Zeebaars met stoemp van groene kool en mosterdsaus
Gebakken zeebaars, puree met groene kool en ui en botersaus met graanmosterd.
Zeebaars met stoemp van groene kool en mosterdsaus
Gebakken zeebaars, puree met groene kool en ui en botersaus met graanmosterd.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Melk
1 scheutje
Zeebaarzenmet vel
600 g
Loskokende aardappelen
800 g
Groene kolen
0,5
Uien
3
Look
2 teentjes
Tijm
Boter
50 g
Eierdooier
1
Water
1 dl
Witte wijn
1 dl
Dragonazijn
1 dl
Sjalotten
2
Zwarte peperbollen
6
Graanmosterd
2 el
Room
1 dl
Laurierblaadjes
Zout
Peper
Arachideolie
Voor de groene kool en de aardappelen
800 g Loskokende aardappelen
1
Snijd de aardappelen grof. Kook ze gaar in gezouten water.
0,5 groene kolen
2
Snijd de groene kool fijn. Kook ze mee met de aardappelen.
3 uien, 2 teentjes Look, tijm
3
Snipper de uien in halve ringen. Stoof ze aan in een klont boter, samen met fijngesneden look en wat fijngehakte verse tijm.
4
Giet de aardappelen en groene kool af. Voeg er de gestoofde ui aan toe.
50 g boter, melk, 1 eierdooier, zout
5
Voeg een klont boter, een scheut melk en de dooier toe. Kruid met zout en stamp alles fijn met een pureestamper.
Voor de mosterdsaus
1 dl witte wijn, 1 dl dragonazijn, 1 dl Water
6
Doe de witte wijn, dragonazijn en het water in een steelpan. Breng aan de kook.
2 Sjalotten, Look, tijm, laurierblaadjes, 6 Zwarte peperbollen
7
Snijd de sjalotten en look grof. Laat ze samen met de verse tijm, laurierblaadjes en wat gekneusde zwarte peper meekoken.
1 dl Room
8
Voeg de room toe en laat voor twee derde inkoken.
9
Mix de saus, duw ze door een zeef en breng ze opnieuw aan de kook.
2 el graanmosterd, zout, peper
10
Roer er een klont boter en de graanmosterd onder. Voeg een snuifje zout en peper toe.
11
Mix de saus nog even op.
Afwerking
600 g zeebaarzen, arachideolie
12
Bak de vis op het vel in een klont boter met een scheutje arachideolie.
13
Schep wat van de stoemp op een bord. Leg er een stuk gebakken vis bij en werk af met de graanmosterdsaus.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Voor de groene kool en de aardappelen
800 g Loskokende aardappelen
1
Snijd de aardappelen grof. Kook ze gaar in gezouten water.
0,5 groene kolen
2
Snijd de groene kool fijn. Kook ze mee met de aardappelen.
3 uien, 2 teentjes Look, tijm
3
Snipper de uien in halve ringen. Stoof ze aan in een klont boter, samen met fijngesneden look en wat fijngehakte verse tijm.
4
Giet de aardappelen en groene kool af. Voeg er de gestoofde ui aan toe.
50 g boter, melk, 1 eierdooier, zout
5
Voeg een klont boter, een scheut melk en de dooier toe. Kruid met zout en stamp alles fijn met een pureestamper.
Voor de mosterdsaus
1 dl witte wijn, 1 dl dragonazijn, 1 dl Water
6
Doe de witte wijn, dragonazijn en het water in een steelpan. Breng aan de kook.
2 Sjalotten, Look, tijm, laurierblaadjes, 6 Zwarte peperbollen
7
Snijd de sjalotten en look grof. Laat ze samen met de verse tijm, laurierblaadjes en wat gekneusde zwarte peper meekoken.
1 dl Room
8
Voeg de room toe en laat voor twee derde inkoken.
9
Mix de saus, duw ze door een zeef en breng ze opnieuw aan de kook.
2 el graanmosterd, zout, peper
10
Roer er een klont boter en de graanmosterd onder. Voeg een snuifje zout en peper toe.
11
Mix de saus nog even op.
Afwerking
600 g zeebaarzen, arachideolie
12
Bak de vis op het vel in een klont boter met een scheutje arachideolie.
13
Schep wat van de stoemp op een bord. Leg er een stuk gebakken vis bij en werk af met de graanmosterdsaus.