dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Polentacake met pistache en rabarbercompote (thumbnail)Polentacake met pistache en rabarbercompote

Polentacake met pistache en rabarbercompote

50m
10
-
1.7K
Recepten

Polentacake met pistache en rabarbercompote

Gemalen pistaches en polenta vervangen de bloem in deze cake. Heerlijk met een lepel rabarbercompote on the side. Je kan het recept ook lactosevrij maken door lactosevrije boter te gebruiken in de bereiding.
Polentacake met pistache en rabarbercompote (thumbnail)Polentacake met pistache en rabarbercompote

Polentacake met pistache en rabarbercompote

50m
10
-
1.7K
Recepten

Polentacake met pistache en rabarbercompote

Gemalen pistaches en polenta vervangen de bloem in deze cake. Heerlijk met een lepel rabarbercompote on the side. Je kan het recept ook lactosevrij maken door lactosevrije boter te gebruiken in de bereiding.
Type gerechtDessert
Totale tijd50m
Ingrediënten10
Beoordeling-
Aantal likes1.7K

Ingrediënten

4 personen
Pistachenoten
150 g
Polenta
150 g
Kristalsuiker
350 g
Vanille-extract
1 dopje
Bakpoeder
1 zakje
Zout
Boter
180 g
Boter
Rabarber
500 g
Bloemsuiker
Eieren
4

Benodigdheden

Hakmolen, een hakmolen met s vormig mes, een keukenmachine met k vormig hulpstuk, een taartvorm van 22 cm diameter en 5 cm hoog

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De polentacake

1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
150 g pistachenoten
2
Maal de pistachenoten in de molen tot poeder.
150 g polenta, 250 g kristalsuiker, 1 dopje vanille-extract, 4 eieren
3
Meng het pistachepoeder met de polenta, de suiker, de eieren en het vanille-extract (of de zaadjes van een vanillestokje) in de keukenmachine.
1 zakje bakpoeder, zout
4
Doe er het bakpoeder en een snuif zout bij.
180 g boter
5
Smelt de boter en roer ze door het beslag.
6
Vet de taartvorm in met boter en bestuif met glutenvrije bloem of polenta. Doe het beslag in de vorm.
7
Bak de cake ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven.

De rabarbercompote

boter
8
Smelt een klontje boter in een kookpot.
500 g Rabarber, 100 g kristalsuiker
9
Schil de rabarber en snijd de stengels in kleine stukjes. Stoof de rabarber in de boter. Doe er de suiker bij. Zet een deksel op de kookpot en laat op een zacht vuur tot compote koken.
10
Haal het deksel van de kookpot en laat nog wat inkoken.
11
Laat de compote afkoelen.

Afwerken en serveren

12
Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.
13
Haal de cake uit de vorm. Serveer een stuk cake met rabarbercompote.
bloemsuiker
14
Werk eventueel af met wat bloemsuiker.
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
2
Maal de pistachenoten in de molen tot poeder.

Instructies

De polentacake

1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
150 g pistachenoten
2
Maal de pistachenoten in de molen tot poeder.
150 g polenta, 250 g kristalsuiker, 1 dopje vanille-extract, 4 eieren
3
Meng het pistachepoeder met de polenta, de suiker, de eieren en het vanille-extract (of de zaadjes van een vanillestokje) in de keukenmachine.
1 zakje bakpoeder, zout
4
Doe er het bakpoeder en een snuif zout bij.
180 g boter
5
Smelt de boter en roer ze door het beslag.
6
Vet de taartvorm in met boter en bestuif met glutenvrije bloem of polenta. Doe het beslag in de vorm.
7
Bak de cake ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven.

De rabarbercompote

boter
8
Smelt een klontje boter in een kookpot.
500 g Rabarber, 100 g kristalsuiker
9
Schil de rabarber en snijd de stengels in kleine stukjes. Stoof de rabarber in de boter. Doe er de suiker bij. Zet een deksel op de kookpot en laat op een zacht vuur tot compote koken.
10
Haal het deksel van de kookpot en laat nog wat inkoken.
11
Laat de compote afkoelen.

Afwerken en serveren

12
Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.
13
Haal de cake uit de vorm. Serveer een stuk cake met rabarbercompote.
bloemsuiker
14
Werk eventueel af met wat bloemsuiker.
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
2
Maal de pistachenoten in de molen tot poeder.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Polentacake met pistache en rabarbercompote (thumbnail)Polentacake met pistache en rabarbercompote
4 personen
50m
Ingrediënten
Pistachenoten
150 g
Polenta
150 g
Kristalsuiker
350 g
Vanille-extract
1 dopje
Bakpoeder
1 zakje
Zout
Boter
180 g
Boter
Rabarber
500 g
Bloemsuiker
Eieren
4

Polentacake met pistache en rabarbercompote

Gemalen pistaches en polenta vervangen de bloem in deze cake. Heerlijk met een lepel rabarbercompote on the side. Je kan het recept ook lactosevrij maken door lactosevrije boter te gebruiken in de bereiding.
Instructies

De polentacake

1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
150 g pistachenoten
2
Maal de pistachenoten in de molen tot poeder.
150 g polenta, 250 g kristalsuiker, 1 dopje vanille-extract, 4 eieren
3
Meng het pistachepoeder met de polenta, de suiker, de eieren en het vanille-extract (of de zaadjes van een vanillestokje) in de keukenmachine.
1 zakje bakpoeder, zout
4
Doe er het bakpoeder en een snuif zout bij.
180 g boter
5
Smelt de boter en roer ze door het beslag.
6
Vet de taartvorm in met boter en bestuif met glutenvrije bloem of polenta. Doe het beslag in de vorm.
7
Bak de cake ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven.

De rabarbercompote

boter
8
Smelt een klontje boter in een kookpot.
500 g Rabarber, 100 g kristalsuiker
9
Schil de rabarber en snijd de stengels in kleine stukjes. Stoof de rabarber in de boter. Doe er de suiker bij. Zet een deksel op de kookpot en laat op een zacht vuur tot compote koken.
10
Haal het deksel van de kookpot en laat nog wat inkoken.
11
Laat de compote afkoelen.

Afwerken en serveren

12
Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.
13
Haal de cake uit de vorm. Serveer een stuk cake met rabarbercompote.
bloemsuiker
14
Werk eventueel af met wat bloemsuiker.