Instructies
4 personen
2 rode paprika's, 1 scheutje olijfolie
1
Schil de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en leg ze op een ovenplaatje. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Schuif de ovenschaal 25 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.
2 teentjes Look, 800 g frietaardappelen
2
Schil de aardappelen en pel de look voor de mousseline. Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze met de look gaar in gezouten water.
0,5 bosjes krulpeterselie, 0,5 bosjes basilicum, tijm, oregano
3
Snipper de peterselie fijn en doe hem in de pot van de blender. Pluk de blaadjes van de basilicum, de tijm en de oregano, ga er met je mes door en voeg ze toe aan de peterselie.
0,5 limoenen, 3 el Rode wijnazijn, 0,2 l olijfolie, 1 teentje Look, 0,5 chilipeper, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn
4
Pers het sap van de limoen erbij en voeg de rode wijnazijn toe. Kruid met gerookte paprika en komijn. Voeg de olijfolie, fijngesneden look en chilipeper en een snuif zout eraan toe. Mix alles tot een gladde saus en schep de nadien in een kommetje.
5
Snijd de paprika's in blokjes eens ze gaar zijn en meng ze onder de saus.
1 bosje witte asperges, 1 klontje boter
6
Schil de asperges en snijd ze in twee. Breng een scheut water met een klont boter aan de kook en leg de asperges erin. Zet een deksel op de pot en laat het water verdampen tot de asperges in de boter beginnen bakken.
1 klont boter, 600 g kabeljauwhaasje
7
Laat een flinke klont boter smelten in een pan. Kruid de vis met peper en zout en bak de vis op de velkant in de hete boter.
1 eierdooier, 1 scheutje melk, 1 een flinke klont boter, 1 snuifje nootmuskaat
8
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er de dooier, een scheut melk en een flinke klont boter aan toe. Ga met een pureestamper door de aardappelen tot je een smeuïge mousseline hebt. Kruid tot slot met peper, zout en nootmuskaat.
9