kruid tot slot met peper, zout en nootmuskaat.
9
Schep een lepel puree op een bord, leg er enkele gebakken asperges op en schik er een stukje vis bij. Werk het bord af met wat chimichurri en serveer er wat waterkers bij.
1
Schil de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en leg ze op een ovenplaatje. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Schuif de ovenschaal 25 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.
2
Schil de aardappelen en pel de look voor de mousseline. Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze met de look gaar in gezouten water.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Kabeljauw met chimichurri, lookmousseline en gebakken asperges (thumbnail)Kabeljauw met chimichurri, lookmousseline en gebakken asperges
4 personen
40m
Ingrediënten
Rode paprika's
2
Olijfolie
1 scheutje
Olijfolie
0,2 l
Look
3 teentjes
Frietaardappelen
800 g
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Basilicum
0,5 bosjes
Tijm
Oregano
Limoenen
0,5
Rode wijnazijn
3 el
Chilipeper
0,5
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Witte asperges
1 bosje
Boter
1 klontje
Boter
1 klont
Boter
1 een flinke klont
Kabeljauwhaasje
600 g
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Nootmuskaat
1 snuifje

Kabeljauw met chimichurri, lookmousseline en gebakken asperges

Breng de zomer op je bord met dit prachtig stuk gebakken kabeljauw, een fluweelzachte lookmousseline en een Zuid-Amerikaanse smaakbom in de vorm van chimichurri. Om het feest compleet te maken serveert Jeroen er gebakken asperges bij.
Instructies
2 rode paprika's, 1 scheutje olijfolie
1
Schil de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en leg ze op een ovenplaatje. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Schuif de ovenschaal 25 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.
2 teentjes Look, 800 g frietaardappelen
2
Schil de aardappelen en pel de look voor de mousseline. Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze met de look gaar in gezouten water.
0,5 bosjes krulpeterselie, 0,5 bosjes basilicum, tijm, oregano
3
Snipper de peterselie fijn en doe hem in de pot van de blender. Pluk de blaadjes van de basilicum, de tijm en de oregano, ga er met je mes door en voeg ze toe aan de peterselie.
0,5 limoenen, 3 el Rode wijnazijn, 0,2 l olijfolie, 1 teentje Look, 0,5 chilipeper, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn
4
Pers het sap van de limoen erbij en voeg de rode wijnazijn toe. Kruid met gerookte paprika en komijn. Voeg de olijfolie, fijngesneden look en chilipeper en een snuif zout eraan toe. Mix alles tot een gladde saus en schep de nadien in een kommetje.
5
Snijd de paprika's in blokjes eens ze gaar zijn en meng ze onder de saus.
1 bosje witte asperges, 1 klontje boter
6
Schil de asperges en snijd ze in twee. Breng een scheut water met een klont boter aan de kook en leg de asperges erin. Zet een deksel op de pot en laat het water verdampen tot de asperges in de boter beginnen bakken.
1 klont boter, 600 g kabeljauwhaasje
7
Laat een flinke klont boter smelten in een pan. Kruid de vis met peper en zout en bak de vis op de velkant in de hete boter.
1 eierdooier, 1 scheutje melk, 1 een flinke klont boter, 1 snuifje nootmuskaat
8
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er de dooier, een scheut melk en een flinke klont boter aan toe. Ga met een pureestamper door de aardappelen tot je een smeuïge mousseline hebt. Kruid tot slot met peper, zout en nootmuskaat.
9
Schep een lepel puree op een bord, leg er enkele gebakken asperges op en schik er een stukje vis bij. Werk het bord af met wat chimichurri en serveer er wat waterkers bij.