dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Sushi van asperges met ei, furikake en misomayonaise (thumbnail)Sushi van asperges met ei, furikake en misomayonaise

Sushi van asperges met ei, furikake en misomayonaise

45m
15
-
2.2K
Recepten

Sushi van asperges met ei, furikake en misomayonaise

Deze sushi met asperges is een schot in de roos voor alle liefhebbers van de oosterse keuken, en bovendien helemaal niet zo moeilijk. Gewoon doen!
Sushi van asperges met ei, furikake en misomayonaise (thumbnail)Sushi van asperges met ei, furikake en misomayonaise

Sushi van asperges met ei, furikake en misomayonaise

45m
15
-
2.2K
Recepten

Sushi van asperges met ei, furikake en misomayonaise

Deze sushi met asperges is een schot in de roos voor alle liefhebbers van de oosterse keuken, en bovendien helemaal niet zo moeilijk. Gewoon doen!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes2.2K

Ingrediënten

4 personen
Sushirijst
500 g
Water
750 ml
Asperges
1 bosje
Sushiazijn
9 el
Sushiazijn
1 scheutje
Gepekelde gember
1 el
Miso pasta
3 el
Eierdooiers
2
Wasabi
1 een beetje
Slaolie
0,3 l
Limoenen
0,5
Ketjap manis
2 el
Boter
1 klontje
Eieren
4
Norivellen
8
Furikake
4 el

Benodigdheden

Haardroger

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

500 g sushirijst, 750 ml Water
1
Spoel de sushirijst onder koud water tot het water helder blijft. Breng de rijst met 3/4 delen water en een snuif zout aan de kook en kook gaar.
1 bosje asperges
2
Schil de asperges en kook ze net gaar in gezouten water. Spoel de asperges kort onder koud water om ze af te koelen.
8 el Sushiazijn
3
Stort de sushirijst op een ovenschaal, meng er de sushiazijn onder en laat hem afkoelen met behulp van een haardroger en de koudeluchtstand.
1 el gepekelde gember, 2 el miso pasta, 2 eierdooiers, 1 een beetje wasabi, 0,3 l slaolie, 0,5 limoenen, 1 scheutje Sushiazijn
4
Snijd de gepekelde gember fijn en doe hem met de misopasta, de dooiers, de wasabi, het sap van een halve limoen en een scheutje sushiazijn in een maatbeker. Zet de mixer erin en voeg de olie er in een straaltje aan toe.
2 el Ketjap Manis, 1 el miso pasta, 1 el Sushiazijn, 1 klontje boter
5
Meng de ketjap manis met de misopasta en een eetlepel sushiazijn. Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de asperges kort in de boter. Voeg er de misomengeling aan toe en laat de asperges kort karameliseren.
4 eieren
6
Kluts de eieren met een scheutje melk. Laat een klontje boter smelten in een pan en giet het ei in de pan. Roer af en toe in de pan zodat je een licht roereitje hebt. Laat het ei afkoelen.
8 norivellen, 4 el Furikake
7
Leg een norivel op je werkvlak en bedek 3/4de van het vel met een dun laagje sushirijst. Leg in het midden de gebakken asperges. Lepel er wat koud roerei over, gevolgd door wat van de furikake. Smeer een heel klein beetje wasabi daar waar geen rijst ligt op het norivel. Rol het norivel op.
8
Maak een andere sushi waar de rijst bij aan de buitenkant zit. Volledig volgens hetzelfde principe, maar bedek nu het volledige norivel met rijst en draai het nadien om om verder te beleggen.
9
Werk de sushi af met wat toefjes misomayonaise en wat extra furikake.
1
Spoel de sushirijst onder koud water tot het water helder blijft. Breng de rijst met 3/4 delen water en een snuif zout aan de kook en kook gaar.
2
Schil de asperges en kook ze net gaar in gezouten water. Spoel de asperges kort onder koud water om ze af te koelen.

