Instructies

4 personen

De polentacake

1

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

150 g pistachenoten
2

Maal de pistachenoten in de molen tot poeder.

150 g polenta, 250 g kristalsuiker, 1 dopje vanille-extract, 4 eieren
3

Meng het pistachepoeder met de polenta, de suiker, de eieren en het vanille-extract (of de zaadjes van een vanillestokje) in de keukenmachine.

1 zakje bakpoeder, zout
4

Doe er het bakpoeder en een snuif zout bij.

180 g boter
5

Smelt de boter en roer ze door het beslag.

6

Vet de taartvorm in met boter en bestuif met glutenvrije bloem of polenta. Doe het beslag in de vorm.

7

Bak de cake ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven.

De rabarbercompote

boter
8

Smelt een klontje boter in een kookpot.

500 g Rabarber, 100 g kristalsuiker
9

Schil de rabarber en snijd de stengels in kleine stukjes. Stoof de rabarber in de boter. Doe er de suiker bij. Zet een deksel op de kookpot en laat op een zacht vuur tot compote koken.

10

Haal het deksel van de kookpot en laat nog wat inkoken.

11

Laat de compote afkoelen.

Afwerken en serveren

12

Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.

13

Haal de cake uit de vorm. Serveer een stuk cake met rabarbercompote.

bloemsuiker
14

Werk eventueel af met wat bloemsuiker.