Instructies

500 g sushirijst, 750 ml Water
1
Spoel de sushirijst onder koud water tot het water helder blijft. Breng de rijst met 3/4 delen water en een snuif zout aan de kook en kook gaar.
1 bosje asperges
2
Schil de asperges en kook ze net gaar in gezouten water. Spoel de asperges kort onder koud water om ze af te koelen.
8 el Sushiazijn
3
Stort de sushirijst op een ovenschaal, meng er de sushiazijn onder en laat hem afkoelen met behulp van een haardroger en de koudeluchtstand.
1 el gepekelde gember, 2 el miso pasta, 2 eierdooiers, 1 een beetje wasabi, 0,3 l slaolie, 0,5 limoenen, 1 scheutje Sushiazijn
4
Snijd de gepekelde gember fijn en doe hem met de misopasta, de dooiers, de wasabi, het sap van een halve limoen en een scheutje sushiazijn in een maatbeker. Zet de mixer erin en voeg de olie er in een straaltje aan toe.
2 el Ketjap Manis, 1 el miso pasta, 1 el Sushiazijn, 1 klontje boter
5
Meng de ketjap manis met de misopasta en een eetlepel sushiazijn. Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de asperges kort in de boter. Voeg er de misomengeling aan toe en laat de asperges kort karameliseren.
4 eieren
6
Kluts de eieren met een scheutje melk. Laat een klontje boter smelten in een pan en giet het ei in de pan. Roer af en toe in de pan zodat je een licht roereitje hebt. Laat het ei afkoelen.
8 norivellen, 4 el Furikake
7
Leg een norivel op je werkvlak en bedek 3/4de van het vel met een dun laagje sushirijst. Leg in het midden de gebakken asperges. Lepel er wat koud roerei over, gevolgd door wat van de furikake. Smeer een heel klein beetje wasabi daar waar geen rijst ligt op het norivel. Rol het norivel op.
8
Maak een andere sushi waar de rijst bij aan de buitenkant zit. Volledig volgens hetzelfde principe, maar bedek nu het volledige norivel met rijst en draai het nadien om om verder te beleggen.
9
Werk de sushi af met wat toefjes misomayonaise en wat extra furikake.
1
Spoel de sushirijst onder koud water tot het water helder blijft. Breng de rijst met 3/4 delen water en een snuif zout aan de kook en kook gaar.
2
Schil de asperges en kook ze net gaar in gezouten water. Spoel de asperges kort onder koud water om ze af te koelen.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Sushi van asperges met ei, furikake en misomayonaise (thumbnail)Sushi van asperges met ei, furikake en misomayonaise
4 personen
45m
Ingrediënten
Sushirijst
500 g
Water
750 ml
Asperges
1 bosje
Sushiazijn
9 el
Sushiazijn
1 scheutje
Gepekelde gember
1 el
Miso pasta
3 el
Eierdooiers
2
Wasabi
1 een beetje
Slaolie
0,3 l
Limoenen
0,5
Ketjap manis
2 el
Boter
1 klontje
Eieren
4
Norivellen
8
Furikake
4 el

Sushi van asperges met ei, furikake en misomayonaise

Deze sushi met asperges is een schot in de roos voor alle liefhebbers van de oosterse keuken, en bovendien helemaal niet zo moeilijk. Gewoon doen!
Instructies
500 g sushirijst, 750 ml Water
1
Spoel de sushirijst onder koud water tot het water helder blijft. Breng de rijst met 3/4 delen water en een snuif zout aan de kook en kook gaar.
1 bosje asperges
2
Schil de asperges en kook ze net gaar in gezouten water. Spoel de asperges kort onder koud water om ze af te koelen.
8 el Sushiazijn
3
Stort de sushirijst op een ovenschaal, meng er de sushiazijn onder en laat hem afkoelen met behulp van een haardroger en de koudeluchtstand.
1 el gepekelde gember, 2 el miso pasta, 2 eierdooiers, 1 een beetje wasabi, 0,3 l slaolie, 0,5 limoenen, 1 scheutje Sushiazijn
4
Snijd de gepekelde gember fijn en doe hem met de misopasta, de dooiers, de wasabi, het sap van een halve limoen en een scheutje sushiazijn in een maatbeker. Zet de mixer erin en voeg de olie er in een straaltje aan toe.
2 el Ketjap Manis, 1 el miso pasta, 1 el Sushiazijn, 1 klontje boter
5
Meng de ketjap manis met de misopasta en een eetlepel sushiazijn. Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de asperges kort in de boter. Voeg er de misomengeling aan toe en laat de asperges kort karameliseren.
4 eieren
6
Kluts de eieren met een scheutje melk. Laat een klontje boter smelten in een pan en giet het ei in de pan. Roer af en toe in de pan zodat je een licht roereitje hebt. Laat het ei afkoelen.
8 norivellen, 4 el Furikake
7
Leg een norivel op je werkvlak en bedek 3/4de van het vel met een dun laagje sushirijst. Leg in het midden de gebakken asperges. Lepel er wat koud roerei over, gevolgd door wat van de furikake. Smeer een heel klein beetje wasabi daar waar geen rijst ligt op het norivel. Rol het norivel op.
8
Maak een andere sushi waar de rijst bij aan de buitenkant zit. Volledig volgens hetzelfde principe, maar bedek nu het volledige norivel met rijst en draai het nadien om om verder te beleggen.
9
Werk de sushi af met wat toefjes misomayonaise en wat extra furikake.